ctecka_knih ctecka_knih komentáře u knih

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše John Gray

Těžko přemýšlím, jak slovně ohodnotit tuto knihu.
Základní myšlenka, která ale není nová je: Muži přemýšlí a jednají jinak než ženy. To není podle mého názoru nic překvapivého. Znám spoustu párů, které jistě do ruky nevzaly žádnou podobnou "příručku" a přesto mají šťastný manželský život.
Nedokážu říci, zda-li tato kniha dokáže někomu pomoci v jeho vztahu. Asi si tuto knihu budete muset přečíst a pak si na ni vytvořit názor samy, případně jednat podle rad s této knihy. Proto dávám pouze 2 hvězdičky.

23.07.2016 2 z 5

Angelina Jolie - Osud jménem Brangelina Angelina Jolie - Osud jménem Brangelina Michaela Vaňková

Kniha není žádným velkým literárním dílem. Někomu to možná může znít, jako kniha složená z bulvárních článků. Mě to tak nepřijde. Je to napsaný příběh Brangeliny, bez nějaký okolků, tak jak byla fakta (anebo alespoň, jak si fakta našla autorka). Kniha je čtivá, malá (142 stránek), takže ji rychle zhltnete.
Jediné, co bych knize vytkla, jsou zkrácené životopisy ostatním partnerů Angeliny a Brada. To je má jediná výtka.

11.07.2016 4 z 5

Teologie těla pro začátečníky Teologie těla pro začátečníky Christopher West

Úžasná kniha. Autor velmi srozumitelně převádí slova sv. Jana Pavla II. do mluvy obyčejného člověka. Je tam několik velmi výstižných modliteb a já zde našla tu hlavní odpověď na moji velkou otázku. Opět nezůstane pouze u jednoho přečtení.

08.07.2016 5 z 5

Mise Afghánistán Mise Afghánistán Tomáš Šebek

Tomášův styl je prostě osobitej.... :-D
Obsahem knihy bylo jsou dvě mise Mudr. Tomáše Šebka v Afgánistánu.
Popisoval den po dni, tak jak vše bylo napsáno v jeho blogu na stránkách Lekařů bez hranic.
Kniha se mi líbila :-). Četla jsem i jeho předchozí knihu.
Tomáš je sympaťák a těším se na další sdílení jeho zkušeností ze zemí, kam jezdí pomáhat.

09.06.2016 5 z 5

O smutných očích Hany Karadžičové O smutných očích Hany Karadžičové Ivan Olbracht (p)

Příběh mi přišel trochu neúplný, ale se závažným tématem.

06.07.2015 3 z 5

Nežádoucí účinek: Smrt Nežádoucí účinek: Smrt John Virapen

Hodně zajímavá kniha. Píše se v ní o "praktikách" farmaceutických firem, díky kterým lidé utrácejí miliony za léky, které ve skutečnosti nepotřebují. Hodně drsná kniha.

24.05.2015 4 z 5

Biologie a fyziologie člověka a úvod do studia obecné genetiky Biologie a fyziologie člověka a úvod do studia obecné genetiky Jan Jelínek

Učebnice spojující základy anatomie, fyziologie a histologie.

21.05.2015 5 z 5

Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Po přečtení knihy jsem shlédla film a k tomu mám jedno slovo FUJ.
Kniha se mi moc líbila, je tam několik myšlenek, se kterými se velmi ztotožňuji.

09.05.2015 5 z 5