codeas codeas komentáře u knih

Strategie modrého oceánu Strategie modrého oceánu W. Chan Kim

Četl jsem jako povinnou literaturu na vysoké škole. Tehdá mi vše dávalo smysl protože vznikal krásně nový trh díky iPhone. S odstupem času knihu až takový zázrak nepovažuji. Užitečné pokud uvažujete o vytvoření něčeho nového

22.12.2017 4 z 5

Inteligence propojená v síti Inteligence propojená v síti Grazyna Fosar

Kniha na prnví prolistování v obchodě vypadala lákavě, ale po začtení působila až moc ezotericky

10.09.2017 3 z 5

Teorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky Teorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky Steven L. Manly

Krátká kniha která slouží jako dobrý úvod do kvantové mechaniky a teorie relativity. Text je obohacen o komiksové ilustrace, ale rozhodněte se "nelekněte" zpracování - najdete zde i několik vzorců. Rozhodně to beru jako dobrý start pro další vzdělávání nebo z knihy získáte přehledovou základní znalost

15.10.2016 5 z 5

Krutě přímočaré myšlení (a jak změnilo svět) Krutě přímočaré myšlení (a jak změnilo svět) Charles Saatchi

Krátké zajímavosti - na každé stránce jeden odstaveček na nějaké téma (peníze, písmo, teorie rozbitých oken, kolo atd). Knihu bohužel přečete za 1 hodinu

07.09.2016 3 z 5

Vzpoura genů: od velkého třesku k umělé inteligenci Vzpoura genů: od velkého třesku k umělé inteligenci Pavel Houser

Široký záběr knihy neubírá na její zajímavosti. Naopak. Je to jako vstup do světa vědy a na pár stránkách se rozhodnete zda vás dané téma (černé díry, DNA, kvantové počítání, lingvistika..) zajímají, tak aby jste si našli více informací

24.07.2016 5 z 5

Od jeskyně ke katedrále Od jeskyně ke katedrále Ondřej Šefců

Skvělě zpracovaná kniha o historii architektura z hlediska použitých prvků (sloupy, klenby, omítka atd). Kniha je bohužel velmi útlá a přečtete ji během 60min. Pokud hledáte vhodný dárek k svátku, tak knihu rozhodně doporučuji, protože je originální a potěší

02.04.2016 4 z 5

Nedaleko nekonečna Nedaleko nekonečna Miroslav Punčochář

Kniha je více filozofická než matematická. Témata jedou po povrchu, přesto bych našel tématem a rozsahem zajímavější tituly, které bych někomu doporučil. Spíš si ji někde půjčte, tak dobrý kup bych nepovažoval

05.02.2016 2 z 5

Simpsonovi a jejich matematická tajemství Simpsonovi a jejich matematická tajemství Simon Singh

Zklamání. Kniha je neatraktivní a popis scének ze seriálu vůbec v textu nefunguje. Pár stránek slouží jako výplň. Knihu vidím jako ideální dárek pro velkého fanouška seriálu Simpsonovi, který nemá nechuť k matematice. Pokud se o matematiku trochu zajímáte a nejste náročný, tak stejně knihu prolítnete rychle a nebudete mít motivaci se k ní vracet. Každopádně obdivuju odvahu spisovatele a vydavatele vydat tak úzce zaměřenou knihu.

05.02.2016 2 z 5

Umění Umění Robert Cumming

Nemám knihy s přehledem autorů výtvarných děl, protože to je jako kdyby jste si četli slovník. Pokud chcete knihu o umění obecně (proč, kdy, kde, jak), tak vězte že tu najdete tak 3 stránky o každém období. Důkladně je zodpovězena otázka kdo.

31.01.2016 3 z 5

Tajemství umění - 80 mistrovských děl s detailním vysvětlením Tajemství umění - 80 mistrovských děl s detailním vysvětlením Andy Pankhurst

Slovo tajemství nějak vypadlo z textu popisu každého obrazu. Nečekejte detailní analýzu sémiotiky a symoblismu v obrazech. Kniha na různých tématech a subtématech (drama - patos, tragédie, napětí, divadlo, kompozice) popisuje a přiřazuje jeden z obrazů. V textu se dozvíte co je na obraze a co vedlo k jeho vzniku, ale než tajemství se spíše dozvíte co už stejně většinou víte. Nehodí se ani pro laiky či pokročilé. Škoda

21.07.2015 2 z 5

Umění zkratky - Jak si hackeři, inovátoři a ikony zkracují cestu k úspěchu Umění zkratky - Jak si hackeři, inovátoři a ikony zkracují cestu k úspěchu Shane Snow

Kniha má identifikovat klíčové oblasti inovací běžných lidí (slovo hackerů je pouze marketingový tah), kteří mysleli trochu jinak. Samozřejmě záleží kolik jste toho přečetli a jak máte inovace v krvi. Pro příklad uvedu pár příkladů. Aby jste dokázali být úspěšných (což je vlastně cílem knihy) tak musíte být součástí nějaké platformy, což vám umožní vyrůst. Na příkladu je ukázano jako DHH (autor jazyka Ruby on Rails). Pár zajímavostí v knize je, ale čekal bych od ní asi víc. Výhodou je jeji rozsah, takže vám zabere na přečtení max. den.

28.06.2015 3 z 5

Krocení nekonečna Krocení nekonečna Ian Stewart

Zklamání! Po prvním prolistování vypadá kniha zajímavě. Bohužel se dál špatně čte a je nezáživna. Na knize se mi také nelíbila grafická úprava

@adraiana0441
Přečetl jsem většinu knihu o matematice a za mě existují i lepší - jak grafickým zpracováním tak i informacemi. Tato má velmi špatnou typografii a způsob vyprávění není nejlepší.

17.05.2015 2 z 5

Čísel hra kouzelná Čísel hra kouzelná Irving Adler

Přehledná kniha o matematice vhodné pro menší čtenáře. Krásné ilustrace dodávají knize atraktivitu. Doporučuji

08.03.2015 5 z 5