Chriss Chriss komentáře u knih

Mýty o socialistických časech Mýty o socialistických časech Josef Mlejnek

Tyhle postřehy by si měli připomenout a přečíst všichni, kdo rád vzpomíná, jak "bylo za komunistů dobře".
Skvělá kniha, zhltla jsem ji za dvě odpoledne.

Hry a semináře – úplné vydání Hry a semináře – úplné vydání Zdeněk Svěrák

Tuhle knihu by měl mít každý správný "cimrmanolog" doma pod polštářem. Z většiny jejich her se stala klasika (nebo ještě stane), která bude bavit budoucí generace dál. Úžasný soubor her.

Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Tahle kniha je prostě pro spravení špatné nálady. Umění pana Kaplana dostat se z ledajaké jazykové šlamastyky je opravdu podivuhodné a velmi vtipné, až mi bylo někdy pana profesora Parkhilla líto. Pan Kaplan je postava s opravdu osobitým stylem:)

31.01.2013 5 z 5

Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

(SPOILER) Krásná, ale i drsná a smutná kniha. Mám ráda konec, kde sice vězeň 509 umřel, ale přitom jako poslední jeho plán zastřelil jednoho ze svých mučitelů.

Kecy mýho fotra Kecy mýho fotra Justin Halpern

Jedna z nejvtipnějších knih, co jsem četla. Přímost, upřímnost a "nebrání si servítek" s rodinou, přáteli, okolím a se životem obecně je jedna z nejlepších forem "drsné lásky" autorova otce.

Moře trollů Moře trollů Nancy Farmer

Cesta za záchranou, dobrodružstvím a štěstím neobyčejně obyčejného kluka. Napínavý příběh, který mě pustil až na konci.

06.02.2013 5 z 5