Dakarianna Dakarianna komentáře u knih

Strašliví Egypťané Strašliví Egypťané Terry Deary

Další skvělá knížka. Deary to umí.

12.04.2017 5 z 5

Kyanid a Štěstí Kyanid a Štěstí Matt Melvin

Není to humor pro každého, ale pro mě ano.

12.04.2017 5 z 5

Girl Online - Na turné Girl Online - Na turné Zoe Sugg

Oproti prvnímu dílu rozhodně lepší! Byla zde konečně zápletka a hodně pomohla i změna v prostředí. Prvnímu dílu jsem dala dvě hvězdy, tomuhle dám tři, protože je to prostě průměrný holčičí románek, který má neuvěřitelně naivní konec.

05.02.2017 3 z 5

Al Capone a jeho gang Al Capone a jeho gang Alan MacDonald

Jedna ze zajímavějších knih ze série Drazí zesnulí. O tomto muži se ve škole neučíte, na Wikipedii to nějak není ono... Ilustrace, noviny, deník a zajímavosti – jako vždy perfektní.

29.12.2016 5 z 5

Kázání ohně Kázání ohně Francesca Haig

Všechny postavy mě moc bavily, celkově se mi líbil nápad (výbuch, dvojčata,..). Z knížky jsem byla fakt moc nadšená, není to klasická YA dystopie, kde je milostný trojúhelník, feministická a nebojácná hlavní hrdinka a všichni jí padají k nohám. Pecka.

Můj první počítač Můj první počítač Luca Novelli

Jo, jedna z knižních dětských lásek. Pro děti je tam vše jednoduše vysvětleno a i krásné ilustrace pobaví.

23.12.2016 4 z 5

Proč nepožádali Evanse? Proč nepožádali Evanse? Agatha Christie

Raději mám tyto amatérské detektivy (když přečtete dost věcí s Poirotem nebo slečnou Marplovou, trochu vás to omrzí) a tato detektivka byla skvělá. Plynula, byla napínavá, byla tam akce a konec pasoval. A ten krásný název je třešničkou na dortu.

Pusheen: Já, košišta Pusheen: Já, košišta Claire Belton

Přečeno za deset minut, ale je to sladký:3

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

První polovina knihy se četla jako po másle, ale u té druhé jsem se musela trochu snažit. Nicméně: Sršelo to vtipem (ani nepočítám, kolikrát jsem se nahlas smála), geniální nápad, skvěle zpracovaný a upřímně: Pokud se někdo pohoršuje, jak je to nudné, nazáživné a nezajímavé, měl by se vrátit ke svým YA pokladům, protože tato politická satira je perlou svého druhu.

23.12.2016 5 z 5

Johanka z Arku a její pochodující šiky Johanka z Arku a její pochodující šiky Phil Robins

Pecka, jedna z nejlepších Drahých zesnulích.

06.12.2016 5 z 5

Kleopatra a její kobra Kleopatra a její kobra Margaret Simpson

Neříkám, že je to nejlepší kniha (na můj vkus moc politiky, ale tak už to je a utorka s tím nemůže nic udělat), jsou tam i lepší "drazí zesnulí", ale stejně jsem si knihu užila:)

03.12.2016 5 z 5

Garfield - kilo ke kilu Garfield - kilo ke kilu Jim Davis

V dnešní době z Garfielda vyplynul pouze roztomilý kocourek, co rád papá a rád spinká. Zuřím, protože tyto komiky jsou určeny pro dospělé. Ta blbost, Garfieldova show, co čas od času běží v televizi, tomu zrovna nepomáhá. Komiksy jsou plné černého humoru a cynismu. Já to zbožňuji, kolikrát se u toho musíte nahlas smát. Ale tyty komiksy zkrátka nejsou pro malé děti, ať už si dětské časopisy (Mateřídouška,...), co je otiskují, myslí cokoli.

05.11.2016 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Wow. Kniha je velice čtivá, rozuzlení dává smysl a postavy jsou zajímavé, vyvíjejí se a nejsou průhledné. Vřele doporučuji.

28.10.2016 4 z 5

Eleanor a Park Eleanor a Park Rainbow Rowell

Nejsem na takový typ knížek. Nemůžu říct, že bych z knížky byla nějak hrozně uchvácená, ale milé překvapení to bylo. Kniha se čte sama, kapitolky jsou kraťoučké:)

10.09.2016 4 z 5

Encyklopedie starověkého světa - s odkazy na internet Encyklopedie starověkého světa - s odkazy na internet Jane Bingham

Nejvíce mne na této knize bavilo, že jsme skutečně mohli nahlédnout do života lidí z té doby. Moc krásná encyklopedie.

Komisař Vrťapka sebrané spisy 2 Komisař Vrťapka sebrané spisy 2 Pavla Etrychová

Krásné a zábavné.

Komisař Vrťapka sebrané spisy 3 Komisař Vrťapka sebrané spisy 3 Pavla Etrychová

U této knihy s láskou vzpomínám, kdy jsem listovala celou Mateřídouškou a hledala Vrťapku. Tohle je skutečně nostalgie:)

Liščí děti Liščí děti Paul Tobin

Skleněný dům mě zaujal více, ale stejně jsem si knihu moc užila.

Kniha o výtvarném umění pro děti Kniha o výtvarném umění pro děti Rosie Dickins

Moc krásné obrázky, zajímavosti... Za mě pět hvězdiček.

15.07.2016 5 z 5

Ticho hrocha Ticho hrocha David Böhm

Já tuto knihu dostala, když mi bylo tak deset a bavila mě. Nedávnou jsem ji znovu objevila a musím říct, že i to, co mě bavilo jako desetiletou, mě bavilo i teď.

02.07.2016 5 z 5