ctenarkagabriel ctenarkagabriel komentáře u knih

Všechno, co jsme měli Všechno, co jsme měli Jennifer Bright (p)

Příběh se odehrává ve voňavé kavárně, která je zároveň knihkupectví, to je ráj :-) Knížka se mi dobře četla, i když téma je náročné. Držela jsem hlavní hrdince palce, ať se se svou minulostí dokáže vypořádat.

07.12.2024 4 z 5

Věci mezi lidmi a byty Věci mezi lidmi a byty David Budai

Knížka je milá, dojemná, chvílemi smutná a dost vtipná. Často jsem se zasmála, nejradši mám postavu bytu a jeho hlášky, je vnímavý, nic mu neunikne a neustále komentuje dění :-D. Taky jsem si oblíbila postavu králíčka, který se v knížce občas mihne, připomíná mi mého vlastního. Lidským postavám jsem držela palce, nebylo pro mě těžké se do nich vcítit a fandit jim. Zaujalo mě, že jsem díky knížce mohla nakouknout, jak to chodí v mně neznámých profesích. Některé situace jsou trochu hůře uvěřitelné, ale celkově je to za mě velmi povedená prvotina. Podobné milé a laskavé odpočinkové knížky mi na českém trhu docela chybí, těším se na další autorovu knížku. Zajímalo by mě, jak bude pokračovat příběh Nely a Leonarda, ale i Lukášův.

07.12.2024 5 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Při čtení jsem měla pocit, jakoby mě Aňa nechala nahlédnout do své hlavy a srdce. Prolínají se tu témata lásky, mateřství, odkládání starého a úvahy, jak nechat život plynout, vychutnávat ho a milovat ho i se všemi chybami, které jsme po cestě udělali... Knížka mi sedla :-)

07.12.2024 4 z 5

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Prima odpočinková sexy romantika. Bylo pro mě zpestřením prostředí technologické firmy, kde Lina popisuje mimo jiné výzvy a předsudky, se kterými se setkává jako inženýrka a šéfka týmu. Lině a Aaronovi jsem jejich vztah i trápení věřila. Z knížky byla cítit atmosféra Španělska. Byla plná španělských slov, což bylo dobré pro atmosféru, ale znesnadňovalo to čtení. Všechny nebyly přeloženy a protože jsem zvědavá, pořád jsem otevírala překladač. Poslední část knihy se trochu táhla a konec byl až příliš pozitivní. Jinak celkově to byl hezký zážitek a u čtení jsem si odpočinula.

08.11.2023 4 z 5