ChodzikCZ komentáře u knih
Jedná z nejlepších knížek, jakou jsem za posledních několik let četl. Tohle by si měl přečíst opravdu každý...
Klasický Pendergast, kterého je radost přečíst jedním dechem.
Z mého pohledu je tohle ten nejrealističtější popis současného fungování cizinecké legie, které je na českém trhu k dispozici.
Přečetl jsem ve stejném týdnu jako "15 let v legii" od pana Gazdíka a toto podání mi přišlo reálnější.
Doporučuji k přečtení každému zájemci o cizineckou legii a její fungování v současnosti.
Velice zajímavá a čtivá kniha, občas mi příjde popis legie kapánek příliš romantický, ale i přesto jsem přečet jedním dechem a zájemcům o tuto tematiku moho vřele doporučit.
Ve srovnání s dalšími Cookovými knihami je tahle jedna z těch slabších. Cca od poloviny knihy je jasné o co se jedná, hlavní hrdina děj zbytečně dramatizuje (nikomu nemá čas vysvětlit na čem tak nutně musí pracovat vs. je schopen hodiny procházet záznamy a koukat jak "rostou" buňky), boční linky jsou buď zbytečné (matka) nebo "jen do počtu" (japonci).
Ale pořád je to Cook, který se čte dobře a jako oddechovka to není špatné.
Slušné zakončení příběhu, ale místy to postrádá spád, který měly předchozí díly lepší.
Finálový souboj s Temnyjem je vyloženě odfláknutej.
cca první polovina docela záživná, pak už je jasné o co jde a dočítal jsem pouze z povinnosti. Vpodobě krátkých článků na netu je to zajímavější, než v podobě tohoto slepence.
Úžasná sbírka českého humoru... klasika nad klasiky