Coucouha Coucouha komentáře u knih

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

I když jsem si řekla, že další díly číst nebudu, protože mi první opravdu stačil :-D...tak mi to po pár letech nedalo a vrhla jsem se do dalších dvou dílů. Už jsem totiž zapomněla, jak hrozným stylem je to napsáno a jak otřesnou slovní zásobu autorka má.
ONA oslovuje JEHO "Stíne" a ON JI "Bejby", což mi tak neskutečně lezlo na nervy, že už nikdy tyto slova nechci číst v žádné knize :-D...o výrazy jako "kalhotky-rvoucí Christiánův úsměv", neustálá "exploze", "dojebanost" či "svrbící dlaň" mi už opravdu lezly krkem. No a o nulovém ději snad ani mluvit nemusím :-D

12.03.2015

Stalo se mi všechno Stalo se mi všechno Eva Urbaníková

Stalo se mi všechno byla moje druhá kniha, kterou jsem od E. Urbaníkové přečetla a v mnohém předčila tu první (Sex a iné city). Před spaním jsem si chtěla přečíst jen pár stránek a skončila jsem s ní ve 3 ráno, protože jsem ji jednoduše nemohla odložit :-). I když hlavní hrdinka místy jednala úplně jinak, než by mě napadlo a než bych jednala já, protože s takovou chlapskou povahou už jsem se setkala, tak to byla prostě skvělá kniha. Není divu, že je na Slovensku bestseller!

25.02.2015 5 z 5

Obnažená Obnažená Kathryn Taylor

První díl se mi zdál trochu zajímavější a konec prvního dílu byl více otevřený. Tento konec se mi zdá ucelený, ale i tak se těším na třetí díl. Knihu jsem přečetla za jeden večer a opravdu se mi tato série Barev lásky zatím líbí.

24.02.2015 3 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Nevím, co bych k této knize napsala...asi snad bude stačit to, že jsem jí přečetla na jeden zátah. Prostě úžasná kniha, která mi dodala hodně odvahy a místy jsem si říkala, že bych životní překážky chtěla zvládat stejně jako Tris :-))

17.02.2015 5 z 5

Sonjin deník Sonjin deník Pavla Smetanová

Pokud je všechno pravda tak, jak to píše hlavní hrdinka v této knize, tak má více štěstí než rozumu, kupu andělů, kteří ji ochraňují a ještě k tomu šťastnou hvězdu na obloze. Jinak to prostě není možné. A co je na tom ještě "nejlepší", že ona s tím vším počítá s naprostou samozřejmostí. Jedno je jisté - ani polovinu těchto zážitků bych nechtěla zažít na vlastní kůži :-)

15.02.2015 3 z 5

Bratři, sestry a jiná neštěstí Bratři, sestry a jiná neštěstí Václava Molcarová

Absolutní nuda, kniha se naštěstí ale četla celkem rychle, takže jsem ji mohla brzy odložit. Absolutní zklamání :-/

14.02.2015 1 z 5

Nespoutaná Nespoutaná Kathryn Taylor

Tato kniha mi připadala jako povedenější verze 50 odstínů šedi. Do knihy jsem se naprosto vžila a určitě se chystám číst i další díly, což jsem u 50 odstínů šedi nedokázala. Přečetla jsem jen první díl a vzdala jsem to...doufám, že pokračování mě nezklame ;)

14.02.2015 4 z 5

Otevřené manželství Otevřené manželství Tess Stimson

První polovina knihy pro mě byla celkem nezajímavá....pak to ale začalo nabírat na obrátkách a příběh knihy mě doslova pohltil. Rozhodně se jedná o mnohem lepší knihu než Hra na lež od této autorky. Prozatím jsem četla jen tyto dvě knihy, tak uvidím, jak si T.S. oblíbím :-)

03.02.2015 4 z 5

Podivný případ se psem Podivný případ se psem Mark Haddon

Povinná četba ke zkoušce do školy, která se mi celkem líbila. Kdyby to nebyla povinná četba, líbí se mi snad ještě víc :-)) (tak už to bývá)
Každopádně napsáno zajímavým "autistickým" stylem. Určitě nutí k zamyšlení a k pochopení autistického světa. Takže koho tato problematika zajímá, doporučuji na sto procent! :-)

01.02.2015 3 z 5

Hra na lež Hra na lež Tess Stimson

Tato kniha mě moc nezaujala...rozčetla jsem ji snad na 20krát :-D a nedočtenou jsem jí vrátila do knihovny. Prostě mě toto čtení nudilo...

01.02.2015 1 z 5

Dopadlo to špatně...vzali se Dopadlo to špatně...vzali se Alena Jakoubková

Super odpočinkové čtení, které mě fakt bavilo. Ocenila jsem hlavně ten fakt, že hlavní hrdinka, i přes nepřízeň osudu, není tou klasickou ubrblanou ženskou, která si stěžuje opravdu na vše. Vše je bráno s humorem, takže jsem se místy opravdu velmi dobře bavila :-))

30.12.2014 4 z 5

Destrukční deník Destrukční deník Keri Smith

Úplně úžasná kniha...dokonce i jako vánoční dárek sklidila všude veliký úspěch :-) Všem kreativcům můžu jen doporučit!

29.12.2014 5 z 5

Sex a jiné city Sex a jiné city Eva Urbaníková

Jelikož jsem pravidelně sledovala seriál Panelák, tak se mi kniha velmi líbila. Tato kniha má totiž velkou spojitost s jednou z hlavních představitelek Paneláku - Alicou Rosenthal.
Je to první kniha od Evy Urbaníkové, kterou jsem vůbec četla a myslím, že rozhodně nebude poslední. Za mě Big Like! :)

05.12.2014 3 z 5

Banánové chybičky Banánové chybičky Halina Pawlowská

Hezké, milé, vtipné, odpočinkové čtení, které zažene zlé myšlenky. Potěší při relaxaci ve vaně ;) Není to však nic, co bych nutně musela za pár let číst znova. Ale je to fajn :-)

01.12.2014 3 z 5

Buzíčci Buzíčci Jan Folný (p)

Soubor povídek. Zcela netradičních a zdánlivě nesouvisejících. Nedá pokoj, dokud nedočtete celou knihu. Jak jsem mohla žít s tím, že jsem o gejích věděla tak málo? SUPER!!!

01.12.2014 4 z 5

Všechny důležité kontakty Všechny důležité kontakty Lauren Weisberger

Dějově byla tato kniha slabá...ale aspoň závěr mne překvapil. Sice tam bylo až trochu moc náhod a skvělých skutků a ještě skvělejších a sluníčkových lidí...takže nic, co by opravdu stálo za doporučení...

01.12.2014 1 z 5

Borůvky – Muži jsou skvělý doplněk Borůvky – Muži jsou skvělý doplněk Barbara Nesvadbová

Příběhy o lásce, sexu a vztazích. Co se týká samotných příběhů, je to super. Ale vadí mi styl, kterým je to napsáno...nazvala bych to "plnej tupejch vejrazů" :-D Ale jinak fajn.

01.12.2014 2 z 5

Můj horizontální život - Muži na jednu noc Můj horizontální život - Muži na jednu noc Chelsea Handler

Super kniha o různých sexuálních zážitcích. Hlavní hrdinka (28let) není žádná citlivka a ani pocit trapnosti ji nezažene do kouta. Má sebevědomí a ví, co od chlapů chce. A má ráda sex. Super odpočinkové a vtipné čtení :-)

01.12.2014 4 z 5

Vsaď se! Vsaď se! Jennifer Crusie

Typická romantická vymývárna, která mne kupodivu celkem bavila :-) Až jsem byla překvapená, protože tento typ knih moc nemusím. Zkrátka zase příběh o tom, jak ONA hledá JEHO :-)

01.12.2014 2 z 5

Sádlonoška Sádlonoška Alena Čálková

Žena hledá muže, najde ho, jsou spolu, jsou spolu šťastni...tím se vyřeší všechny problémy v rodinných vztazích a všichni jsou šťastni až do smrti.
Z takových knížek jsem vyrostla...prostě fakt nuda!

01.12.2014 1 z 5