cuzan cuzan komentáře u knih

Schizofrenie v kazuistikách Schizofrenie v kazuistikách Helena Kučerová

Pro mě byl trochu zbytečně dlouhý teoretický úvod, prokousávala jsem se jím dlouho, ale samotné kazuistiky byly zajímavé, ty už se četly samy. Velmi bych ocenila profesionální a velmi lidský a soucitný přístup autorky.

25.09.2019 4 z 5

Pěst - pálka - nůž - pistole Pěst - pálka - nůž - pistole Geoffrey Canada

Dvacet let stará kniha o tom, jaké to bylo být uprostřed války, která byla pro mnohé americké děti realitou. Kniha nejen o násilí a zbraních, ale také o tom, jak je důležité znát prostředí, jeho pravidla, jeho obyvatele a mít je rád, aby bylo možné začít něco měnit. Velmi inspirativní příběh o tom, jak neexistují instantní řešení a jak je třeba řešit problémy "od spoda" - od jednotlivce, od komunity. Příběh se šťastným koncem, dalo by se říci, kdy dneska víme, že počet vražd dětí na ulici klesl, poklesl i počet vražd v NYC také a projekty Geoffreye Canady jsou velmi úspěšné (http://hcz.org/) a mají přesah do další amerických měst.

17.11.2015 5 z 5

Hotel pro cizince Hotel pro cizince Eduard Petiška

Drsná i něžná knížka o různých podobách lásky a života. S poetickými intermezzy.

24.09.2015 5 z 5

Žízeň po celistvosti Žízeň po celistvosti Christina Grof

Kdo by hledal Boha v sám sobě? Příběh Kristiny Grofové, její závislosti a vyrovnáváním se s traumatem skrze spiritualitu. Přináší mnohé otázky a odpovědi, které jsou v důsledku v každém z nás, jen je najít a nepustit.

16.06.2015 5 z 5

Vladimír Boudník - mezi avantgardou a undergroundem Vladimír Boudník - mezi avantgardou a undergroundem Zdenek Primus

Skvělá publikace, vedle báječných Boudnikových grafik a fotografií obsahuje i Boudníkův životopis z pohledu několika autorů, pročež poskytuje ucelený náhled do Boudnikovy tvorby, života i duše.

16.06.2015 5 z 5

Alšovy pohádky (15 pohádek) Alšovy pohádky (15 pohádek) Karel Jaromír Erben

Jak mi Babička přijde nudná a nezáživná, tak pohádky Boženy Němcové miluji nadevše. Jak barvitě dokázala, společně s dalšími autory, vykreslit moje hrdiny i noční můry!

15.06.2015 5 z 5

Tajemství budoucnosti - praktická příručka Tajemství budoucnosti - praktická příručka Sally Morningstar

Hezky zpracovaná kniha, která nechá čtenáře nahlédnout hned do několika "ezo" oborů. Už si ani nevzpomínám, jak se v mé knihovničce ocitla, snad jsem ji kdysi dávno dostala od mamky, nicméně mě přivedla jak k astrologii, tak lunárnímu kalendáři, tarotu, I-ťingu, čtení z rukou. Snad jsem si chtěla i vyrobit vlastní runy. Nicméně to pro mě není příručka o tajemství budoucnosti, ale o tajemstvích a objevování sama sebe.

15.06.2015 5 z 5

Po kapkách (poezie, psychoterapie, jóga) Po kapkách (poezie, psychoterapie, jóga) Svarúp Murti (p)

Padla mi do ruky v antikvariátu, dívám se, pročítám, jméno Svarúp Murti mi nic neříká, pročež otevřu knihu tam, kde je medailonek autora, dívám se na tvář muže na fotografii a říkám si "Hm, tak tento Ind vypadá jako Nešpor zamlada." Podívám se pozorněji a pod fotografií je uvedeno jeho jméno a životopis. Nevěděla jsem, že tvoří také poezii, měla jsem ho za autora, který se věnuje závislostem a návykovému chování a možná tím víc mě tato kniha uchvátila. Krásná kniha plná lásky, naděje, moudrosti a pravdy. Vedle textů autora jsou v ní obsaženy i citáty indických klasiků.

13.06.2015 5 z 5