Krocení nekonečna
Ian Stewart
Příběh matematiky od prvních čísel k teorii chaosu Kniha z pera Iana Stewarta, autora bestselleru Hraje Bůh kostky?, je jedinečnou exkurzí do historie matematiky, při které vás autor svým přímočarým a pro matematické laiky pochopitelným jazykem seznámí s významnými matematickými objevy a teoriemi, jež zásadním způsobem ovlivnily společnost a navždy změnily každodenní život lidstva. Představí vám matematiku starého Babylonu, Egypta a Řecka, práce Descarta, Fermata či Newtona a demystifikuje klíčové pojmy matematicky bez použití komplikovaných vzorců.... celý text
Literatura naučná Věda
Vydáno: 2014 , CPressOriginální název:
Taming the infinite: The story of Mathematics from the first numbers to chaos theory, 2008
Zklamání! Po prvním prolistování vypadá kniha zajímavě. Bohužel se dál špatně čte a je nezáživna. Na knize se mi také nelíbila grafická úprava
@adraiana0441
Přečetl jsem většinu knihu o matematice a za mě existují i lepší - jak grafickým zpracováním tak i informacemi. Tato má velmi špatnou typografii a způsob vyprávění není nejlepší.
2007 | Darwinovy hodinky |
2005 | Věda na Zeměploše |
2015 | Soudný den |
2006 | Koule |
2009 | Hraje Bůh kostky? |
Vážený Codeasi, na to, že je to kniha, týkající se vývoje (nejen) matematiky, tak se kniha čte opravdu velice dobře.
Určitě knihu doporučuji těm, které baví matematika, ale i dějepis, mě osobně kniha velice zaujala a věřím, že zaujme i další ty, kteří už se tímto oborem alespoň trošku zabývali. =)