cvaldik komentáře u knih
Zajímavý poslech, těžko hodnotit autobiografii někoho, koho sám neznáte. Každopádně je kniha poutavá a zajímavá. Tak 3/4 knihy jsem spíš uvažovala nad tím, co bylo přijatelné pro mladé lidi ve věku 20+ a co je pro ně přijatelné teď. Přijde mi, že dnešní generaci se často neprávem křivdí (v určitých oblastech ano, v jiných ne). Několikrát jsem při poslechu v podivení zvedla obočí. Přeji paní Formanové pevné zdraví a díky za sondu do její mysli.
(SPOILER) Mně se knížka (v audioverzi) dobře poslouchala, nevadily mi občasné věty v AJ a ŠJ, ale pokud bych oba jazyky neznala, tak by mě to trochu rušilo. Příběh mě začal bavit až tak v půlce a na konci jsem si musela ověřit, že knížka opravdu skončila. Další díl si poslechnu, ale nechtělo by se mi se s touhle knížkou posadit a číst v křesle. Po 3-4 hodinách poslechu jsem byla alergická na jméno Emme, ale když jsem se zažrala do příběhu, tak mi to přestalo vadit. Zajímavý pohled do hlavy rodičů, kteří si prochází takovou tragédií. Sex cca 8h po sešití břicha… nevím nevím, ale to byla asi spíš Timmova halucinace. Jinak to šlo. Vybráno jen kvůli čtenářské výzvě (poslední místo vaší dovolené).
Poslechnuto v audiotece. Jedna hvězda dolů za černobílé vykreslení hlavní postavy - ani jednou nezapochybovala o své lásce, nikdy nikomu nepřála nic zlého atd. Proto pro mě byla těžko uvěřitelná. Druhá hvězda dolů za to, že především ve třetí části knihy (Pravá královna) se myšlenky hlavní hrdinky často opakovaly a myslím, že byla kniha zbytečně protažena o dvě hodiny poslechu. Jinak zajímavý odpočinkový příběh inspirovaný anglickou královnou s nelehkým osudem čtený příjemným hlasem paní Hudečkové.
Konečně kvalitní české současné fantasy (nejen) pro děti.
Knížku jsem si vybrala jen kvůli čtenářské výzvě. Oddychovka od povinné četby, i když upřímně nadšená jsem byla jen z první povídky o Kanibalech.