DagmarJ DagmarJ komentáře u knih

☰ menu

Náhradník Náhradník Princ Harry (p)

Velice pěkně napsaná kniha. Docela mě překvapilo, jak špatná byla moje představa o takovém životě prince. Ten tlak ze strany médií musel být opravdu šílený a jsem ráda, že se jim podařilo utéct a své děti vychovávat mimo světové dění. Moc jim fandím.

24.06.2024 5 z 5


Veganská kuchařka od českého kuchaře Veganská kuchařka od českého kuchaře David Zmrzlý

Kuchařka je graficky moc pěkně udělaná. Zatím jsem zkoušela jenom dva recepty, ale oba byly moc dobré, chuťově zajímavé. Už se těším na další.

13.06.2024 5 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Kniha se mi moc líbila. Pocházím z Krkonoš a Sklenařice, které jsou na obrázku od nás byly asi dva kilometry, takže jsem si příběh zasadila i tam. Příběh se mi moc líbil, líbilo se mi, jak se mi, že autor žádné z rodin nestranil, k oběma byl objektivní a spravedlivě kritický. Knihu jsem přímo hltala, ale konec mě zklamal. Přišlo mi, jakoby to už autor potřeboval rychle ukončit.

23.11.2022 3 z 5


Tři sestry Tři sestry Heather Morris

Opět krásně napsaný příběh. Moc se mi líbilo, že v knize je i obsáhlá část budování života v Izraeli. Nikdy jsem ještě nečetla o tom, jaké byly začátky v Izraeli a jak to budování nového státu vypadalo, zde jsem získala alespoň malou představu. Příběh byl dojemný a tak celoživotní vzájemné pouto mezi sourozenci je vlastně záviděníhodné.

14.08.2022 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Knihu jsem přečetla během několika dní, trochu mě místy štvalo, že autorka prozradila, co se stane, jak různé situace dopadnou, ale i přesto tam byly momenty překvapení. Ze závěru jsem byla trochu rozpačitá a smutná, ale i přesto knize dávám 5 hvězdiček. Na knihu jen tak nezapomenu a určitě bych si ji v budoucnosti přečetla ještě jednou.

07.08.2022 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

(SPOILER) Nikdy jsem během čtení knihy tolik nebrečela a nikdy jsem nezůstala v takovém “prázdném” stavu, už jsem si musela začít říkat, že je to pouze fikce, že se tím nemůžu takhle zabývat, ale moc to nejde… Kniha je místy vtipná a místy dojemná a moc smutná. Bylo mi líto i nesympatické Willovi maminky, která nakonec zůstala vlastně sama. Až dokonce jsem čekala, že to dopadne jinak…ale kdyby to dopadlo podle našeho a Louisinino přání tak by to byla jenom vlastně další tuctová romantika, tohle bylo jiné.

07.08.2022 5 z 5