crazyslunicko crazyslunicko komentáře u knih

Hodná Hodná Marta Fenclová

Hlavní hrdinka Dobra je poslušná přítelkyně, která vychází svému příteli ve všem vstříc. Má nesnesitelnou šéfovou, která ji nenechá pořádně ani vyspat. 3/4 knihy je dost depresivních, hrdinka se topí v depresích a alkoholu. Ale jednoho dne se vše změní.. a ona přestane být hodná

22.12.2020 4 z 5

Max a hledání vyšší pravdy Max a hledání vyšší pravdy Karan Bajaj

Kniha ve mně zanechala veliký dojem. Max celý život žije život, který mu předurčili jiní. Pracuje tam, kde po něm rodina chce. Vystudoval školu, kterou jeho rodina chtěla, aby byl úspěšný a neměl problémy s penězi. Vše se, ale změní, když mu zemře matka, která ho neustále vedla k dalšímu vývoji. Najednou se nemůže tvářit, že se nic neděje a nedokáže pracovat. A v podstatě se zhroutí a odletí do Indie poznat vyšší pravdu... A jeho dobrodružství začíná..

07.12.2020 4 z 5

Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Upřímně jsem čekala přeslazenou romantiku s kapkou sexu, možná trochu pervezního, ale to co jsem dostala předčilo mé očekávání. Nic tak perverzního jsem nikdy nečetla. Chvílemi jsem si, říkala, že se to pravděpodobně hlavní hrdince zdá, neboť to co prožívala snad ani není reálně možné. První sexuální zkušenosti s tajemným milionářem celkem ušly, ale gradovalo to do čím dál tím větších extrémů. Šokovala mě ta ruka až po loket. S knihou jsem byla jinak velmi spokojená. Doufám, že vyjde další pokračování :)

12.09.2020 5 z 5

Lady Fuckingham / La Rose d'Amour Lady Fuckingham / La Rose d'Amour Oscar Wilde

Od knihy jsem čekala cokoliv, ale tohle ne :D opravdu se jedná o veledílo knižního porna, kde se děj popisuje pouze okrajově, ale hlavní je sex. Na tohle dnešní knížky nemají. Nechápu, že tohle někdo v dávné minulosti mohl napsat? Veřejně?

17.10.2019 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Z knihy jsem měla zvláštní pocity. Od knihy jsem očekávala nějaký romantický příběh, ale po pár stránkách jsem vyvrátila svůj omyl. Kniha popisuje žítkovské bohyně, jejich způsob žití, jak pomáhaly místním i cizím lidem různými bylinkami, mastičkami apod. Bohužel se zde objevují nejen hodné bohyně, ale i zlé, které dokážou někoho zabít apod. Tato kniha je velmi obsáhlá a objevujeme v ní i dokumenty z archivu - z vyšetřování, korespondenci mezi vyšetřovateli atd. Nejvíce se popisuje život bohyně Surmeny, která dokázala léčit a pomáhala lidem. Moc mi bylo líto jejího života, který tak tragicky skončil. Poslední bohyní byla Dora, ale ta neuměla či nechtěla ovládat život jiných jakožto bohyně. A tak žítkovské bohyně vymřely a již nepokračují ve svém umění.

05.08.2019 4 z 5

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Na knihu jsem se těšila a opravdu mě velmi překvapila. Chvílemi jsem se ztrácela mezi postavami Vanessou a Emmou, ale nakonec se to v závěru celé rozuzlilo. Začátek byl takový velmi zvláštní a vlažný - hodně mi připomínal dívku ve vlaku - alkoholička, nevyrovnaná, nervy na dranc. Postupně se to začalo velice slibně vyvíjet.
V podstatě se postupně dozvídáme jaké bylo její manželství - on zaneprázdněný a ona sama doma nudící se. Měl nad ní 100 % kontrolu, vyžadoval teplé večeře a dokonalou manželku. Snažili se o dítě, ale to nepřicházelo. Pak docházelo k několika nedorozumění a ona si začala psát deník. O tom, co jí řekl, ale i jak to cítila ona sama.
Skvělý příběh, ale nakonec ten závěr. Tak překvapující. Opravdu jsem to nečekala.

17.06.2019 5 z 5

Společenský tvor Společenský tvor Tara Isabella Burton

Začátek knihy byl takový nijaký, samý večírek, práce, společenský život atd. Lavinie je velice bohatá a všude bere Luisu sebou. Luisa si však takový život nemůže dovolit a proto neustále pracuje, ale zároveň chodí s Lavinii na večírky. Jsou velké kamarádky a jsou si velice podobné. Pak se, ale něco stane a je oheň na střeše. Luisa udělá něco, aby o společenský život nepřišla a je to dost děsivé a až neuvěřitelné, že dokáže tolik lidí obalamutit. Závěr mě velice překvapil.

07.01.2023 4 z 5

Pohádky na dobrou noc z celého světa Pohádky na dobrou noc z celého světa kolektiv autorů

Krásné pohádkové příběhy i ilustrace. Některé pohádky byly na můj vkus hodně krátké, ale vždy se najde nějaké ponaučení. Líbí se mi, že jsou pohádky z celého světa a můžeme si přečíst oblíbené pohádky z Austrálie, Afriky i různých vzdálených částí. Kniha obsahuje i nejoblíbenější české a slovenské pohádky.

01.01.2023 4 z 5

Když jsme se viděli naposled Když jsme se viděli naposled Carol Mason

Kniha se mi moc líbila. Celine stráví s Patrickem jedině 4 dny svého života a přesto to její život ovlivní do konce života. Přestože spolu nemohli zůstat, tak na něj Celine myslí neustále a moc by si přála se s ním setkat. Již je v manželství s Mikem, který ji vroucně a bezmezně miluje, ale přesto ji to pořád táhne k Patrickovi a neustále ty dva srovnává. Když se však při 10 letém výročí rozběhne za svou první láskou, Mike již není tak tolerantní. Ví, že její místo v srdci nenaplní tolik jako Patrick.
Mika mi bylo hrozně líto. Strašně se snažil udělat Celine šťastnou. Možná, kdyby na Patricka zapomněla, tak by mohlo být všechno jinak. Takhle se ji neustále objevoval ve vzpomínkách na dávnou lásku.

"Kdysi mi někdo řekl, že nic takového jako náhoda neexistuje. Že existuje jen synchronicita. Lidé s podobným vnitřním nastavením se často vydávají podobnými cestami a ty se nakonec sbíhají. Někdy to ale vypadá, že podobná náhodná setkání nejsou důsledkem spřízněných okolností, a někoho ze své minulosti potkáte na místě, kde je přítomnost vás obou tak nepravděpodobná, že si to nedovedete vysvětlit. Ono to ani nejde pochopit. Velmi často jsou totiž věci v životě dílem souhry okolností. Třeba i to, do koho se zamilujete."

"Když ses znovu objevil v mém životě, za jsem v něco uvěřila,". Ale víš co? My dva jsme hezký sen a dost možná bych nejradši spala dál, ale není to teď lepší, než to bylo před všemi těmi lety. To si přiznejme. Jenom jsme zestárli."

"Taky jsem ti měla říct něco, co jsem ti předtím neřekla. Měla jsem ti říct, že tě miluju. Měla jsem k tomu tolik příležitostí, ale nikdy jsem to neudělala..."
"Přesvědčila jsem sama sebe, že ta slova nemůžu říct, protože jsem měla silní pocit, že tě ztratím, ale chci je říct teď, protože je to pravda a vždycky byla a ty bys to měl vědět, i když to určitě nic moc nezmění."

01.01.2023 5 z 5

Mozartova cesta do Prahy Mozartova cesta do Prahy Eduard Mörike

Milá malá kniha, opatřena ilustracemi a s poslechem hudby je to intenzivní zážitek. Příběh je o Mozartově cestě do Prahy, při které si na chvíli s paní Mozartovou odpočnou a on si utrhne v cizí zahradě pomeranč. Tím se spustí komický kolotoč služebnictva s pánem, kteří si myslí, že se jedná o nějakého blázna.

"A život zatím uplývá, ubíhá, letí - Panebože! když si to člověk doopravdy uvědomí, div na něm nevyrazí studený pot, jak je mu úzko!"

Jedlička zelená

bývá jim do skoku,
když klušou domů.
Tvé tělo na hřbitov
povezou krokem

snad ještě dřív, ach dřív,
než někde ztratí
tu podkovu svou,
co mi v oči blýská.

02.09.2022 3 z 5

Nevšední zápisky ze Šanghaje Nevšední zápisky ze Šanghaje Lukáš Mohelský

Čínská metropole z pohledu české rodiny , která netušila do čeho jde. Vtipné povídky, které podrobně popisují každodenní strasti a slasti v Číně - chřipkové epidemie různých typů, místní stravu a jízdu tuk-tukem. Velice mě zaujaly profesionální opravy z rukou inženýrů, kdy oznámili a opakovali poruchu - nefunguje to, nefunguje to, nefunguje to.. Nebo oprava díry ručníkem? Rodinné dovolené, které ve většině případu rychleji skončily než začaly. A v neposlední řadě léčba deprese a následné početí třetího potomka.

25.07.2022 4 z 5

O lásce O lásce Anton Pavlovič Čechov

Ruská klasika. Ač nerada čtu v této době Ruského autora, tak jsem neodolala.
Hned v úvodu mi přišla úsměvná povídka Rybí láska, která skončila bohužel dramaticky a velmi nešťastně. V podstatě všechny povídky skončily špatně?
Dáma s psíčkem mi přišla taky velmi povedená. Očekávala jsem lehkou literaturu, ale dostala jsem opak. Člověk má pak hodně o čem přemýšlet.

"Tolik se trápím!" pokračovala a neposlouchala, co jí říká. "Celý ten čas jsem myslela jen na vás, žila jsem jen vzpomínkami. Chtěla jsem zapomenout, nadobro zapomenout - proč, proč jste jen přijel?"

Anna Sergejevna i on se milovali navzájem jako velmi blízcí lidé, jako muž a žena, jako něžní přátelé, zdálo se jim, že osud sám je určil jednoho druhému, a bylo nepochopitelné, že on je ženatý s jinou a ona vdaná za jiného muže, jako by to byli dva přelétaví ptáci, sameček a samička, které chytili a donutili žít každého v jiné kleci.

"První čas se mi zdál originální a vzbuzoval soucit - to je všechno. Je nestoudný, bere ženu útokem, a to láká."

"Jste zasmušilý a uvážlivý, bojíte se oddat hnutí srdce a pořád myslíte na následky, a to je nudné."

Angrešt byl tvrdý a kyselý, ale, jak řekl Puškin: Nad spoustu pravd je dražší nám povznášející nás klam. Viděl jsem šťastného člověk, jehož vytoužený sen se zřejmě splnil, který dosáhl cíle života, dostalo se mu toho, po čem toužil, který byl spokojen se svým osudem i sám se sebou.

24.05.2022 5 z 5

Pětiminutové pohádky na dobrou noc Pětiminutové pohádky na dobrou noc Anna Láng

Nádherné ilustrace a pohádky, které snad ani neznám. Člověk si aspoň rozšíří obzory. Pohádky jsou krátké tak akorát. Některé jsou kratší a některé delší a určitě trvají déle než 5 minut. Pohádky obsahují vše podstatné a jsou velmi poučné, jedná se jak o klasické pohádky, které všichni známe, tak i méně známé.

"Takže tohle jsme se měli naučit! Že jen díky tvrdé práci a spoustě úsilí získáme něco opravdu hodnotného." - Hrnec zlaťáků

"Mám ještě jedno poslední přání. Chci, aby byla kletba lampy zrušena, tys byl volný a mohls jít, kam je ti milé a kam tě srdce táhne." A šťastný džin vylétl do nebe a ke hvězdám, poprvé po tisících letech volný. - O Aladinovi

30.01.2022 5 z 5

Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Krásná kniha s duchaplným příběhem. Alžběta je od mládí terčem služebnictva, kteří si o ni špitají. Tetička ji před tím vším zlým chrání, ale i tak přijde den, kdy ji musí říct pravdu o svém původu. Když však uteče před násilnickým majitelem, neví co si sama se sebou počít. Naneštěstí ji však zaměstná bývalý právník André Trevillon, ale od počátku ji služebnictvo nenávidí za její krásu a tajemství, které ukrývá a dávají ji to náležitě najevo. Ona se však nevzdává navzdory všem nepříjemnostem.

01.10.2021 5 z 5

Kancionál Kancionál Ladislav Simajchl

Sborník nejdůležitějších modliteb a písní. Mám doplněno o speciální modlitby Panny Marie..

09.02.2021 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Opravdu brutální příběh. To jak mladý hoch před smrtí napíše posmrtný dopis (vzkaz) v láhvi vlastní krví a vlastně tím zachrání život dalších dětem, neboť varuje policii a ta konečně začne hledat pachatele. Trochu nechápu, že se tím 13 let nikdo nezabýval a neanalyzoval data ani DNA. Trochu zvláštní skupinka z policejní stanice s Carlem, Asadem a Yrsou a Rose. Všichni mají své problémy a snaží se je nějak řešit. Příběh rozkrývá různá náboženství a uzavřené sekty. Vlastně to byl dokonalý zločin, který se nikdy neměl nedostal ven. Nikdo po dětem nikdy nepátral a všichni spokojeně, ikdyž ve strachu žili dál.. Nechápu, že o tom všichni mlčeli. Ale zločinec to měl perfektně psychologicky zvládnuté, uměl manipulovat a vyhrožovat. Kniha byla napsaná skvěle, ale bohužel tohle není můj šálek kávy. V knize bylo hodně brutalit. Až k neuvěření. Možná se k autorovi někdy vrátím, ale teď ne...

10.08.2020 4 z 5

Sexy hoteliér Sexy hoteliér Alice Clayton

Krásný romantický příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Oproti velkému zklamání sexy mlékařovi se tento příběh vyvedl. Mladá Clara je velmi energetická a buduje velkou kariéru. Dokonce je jí nabídnuto partnerství ve firmě. Když dorazí do posledního hotelu, který má pomoct znova probudit k životu, ale naráží na různé hotelové tradice. Archie Bryant zbrojí proti ní a snaží se nechat hotel tak jak je. Nechybí zde romantika, láska, napětí a vášeň.

15.06.2020 4 z 5

Sexy farmář Sexy farmář Alice Clayton

Měla jsem stejnou chuť na farmáře jako hlavní hrdinka, hlavně na to jeho vyrýsované tělo a taky na ořechový, ananasový, jahodový a další koláče :) Spisovatelka si s příběhem pěkně pohrála, hlavně s ořechy a okurkami. Určitě doporučuji na přečtení. Je to velmi zábavné a sexy napsané. O lásku není nouze.

22.05.2020 5 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Skvělá kniha. Naprosto skvělá. Opravdu nádherný romantický příběh z druhé světové války. Kdy se vdaná Stella zamiluje do pilota Dana a prožijí spolu krátký románek. Slibují si, že až válka skončí, Stella se rozvede a budou spolu žít až do smrti. Bohužel však zasáhne osud a možná i málo průbojnosti Stelly. Jako protipól se ukazuje příběh ze současnosti. Jess se vloupá do opuštěného domu, aby se schovala před násilnickým přítelem. Neví co bude dělat a v kapse má posledních 50 dolarů. Při obhlídce domu nachází staré dopisy, které Dan zasílal Stelle celé roky. Pak poznává Willa a společně odkrývají tajemství kolem Stelly a Dana...

01.04.2020 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

!!! SPOILER !!!
Thriller se mi velmi líbil. Jen mi bylo moc líto hlavní hrdinky, kterou týral její manžel. Ani ne tak fyzicky jako psychicky. Využil její lásky k její postižené sestře a neustále ji týral. Zakazoval ji návštěvy a měl ji pod 100 % kontrolou. Všude chodil s ní, sledoval ji na každém kroku. Přesto všechno navenek působili jako dokonalý zamilovaný pár a on jako dokonalý manžel. Velice mě překvapil konec. Bohužel příběh je opravdu uvěřitelný. A moc mě mrzí, že v dnešní době k něčemu takovému dochází (nebo může docházet). Je vidět jak se může takovým manipulátorům dařit a zastrašit svou milovanou. Překvapila mě její sestra, která je sice postižená, ale občas ji to docela dost pálilo. Jsem velice ráda, že se záhada se žlutým i červeným pokojem vyřešila..

17.06.2019 4 z 5