ctenarkaEva ctenarkaEva komentáře u knih

Ukradené životy Ukradené životy Patricia Gibney

Napínavý příběh, i když trochu překombinovaný. Popisy vražd byly dost drsné, místy jsem měla co dělat, abych pokračovala ve čtení. Téma je smutné a prolíná se celým příběhem.

15.08.2021 3 z 5

Když přijde soumrak Když přijde soumrak Nora Roberts

Propojení romantické dějové linie ze současnosti a smutného a krutého příběhu Alice z minulosti bylo zajímavé. Kniha se četla dobře, ale přece jen té romantiky na mě bylo až moc a lépe se mi četl ten příběh z minulosti.

01.07.2021 4 z 5

Beze stopy Beze stopy Lisa Gray

Tuto knihu bych zařadila spíš mezi klidnější thrillery, žádné velké napětí jsem v ní nezažila. Také jsem se občas ztrácela ve jménech. Hlavní postava Jessica Shaw je trochu svérázná a osobitá. Kniha se čte dobře, pokračování si určitě přečtu.

03.06.2021 4 z 5

Dokonalá oběť Dokonalá oběť Emma Kavanagh

Napínavé, přečetla jsem na jeden zátah. Určitě si přečtu další díl.

29.04.2021 5 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Tato série se mi líbí, ale tento díl už mi připadá dost překombinovaný. Některé situace jsou až nechutné a příběh se vyvíjí zvláštním způsobem. Pachatele jsem uhodla brzy, ale oceňuji to, jak mě autorka mátla, že jsem průběžně váhala a přemýšlela o několika jiných pachatelích. Ale nakonec jsem zjistila, že jsem se strefila - a to nebývá tak často.

29.04.2021 3 z 5

Dívka z Brooklynu Dívka z Brooklynu Guillaume Musso

Krásná obálka, podle které bych spíše tipovala romantickou literaturu, ale opak je pravdou. Zamotaný, napínavý příběh, ve kterém se přítomnost prolíná s minulostí. Kniha se mi líbila, je to má první od tohoto autora a přemýšlím, že si ještě nějakou přečtu.

29.04.2021 4 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Moje první kniha tohoto autora. Určitě si přečtu ještě další. Jak už psali někteří přede mnou, to mrazivé prostředí bylo opravdu mrazivé. Zalezla jsem si pod deku, uvařila si čaj a četla. Některé pasáže mě moc nebavily, ale jiné byly naopak zajímavé a čtivé. Pachatele jsem chvílemi tušila a chvílemi jsem byla vedle jak ta jedle. Nakonec jsem se částečně trefila.

21.02.2021 4 z 5

Pustina Pustina Stina Jackson

Stříbrná cesta se mi líbila hodně, proto jsem se na Pustinu těšila. Měla jsem asi trochu jiné očekávání. Závěr to vylepšil, ten byl nečekaný a překvapující.

30.12.2020 3 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Kniha se mi četla dobře, ale Žena v kleci se mi líbila přece jen víc. Zdála se mi zajímavější, napínavější. Tady mě příběh až tak nezaujal a navíc pachatelé byli známi dost brzy, což mi úplně nevyhovuje. Raději mám postupné odhalování (i když se většinou netrefím). Ale určitě si přečtu i další díly, vyšetřovatelé jsou sympaťáci.

17.09.2020 4 z 5

Pravá matka Pravá matka Shalini Boland

Bohužel mě tato kniha nezaujala. Do mrazivého thrilleru má podle mě opravdu hodně daleko. Já jsem viděla pomalu plynoucí rozvleklý příběh, ve kterém se ale téměř nic neudálo.

16.08.2020 2 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Výborné čtení. Určitě si tuto sérii za nějakou dobu opět přečtu.

05.06.2020 5 z 5

Ryanova pomoc Ryanova pomoc Leila Meacham

Po přečtení knih Sen o Somersetu a Poselství růží, které se mi hodně líbily, jsem měla chuť přečíst si i tuto prvotinu autorky. Líbí se mi, že ona sama v úvodu upozorňuje na to, že se opravdu jedná o prvotinu z roku 1984 a tomu odpovídá i styl jejího psaní. S obsáhlými rodinnými ságami se srovnávat nedá, ale jako odpočinková jednohubka se mi kniha líbila, i když proti chování některých postav jsem měla velké výhrady.

29.04.2020 3 z 5

Sen o Somersetu Sen o Somersetu Leila Meacham

Výborné odpočinkové čtení. Občas mi dělalo problém orientovat se ve všech postavách, kterých bylo opravdu hodně. Příběh byl dost dlouhý, protože rodinná sága zahrnovala dlouhé období. Ale děj plynul rychle. Určitě si tuto knihu ještě někdy přečtu, až se zase bud chtít přenést do úplně jiného prostředí a úplně jiné doby.

29.04.2020 5 z 5

Němé oběti Němé oběti Tim Weaver

Výborný začátek, napínavý jako kšandy... Jen postupně mi děj začal připadat dost rozvleklý, natahovaný a některé situace dost nereálné. Ale na to už jsem si u Tima Weavera zvykla a na odreagování mám jeho knihy moc ráda.

04.03.2020 4 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Fajn čtení, pořád jsem čekala, co Adamova matka zase vymyslí a jak to nakonec dopadne. V něčem jsem se trefila, v něčem naprosto ne. Některé situace mi připadaly přehnané a nereálné, ale nakonec do sebe všechno zapadlo.

24.10.2019 4 z 5

Přiznat vinu Přiznat vinu Martin Goffa

Reálný příběh, čtivý, uvěřitelný... Líbily se mi zmínky o písničkách a různých drobnostech a detailech z dob minulých. Také doporučuji nečíst anotaci, která popisuje dost velkou část děje.

30.09.2019 4 z 5

Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Zajímavý psychologický román o ženě, která prožila znásilnění. Pachatele jsem nedokázala odhalit a závěr byl velké překvapení. Kniha se mi četla dobře, určitě si od této autorky zase něco přečtu

03.07.2019 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Asi jsem od této knihy čekala něco jiného... Místy mi připadala dost zdlouhavá, některé scény a dialogy mě nebavily. Líbily se mi výpovědi na konci každé kapitoly, které knize dodávaly napětí a vedly k zamyšlení, co se vlastně stalo a komu. Liane Moriarty má svůj styl vyprávění, někoho zaujme více, někoho méně. Určitě stojí za přečtení.

30.04.2019 3 z 5

Alibi Alibi Sandra Brown

Typické propojení detektivky a červené knihovny tak, jak to Sandra Brown umí. Začátek byl pomalejší, ale postupně jsem se začetla a nemohla přestat, než jsem se dozvěděla jméno vraha. Doporučuji jako oddechovou detektivku a těším se na další, kterou si od této autorky zase přečtu.

22.04.2019 4 z 5

Vykoupení Vykoupení Martin Goffa

Pohodová detektivka z českého prostředí. Hlavní hrdina je sympaťák, příběh se čte svižně, co víc si přát.

11.03.2019 5 z 5