cmelak22 cmelak22 komentáře u knih

Kacíři Duny Kacíři Duny Frank Herbert

Jak to tak u této série bývá, napínavého děje se příliš nedočkáme. V průběhu knihy se seznamujeme s myšlením, až filosofií postav. Proto je tato kniha víceméně klidnou, perfektní četbou po návratu ze školy nebo práce.
Vzhledem k tomu, že se v tomto díle setkáváme s několikátou generací rodu Atreidů, musel jsem občas vyhledávat zmíněné postavy na internetu.
U série Duna poutavost příběhu neupadá ani v pátém díle.
Jsem toho názoru, že tato série je míňěna pro knižní "gurmány," jelikož děj i autorův rozvážný a neakční styl psaní určitě není pro každého čtenáře.

02.11.2024 4 z 5

Příběh Příběh Kari Hotakainen

Zajímavá kniha vhodná pro fanoušky 451 stupňů Fahrenheita a 1984. Děj je hned ze začátku velmi abstraktní, proto může zprvu odehnat některé čtenáře.
Jinak je kniha je poutavá, čte se rychle.
V průběhu knihy vás autor seznamuje s hrdiny, nejen lidskými, kteří jsou prostě opravdoví a nedokonalí, leckdy i blázniví, tak jako my.
Místy se zasmějete, chvíli budete frustrovaní, ale ve finále to za to stojí.

08.09.2024 5 z 5

Hvězdopravec Hvězdopravec Martin Bečan

Kniha Kaziměsti mě nadchla tak, jako žádná jiná. Samozřejmě jsem s nadšením využil možnosti přečíst i Hvězdopravce.
Autorův osobitý, abstraktní styl psaní se mi k této knize bohužel nehodil.
Chvílemi jsem v ději tápal, ztrácel se a samotný konec mi přišel nedokončený.
Mikulášův "snový" svět byl sice celkem uspokojivě uzavřen, ale ten opravdový zůstal téměř připraven na druhý díl knihy.
Přes mé zklamání věřím, že fantastičnost příběhu okouzlí jistou kategorii čtenářů.
Martin Bečan je jeden z českých autorů, o kterých by se mělo mluvit častěji.

02.11.2024 2 z 5