Kacíři Duny přehled

Kacíři Duny
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/2970/bmid_kaciri-duny-qhm-2970.jpg 4 364 364

Duna série

Pátý díl slavné ságy o písečné planetě líčí boj o planetu Arrakis, o zázračné koření a především o moc nad celou známou částí vesmíru nabývá na síle. Kromě Atreidů a Harkonnenů je jednou z hlavních figur ve hře "ghola" Duncan Idaho.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet

Heretics of Dune, 1984

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kacíři Duny. Přihlašte se a napište ho.

klaudiasmelkova
10.11.2024 5 z 5

Pomalší rozjazd, ale potom to už naberalo grády. Veľmi sa mi páčil bašár Teg, škoda, že mu na konci nebolo venované viac miesta.

cmelak22
02.11.2024 4 z 5

Jak to tak u této série bývá, napínavého děje se příliš nedočkáme. V průběhu knihy se seznamujeme s myšlením, až filosofií postav. Proto je tato kniha víceméně klidnou, perfektní četbou po návratu ze školy nebo práce.
Vzhledem k tomu, že se v tomto díle setkáváme s několikátou generací rodu Atreidů, musel jsem občas vyhledávat zmíněné postavy na internetu.
U série Duna poutavost příběhu neupadá ani v pátém díle.
Jsem toho názoru, že tato série je míňěna pro knižní "gurmány," jelikož děj i autorův rozvážný a neakční styl psaní určitě není pro každého čtenáře.

R47
09.09.2024 3 z 5

Tohle bylo ale otravně napsaný. Neduhy předchozího dílu se jen rosroztly, původní opojné kombinace akce, intrik, okologie a náboženství ubylo na minimum. Kouzla původní trilogie to nedosahuje ani náhodou. Vrší se pseudofilozofie s nekonečnými vnitřními dialogy postav o ničem. Sexuální linka je směšná. Jsem fakt zklamaný. Imperátor mě ještě držel trošku v nadšení, ale tohle už ne. Gholovský koncept nevede nikam... A celý to působí jako jenom obšírný úvod k další knize. Tohle se mi u Duny stalo taky poprvé. Ze příběh v té knize neobstojí sám o sobě. Nicméné poslední díl ještě z pera původního autora dám.

Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)

17.04.2022

Kniha Kacíři Duny v seznamech