cube6 cube6 komentáře u knih

Časohrátky Časohrátky Joe Hill (p)

Předposlední díl téhle úžasné série vás zavede do minulosti a vysvětlí zde spoustu věcí, které byly v předchozích dílech jen "nakousnuty". Důležitý díl , který čtenáře připraví na velké finále. A teď hurá na závěrečný díl.

12.02.2021 5 z 5

Koruna stínů Koruna stínů Joe Hill (p)

Koruna stínů je zatím nejakčnější díl. Objeví se nám tu další nové postavy i nové klíče. Vždycky, když už si myslím, že Joe Hill nemá už moc s čím překvapit, tak mě tenhle chlápek hodně rychle vyvede z omylu.

Hodnocení : 10/10

13.09.2020 5 z 5

Ubik Ubik Philip K. Dick

Velmi nadhodnocená kniha. Dle mého názoru. Svět, který je tu popisován mě zpočátku oslovil. Moratoria, semivitálové, telepati, prekogové...
Všechno nasvědčovalo tomu, že to bude skvělá kniha. I ta zápletka vypadala slibně. Ovšem jen ze začátku. Hlavní ''hrdina'' mi byl vlastně úplně ukradenej včetně ostatních postav. Tak nezajímavý a otravný postavy nemá ani kdejaká jihoamerická telenovela. Zápletka po chvíli začala nudit a nakonec nejzajímavější postava z celé knihy byl hlavní záporák, kterej tu dostane minimum prostoru. Poctivě dočteno, ale nikdy víc. UBIK? Ne, děkuji.

Hodnocení 4/10

25.10.2019 2 z 5

Eskejp: Na útěku z kanceláře Eskejp: Na útěku z kanceláře Jiří Charvát

Skvělá oddechovka napěchovaná humorem, popkulturními odkazy, vtipnými situacemi i postavami (především Pixel) , pěknými ilustracemi i nějakým tím zamyšlením o dnešní společnosti. Já se bavil královsky. Ovšem především první polovinu, druhá polovina je malinko slabší a proto musím dát o hvězdu méně. Jinak se ale jedná o výbornou knihu, ze které by mohl vzniknout - pod správným dohledem - solidní sitcom.

Hodnocení: 8/10

13.10.2019 4 z 5

Planeta, která neexistovala (II) Planeta, která neexistovala (II) Philip K. Dick

Výrazně lepší než první díl. Faktem je, že některé povídky jsou trochu předvídatelné, ale na druhou stranu si musí člověk uvědomit, že vznikly cca před 70 lety a tak k tomu i přistupovat.

Hodnocení : 7/10

26.11.2024 4 z 5

Gwilanina harfa a jiné povídky Gwilanina harfa a jiné povídky Ursula K. Le Guin

Když tak pročítám všechny ty vychvalující komentáře, tak mě napadá jedna otázka :
Četl jsem tu stejnou knihu, jako ostatní?
Le Guinová psát uměla, to bezpochyb, ale většina povídek je dost slabá. Občas nakousnou zajímavou myšlenku nebo nápad, ale nakonec to celé vyšumí do prázdná. Naštěstí se tu najdou i skvělé povídky a celkové zpracování knihy je taky úžasné, jak je to u Nakladatelství Gnóm! zvykem.

Top povídky :
-Interní linka
-Labyrinty
-První kontakt s Gorgonidy
-Zorné pole.

Hodnocení : 5/10

20.12.2021 3 z 5

Klíče království Klíče království Joe Hill (p)

Přibylo spousta nových klíčů a příběh začíná hezky gradovat, ale některé pasáže mi tu připadaly zbytečně hektické. Joe Hill se tu místy snažil nacpat co nejvíc informací na co nejméně stránek a to je trochu škoda, ale i přes to jsem nadmíru spokojen. Jsem zvědav na poslední dva díly.

13.09.2020 5 z 5

Vlak Sunset Limited Vlak Sunset Limited Cormac McCarthy

Jako první jsem viděl film (v hl. rolích Tommy Lee Jones a Samuel L. Jackson) , který mě naprosto dostal. Po pár měsících jsem uviděl v knihkupectví i knihu a neváhal jsem ani sekundu. Tohle je opravdu síla. Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četl a to má jen 148 stran a celé je to v dramatické formě.
Geniální.

05.10.2019 5 z 5