Dant76 komentáře u knih
Kniha o zajímavém tématu, ale styl jakým je o Doss Altu vyprávěno mě přišel podivný.
Kniha o našich letcích, kteří padli během druhé světové války, Jedna z mála takovýchto knih, možná jediná, ve které jsou uvedeni všichni letci kteří položili své životy za svobodu své vlasti.
Ještě lepší než Vládce vlků, tedy první kniha o Černokněžníkovi. Tato je zasazena do dávných dob starých slovanů na našem území a je inspirována bojem kmene Čechů s bájným kmenem Lučanů.
Pěkná fantasy kniha inspirovaná dávnými dobami Slovanů a Avarů o které toho zase tak moc nevíme . . .
Kniha popisuje obléhání a dobytí Alama a životy hlavních osobností bitvy o Alamo. Stejně tak kniha popisuje i Texas počátkem 19. století.
Autor na 34 stranách popisuje životní příběh československého pilota Alexandera Hesse, který byl mimo jiné za 2. světové války prvním velitelem československé 310. stíhací perutě RAF a to v době bitvy o Británii. Kniha obsahuje spoustu černobílých fotografií a několik barevných bokorysů letadel na kterých létal. Vyšla jako 10. svazek řady monografií AERO a vřele ji doporučuji nejen zájemcům o letadla a historii.
Pěkná kniha o Děčínsku za první republiky a především o budování opevnění mezi Ústím nad Labem a Děčínem.
Pěkná kniha vzpomínek Františka Fary z dob jeho služby u četnictva počínaje rokem1933 až do doby poválečné, ve které dále vypravuje o svém dětství a dalším soukromém životě. Čtenář se dozví spoustu zajímavých věcí z uvedeného období. Moc takových knih napsáno nebylo.
Neznámé příběhy (alespoň pro mou osobu) z poválečného česko-německého pohraničí, vypráví o převaděčích, vrazích z jejich řad a jejich obětech.
Kniha popisuje boje o město Stalingrad spíše obecně, občas je tento popis proložen osudy obránců města.
Kniha vypráví čtivým způsobem o boji o moc v nacistickém Německu. K noci dlouhých nožů došlo dne 30. dubna 1934, kdy byly popraveny nepohodlné osoby převážně z řad SA. K popravám a vraždám docházelo i v následujících dnech. V knize se čtenář dozví o zrůdnosti nacistického hnutí a jeho vedení.
Zajímavá kniha o česko-německém pohraničí v předvečer 2. světové války. Je zde popsán vznik, vývoj i nasazení sudetoněmeckého freikorpsu v roce 1938. Kdo chce poznat historii naší země, tomu ji mohu doporučit.
Zajímavá kniha o nájezdu britských speciálních jednotek Commandos na francouzský přístav Saint-Nazaire okupovaný Němci, ke které mu došlo v roce 1942. Kniha vypráví i o vzniku uvedených jednotek, jejich předchůdcích a jejich výcviku.
Vynikající kniha o okolnostech atentátu na Heydricha a hlavně o osudech našich parašutistů a statečných vlastenců, kteří jim pomáhali. Na ty všechny, kteří v tu dobu položili život, by se nikdy nemělo zapomenout, čest jejich památce.
Kniha samotná se rozjíždí pozvolna a nejlépe se četla třetí část, která pojednává o samotném atentátu a o tom co následovalo až do známého konce v kostele sv. Cyrila a Metoděje.
Bylo by zajímavé vědět, jak by dopadl osud mnoha lidi, nebýt zrady Karla Čurdy, tedy jednoho z parašutistů. Ale to jsou jen kdyby ... a ty historie nezná ...
Pěkně napsaná (včetně překladu do češtiny) kniha o opevnění na západní hranici Německa z doby před a za druhé světové války.
Pěkná knížka o jednom z našich nejkrásnějších hradů. Postupně podle letopočtů seřazené události o hradu a jeho historii a majitelích. Jednu malou chybu kniha má, tou je lepená vazba. Již po prvním přečtení se částečně odlepila jedna ze stránek. Jinak opravdu pěkně seřazeno a napsáno.
Kniha o odboji za druhé světové války, první polovina knihy byla méně záživnější, druhá půlka byla již přímo o osudech výsadku S1 ze SSSR a lidech, kteří jim pomáhali. Docela pěkně napsáno. Stojí za přečtení, aby se i dnes vědělo co museli lidé prožívat za protektorátu a jak těžké to měli.
Docela zajímavá kniha o historii naší země, ale měl jsem pocit, že jsem už něco z té knihy někde četl.
Moc pěkně napsáno, krásně se kniha četla. A lidi opravdu budou pořád stejní ...
První kniha od Zdeňka Pošívala, kterou jsem četl, ale určitě nebude poslední.