Dant76 komentáře u knih
Malá kniha velmi stručně popisující nejznámější letadla z období 2. světové války. Pro začátečníka, který se i tuto problematiku zajímá dostačující. Co mě vadilo byl někdy podivný překlad.
Příběhy dalších francouzských korzárů plavících se po světových mořích. Opět sice stručně, ale zajímavě napsáno.
Další osudy francouzských korzárů, čtivě ale stručně psaná kniha se spoustou zajímavých informací.
Stručný popis doby francouzských korzárů v letech 1340-1697 v čele s nejslavnějším z nich Jeanem Bartem.
Spousta zajímavých informací, ikdyž jak tu bylo psáno, kniha by mohla být i obsáhlejší.
Kniha o osobnostech naší prvorepublikové armády, kteří vzešli z čs. legií a mnozí z nich položili život v protinacistickém odboji.
Kniha stručně popisující osudy celkem 15-ti příslušníků čs. armády, kteří byli předtím legionáři a z nichž většina byla účastníky protiněmeckého odboje za 2. sv. války.
Sice stručná, ale zajímavá brožura o opevnění slezského města Nysa. Je zde uveden stručně vznik a stavba opevnění, jeho popis. Dále jsou popsány trasy výletů po opevnění. Na závěr publikace jsou uvedeny hrady v českém pohraničí. Kniha obsahuje celkem kvalitní fotografie.
Škoda je, že mapky jsou hodně malé a taktéž na škodu je podivný překlad. Ale klady této publikace toto značně převažují.
Kniha o zajímavých osobnostech československé prvorepublikové (nejen) armády a bývalých legionářů.
Kniha o osobnostech naší prvorepublikové armády, jež měli společnou legionářskou minulost a generálskou hodnost. Většina z nich se významně zapojila do protinacisticého odboje. Někteří zato zaplatili životem. Několika dalším se za jejich minulost "odměnili" komunisti vězením a jinou perzekucí...
Nejnovější vydání knihy o nejlepším fotbalovém klubu u nás. Pěkně napsáno, spousta zajímavých informací.
Kniha o jednom ze sedmi hrdinů, kteří padli v boji za vlast v chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Praze. Na takové osobnosti by neměl národ nikdy zapomenout a je ostudou, že byla většina z nich za předchozího režimu záměrně opomíjena.
Kniha je zajímavým pohledem na život Jaroslava Švarce a je škoda, že k jeho osobě dochovalo tak málo... Čest jeho památce.
Skvělá kniha, kdo viděl seriály 1. oddělení a Devadesátky v knize je hovořeno o spoustě případů, které v nich byly k vidění.
Kniha o obraně Šumavy v roce 1938, zajímavé fotografie, vzpomínky pamětníků. Pěkná kniha.
Paměti člena průzkumného praporu německého Wehrmachtu o jeho nasazení na konci války, jeho zajetí a útěku z něho.
Kniha obsahuje převážně fotografie z východní fronty a k tomu stručný popis jednotlivých období války na východě.
Kniha sestavená ze vzpomínek vojáků a dalších lidí, kteří byli v roce 1938 odhodláni bránit naši vlast.
Obsahuje výkresy všech těžkých objektů opevnění v dané oblasti a spoustu zajímavých fotografií.
Stručná kniha o skalních městech východních Čech se spoustou nádherný Ch fotogalerií.
Kniha obsahuje krátké popisky jednotlivých oblastí uvedených skal a hlavně spoustu nádherných fotografií.
Zajímavý formát ve tvaru siluety pevnosti má tato brožura pojednávající o prvorepublikovém opevnění na území Královéhradeckého kraje. Stručná, ale zajímavá knížka, obsahuje i pěkné fotky a mapky opevnění.
Stručně popsaná známá historie Jížní Ameriky.