Ciarra Ciarra komentáře u knih

Asher Black Asher Black Parker S. Huntington

Nefalšovaná Mary Sue a Gary Stue.
Dočteno s největším sebezapřením. Autorka na mě působí jako pubertální dívka, která si své výtvory píše do šuplíku, případně na blog (kde ostatně tohle dílo mělo i zůstat), čeká na komentáře, aby mohla přidat další "kapču" a nemá absolutně žádné životní zkušenosti (včetně popisu intimních chvilek).

SPOILER!!! (vlastně ne, od tohoto žánru se to prakticky očekává)

"Něco tak velkého neuděláte pro ženu, kterou máte rádi. Uděláte to pro ženu, kterou milujete.
Panebože.
Asher mě asi miluje."

Doufám, že další díly už přeloženy nebudou a pokud, je mi překladatelky velmi líto. Protože číst tuhle slátaninu v originále a pak ji ještě přepisovat, to chce silné nervy.

21.11.2023 1 z 5

Knihkupectví pana Livingstona Knihkupectví pana Livingstona Mónica Gutiérrez Artero

Geralt z Rivie a čaj? To ne :D
Oddechovka s mnoha doporučeními na další knihy (někdy velmi neobvyklými).
Doporučuju :)

18.07.2022 5 z 5

Muž bez tváře Muž bez tváře Caimh McDonnell

Trochu jiné, než jsem podle anotace čekala, ale výborně jsem se u ní bavila :) na rande s Mabel bych rozhodně nešla :D

14.02.2021 5 z 5

Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Přečteno za pár hodin a spokojenost, doporučuju. Konec je úžasný :-)

19.08.2020 5 z 5

Lord John a důvěrná záležitost Lord John a důvěrná záležitost Diana Gabaldon

Také jsem se na tuto knihu těšila, ale bohužel putovala do seznamu Nedočteno. Vůbec mě to "nechytlo".

16.03.2020 2 z 5

Život zn.: Hygge Život zn.: Hygge Rosie Blake

Pohodová oddechovka :)

16.03.2020 5 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Super, docela jsem se i bála. Myslím, že by nebylo špatné natočit film.

01.01.2020 5 z 5

Svedená Svedená Portia Da Costa

Přečteno, ale musím se přidat ke spíše negativnímu hodnocení. Sexu více než dost, ale děj žádný. Možná je druhý díl odlišný, já ale nebudu ta, která to zhodnotí, protože v této sérii nepokračuji.

29.12.2015 1 z 5

Hraběcí gentlemani Hraběcí gentlemani Lucie Beatrice J.

Nenadchne ani neurazí. Asi mám přečtených už moc dark příběhů, protože mi tato kniha přijde až moc uhlazená (možná i na dobu, ve které se odehrává). Ale kdo prahne celou duší po opravdovém gentlemanství, tady se mu ho dostane měrou vrchovatou.

12.09.2024 4 z 5

Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Nenáročná jednohubka, těším se na další díl.

09.08.2024 5 z 5

Nenasytná Nenasytná Meg Cabot

Autorka rozhodně umí psát lépe. Nebo jsem možná měla vysoká očekávání. Za mě bohužel zklamání. Pošlu ji dál, třeba se někomu trefí do noty.

23.07.2024 3 z 5

Vášeň Vášeň Geneva Lee

Přečteno za půl dne, jako odechovku a zpestření volného dne rozhodně doporučuji. Konec otevřený, ale do dalšího dílu zřejmě nepůjdu.

14.07.2024 5 z 5

Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Upřímně, tahle knížka mě příliš nenadchla. Kouzla rodu Thornů byla o moc lepší.

30.06.2024 3 z 5

Karmín Karmín Sharon Page

Zajímavá fantazie plná se*uálního napětí. Nijak složitý děj se očekávat nedá, ale jako zpestření mezi jinými žánry to není špatné. Rozhodně zajímavě strávených pár hodin.

19.05.2024 3 z 5

Twisted Lies: Lži na ostří nože Twisted Lies: Lži na ostří nože Ana Huang

Těšila jsem se na ni, ale kniha mě zklamala, do čtení jsem se musela vyloženě nutit.
Líbilo se mi, že je psána jak z pohledu Stelly, tak Christiana.

11.05.2024 3 z 5

Tajemství skotské krve Tajemství skotské krve Jan R. Hrdina (p)

Knížka se četla dobře, je to taková detektivní oddechovka, nic náročného. Líbilo se mi na konci vysvětlení pojmů, dobové fotografie i doporučená literatura o Skotsku a jeho historii.

08.11.2021 5 z 5

Suši v duši Suši v duši Eva Urbaníková

Klidná oddechovka, bylo fajn se aspoň trochu seznámit s jinou, NAPROSTO odlišnou kulturou.

26.06.2018 5 z 5

Démon z East Endu Démon z East Endu Petra Slováková

Tak tento žánr nebude můj oblíbený. Ale co, zkusit se má všechno :)

21.07.2017 1 z 5

Jmenuji se X Jmenuji se X A. J. Molloy

Líbily se mi popisy míst a také jsem se dozvěděla něco z historie. Příběh ze začátku zajímavý, pak dost na jedno brdo a ke konci zase napínavý (kdo jste se dostal přes polovinu, doporučuju vydržet). Taková trochu eroticky laděná Šifra mistra Leonarda :D teď vážně: knihu jsem si koupila, přečetla během několika hodin a už se k ní nevrátím. Příběh dost neuvěřitelný (ale co si budeme povídat, to jsou vlastně všechny v knihách tohoto typu, nebo máte dojem, že je možné, aby se prachatý krasavec na první pohled zamiloval do chudé naivní holčiny, která ač je hezká, tak si svou krásu vlastně vůbec neuvědomuje a musí jí to ukázat až pan Dokonalý? Taková pohádková Popelka se střevíčky od Jimmy Choo), prostředí detailně vykreslené, jako bych tam fakt byla, děj...no...autorka se ho snaží stupňovat a celkem se jí to i daří, i když ten konec byl na mě trochu moc pohádkový. Prostě a jednoduše, pravda a láska zvítězily nad lží a nenávistí :)

27.09.2016 2 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Fantastická knížka, přečetla jsem ji za dva dny. Asi v polovině jsem si říkala, že už vím, kdo je vrah a skoro se mi to i potvrdilo, ale jenom skoro, protože to nakonec byl někdo úplně jiný :)
Děj má spád, nikde jsem nenarazila na hluché místo a Rhyme je sympaťák, i když dost nabručený, ale to se v jeho situaci dá pochopit. Spolu s Amélií mi běhal mráz po zádech, když jsme "procházely" místo činu :)
Líbilo se mi, že se kniha nesoustředila jen na řešení případu, ale také na úvahy hlavního hrdiny a jeho váhání nad konečným rozhodnutím. Doporučuju a jdu shánět druhý díl :)

16.12.2015 5 z 5