crazyslunicko komentáře u knih
Tak tohle byla jízda. Ze začátku jsem si říkala, co to bude asi za blbost, ale musím říct, že je to hezká kniha. Je to na způsob fantasy s velkým nádechem erotiky a trošku i víc romantiky. Musím říct, že se těším na další díly.
Georgie unesou mimozemšťani s dalšími dívkami, po cestě mají, ale poruchu a proto je vysadí na neznámé planetě a nechají je tam. Georgie jako jediná a odvážná jde hledat pomoc a najde Veklana.. Obra s rohy, který ji na rukou nosí... Dál už bych raději nepokračovala. Každopádně je to hodně red romantika.
Kniha mne úplně nezaujala. Obálku má velice zajímavou a jedná se trochu o parodii padesát odstínu šedi? Autorka tam popisuje problematické Evy a jejich kabelky, líčení, váhu a vztahy s Adamem. Jako článek na blogu to mohlo mít úspěch, ale v knize nic moc. Takové velice oddychové čtení
Velice oddychová četba. Neurazila, ale ani nijak zvlášť nezaujala. V podstatě se tam nic moc nedělo, pouze se pořád dohadovali Luis s Davidem a Elle se snažila přijít na to jak to všechno bylo. Bylo to takové nemastné, neslané. Ano, bylo tam hodně erotiky a zajímavých inspiračních věcí - např. abeceda apod. Ale již tomu chyběl nějaký ucelený děj. Sice Elle zase hledá nějakou špínu z minulosti a hraje si na reportérku a vyslýchá lidi, ale nějak mi to k ní nesedí. V jednu chvíli vyslýchá jako zkušená policista a v druhé chvíli š*** s Luisem jako o život. Trochu nesourodá osobnost. Luis se taky moc nepředvedl s dějovým výkonem a David škoda mluvit. Čekala jsem od něj více akce a nenávist až za hrob. Ten konec byl dost nečekaný a autorce pravděpodobně došel dech. To jak Elle začne být slavná a jezdí na turné a v další chvíli je vyhořelá a nebaví ji to. I smrt hlavních hrdinů byla zbytečná...
Knihu jsem zakoupila ve výprodeji a proto jsem na ni neměla žádná velká očekávání. Pravda je, že by mě obal knihy nezaujal. V knize je vypravěčka chudá Johanne, dívka s jahodami, která se živí sběrem a prodejem jahod. Má také umělecké nadání a po seznámení se slavným malířem své nadání s jeho pomocí rozvíjí. Dovoluje ji malovat ve svém ateliéru a daruje ji knihu o umění a barvách. Samozřejmě tajně, její rodina s tím nesouhlasí. Johanne jde pracovat do bohaté rodiny jako služebná a seznamuje se s nejmladší dcerou Tullik, která se však zamiluje do slavného malíře. V knize zažíváme dobrodružství, které vzniká z jejich tajných schůzek a Johanne je kryje. Pociťujeme tak spalující bolestivou lásku, kterou prožívá dívka z bohaté rodiny s umělcem. V knize pociťujete její bolest tak, že se vám chce samotným brečet a křičet s ní.
Česká klasika, doporučená četba.
Příběh se mi velice líbil. Jak se pár zamilovaných lidí vypraví na zkušenou do Ameriky vydělat velké peníze, ale záhy pochopí, že ne vše je tak jednoduché. Pánek se opije ihned po příjezdu do Ameriky a Toničce nezbude nic jiného než se postarat sama o sebe a Pánka opouští. Pánek po probuzení z alkoholového večera, okraden, bez dokladů a bez Toničky - neví co se životem. Naštěstí se v Americe uchytí, ale za cenu těžké a namáhavé práce.. Po čase se snaží přece jen Toničku najít a modlí se, aby ještě nebyla provdána za jiného... V boha přestal věřit, ale třeba se to změní :)
Myslím si, že Baar předběhl svou dobu. V dnešní době se opět řeší, že jdou mladí lidé na zkoušeno do světa. Ať je to Amerika, Anglie, Německo nebo jiná atraktivní a lépe placená země. Někdy mají mladí růžové představy, ale realita je někde jinde. Člověk musí chtít pracovat a naučit se nové řeči a pak to jde samo. Horší je stýskání po rodině.
Jedna se o velmi podrobného průvodce, kde jsou doporučené různé trasy a zajímavé body podle oblastí v Norsku. Letos by jsme tam měli vyrazit, tak uvidíme jak se to povede a jak moc se shodují informace v tomto cestovním průvodci s realitou. Líbí se mi i informace o cenách ubytování, stravování - doporučené restaurace a také kulturních a přírodních místech.
Příjemná kniha na čtení. O dívce, která vyrůstala v kláštěře, provdala se, ovdověla a náhodou se dostala ke dvoru, kde ji podporovala královna Filipa. Manželka Eduarda III. O tom jak se stala královou milenkou, posléze veřejnou konkubínou, měla s králem několik dětí a snažila se zaopatřit sebe i své děti, až tady nebude král. Jak se najednou může vše otočit po smrti krále a nepřátelé čekají jako supi, aby ji ublížili.
Knížka byla naprostá oddechovka, vzala jsem si ji sebou na dovolenou a během chvíle jsem ji měla přečtenou. Slečna, která v životě nemusela vařit a uklízet se nevědomky octne v domácnosti, ve které ji přijmou jako hospodyni. První pokusy v kuchyni zachraňuje donáškovou službou, první praní a znehodnocení oblečení, řeší koupí stejných kousků v nemalé hodnotě. O tom, jak člověk vypadne ze svého stereotypního zaměstnání, zhroutí se a najednou začne vidět věci jinak. Najednou začíná myslet sama na sebe a užívá si svobodu "nic neděláním". Kdo nepracuje v psychicky náročné práci, tak to asi nepochopí, ale mě se ta kniha vážně líbila. Není nic, co bych knize vytkla. Naprosto jsem se pobavila a můžu jedině doporučit, pokud se chcete zasmát. Za mě 5 hvězdiček.
Knihu jsem si zakoupila ze zvědavosti, jak to s hlavní hrdinkou dopadne. Tak trochu mi připomíná mě, protože jsem v jisté chvíli studovala dálkově a pracovala na plný úvazek jako vedoucí. To si člověk trochu odepře té zábavy a osobního života a je jak chodící mrtvola. Hrdinka pracuje od rána do večera i o víkendech až se z toho psychicky zhroutí. Nakonec odjede na dovolenou se svými přáteli, které celé roky zanedbávala, ale nakonec si všichni k sobě zase najdou cestu. Nemyslím si, že je hrdinka "blbka", jak bylo v některých komentářích zmíněno, ale je to otázka priorit. A pokud nemá člověk co rozvíjet v osobním životě, tak proč nemůže svůj čas a úsilí věnovat práci, která ho baví a naplňuje. Ale všeho s mírou :)
Netušila jsem, že se jedná o druhý díl a proto mi trvalo než jsem se zorientovala v ději. Každopádně se mi kniha líbila, nic podobného jsem zatím nečetla.. O tom jak přemýšlí babička o svých vnoučatek, jak povedou její firmu, kterou vybudovala. O rivalitě mezi příbuznými o majetek, peníze a moc. Tak trochu dallas :)
Od knihy jsem prilis neocekavala, ale nakonec jsem byla velice mile prekvapena vyvojem udalosti hlavni hrdinky, ktera se z devcete s neprijemnou minulosti vyporada bravurne a elegantne jako dama. Jak rika prislovi: co te nezabije, to te posili...
Pohodové počtení, na můj vkus trochu kratší a svižnější, ale aspoň tam nejsou zbytečně hluchá místa..
Tak určitě dobrý nápad vydat knihu, která obsahuje 4 knihy. Všechny příběhy jsou zajímavé a napínavé. Samozřejmě ne všechny romány mi sedly. Ve stínu jabloní byla pohodová četba, dřív než půjdu spát bylo zajímavé čtení s překvapivým rozzuzlením a napřed ženy a děti měl také své kouzlo. Byl o muži, který si vzal cizí identitu, aby mohl žít nový život.
Velice zábavná kniha. Hodně pobavila. Velice oddychová četba. Člověk si pak sám představí, co by si mohl přát a jak by to mohlo skončit.. :)
Kniha, která mě vážně bavila - přečteno za 3 dny. Ani jsem z toho nespala. Detektivní vyšetřování a závod s časem. Je to něco nového, vzrušujícího, divokého. Moc se těším na další pokračování. Kniha mě velice překvapila.
Sice jsem začala nechtěně číst druhý díl, ale vůbec to nevadilo. Tento díl byl samostatný. Bylo to trošku z jiného soudku - z pitevního a detektivního pohledu, ale vůbec mi to nevadilo a zakoupila jsem si další díly. Takže za mě super počtení plné akce. Do poslední chvíle jsem netušila kdo je vrahem a rozzuzlení bylo velice překvapivé.
Tohle byla docela erotická výzva. Skvělá oddychovka na večer. Evelyn a Logan, to je fakt jízda. Ona něco pokazí v práci a vrhne se do erotického klubu, aby to zaplatila co nejrychleji. A on ji s tím pomůže. A to je začátek konce. Napětí od začátku do konce a bohužel i otevřený konec, tak vlastně nevíme jak to dopadlo. Těším se na další díl. Tenhle byl super.
Tohle byla pecka. Nečekejte nic chytrého, ale dostanete nálož humoru a velkého P. Penelope je šílená spisovatelka a nechtěně se dostane do bytu bohatého muže, který však čeká na svoji drahou objednanou šlapku (eskort). Penelope však nevypadá jako šlapka. Má však úkol, který hodlá splnit. Když se ji pomsta povede, tak je zavřena do vězení a jediné číslo na koho má je na chlapa snů. A zase se dostáváme na začátek, kdy ji chce vyhodit z bytu, ale nemá jinou možnost než s ní jít na večírek. A neříkejte mi, že někdo může mít p. jako dvoulitrovou flašku coca coly.
"Snažila ses mi jazykem oholit chloupky v nose, Penelope. Myslím, že je daleko pravdivější říct, že neumíš líbat ty. Ne já."
"Své oči můžeš zavřít před tím, co nechceš vidět, ale své srdce nikdy nezavřeš před tím, co nechceš cítit."
"Stěžování si z Tebe dělá oběť. To, nač si stěžuješ, buď opusť, změň, nebo to přijmi. Jakýkoli jiný přístup způsobí, že se tou obětí skutečně staneš."
"Hledej toho, kdo Tě zkrásňuje uvnitř i navenek."
" Chtěj více než dům, chtěj domov."
"Chtěj více než děti, chtěj rodinu."
"Chtěj více než peníze, chtěj zázemí."
Moje další kniha od Petra Casanovy. Člověk si uvědomí hodně věcí. Peníze jsou důležité, ale ne tolik jako zázemí. Je snadné udělat děti, ale těžší je vychovat a dát jim láskyplný domov. Člověk pracuje, aby jim dopřál všechno po čem touží, ale oni chtějí náš čas. Naši plnou pozornost.
Určeno pro malé čarodějnice - obsahuje jen a jen bílou magii :) velice hezké ilustrace a podrobné návody.