daudurhundur daudurhundur komentáře u knih

Plány a touhy Plány a touhy P. D. James (p)

Případy Adama Dalglieshe jsou pro mě přitažlivější v seriálových zpracováních z 80. let než v knižních předlohách. Obzvlášť tahle kniha na tom nic nemění, protože mi z těch "Dalglieshovek" přišla asi nejutahanější...

Pekelné nebe Pekelné nebe Dafydd ab Hugh

Mnooo.... k tomuhle už se asi nebudu vracet ;-)
Děj už nesleduje videoherní předlohu, což zejména v závěrečné třetině knihy je spíš na škodu. V závěru už mizí veškeré budování atmosféry; neznámo, strach a pocit zkázy je nahrazen rubačkou ve stylu Kulhánka, ale schází jeho humor a nadsázka.

Ozvěny velké písně Ozvěny velké písně David Gemmell

Sice nedosahuje kvalit nejlepších Gemmellovo sérií, ale pořád o třídu výš než většina ostatních hero fantasy... Pár logických chyb nebo nedomyšleností se dá odpustit díky "čtivosti".

11.09.2016 4 z 5

Operace Trinity Operace Trinity Kevin J. Anderson

Většina "zvratů" je předvídatelná a očekávaná. Popis prostředí a postav, částečně i příběh je ok, ale bohužel žádné překvapení a vlastně celkově nevyužitý potenciál...

Temná strana slunce Temná strana slunce Terry Pratchett

Nejsem super fanoušek Zeměplochy, ale několik knih jsem přečetl a všechny mě bavily. Bohužel to neplatí pro jiné ("nezeměplochové" knihy). Spíš nuda.

06.09.2015 2 z 5

Pohřbeno v hlubinách Pohřbeno v hlubinách James Rollins (p)

Moje pátá kniha od Rollinse. Bohužel víceméně opět podle stejné šablony, narozdíl od Podzemní říše je tahle čtivější a proti Amazonii obsahuje míň úplně WTF momentů. Nicméně bohužel je opět od začátku jasné, kdo je zlý a kdo dobrý (opět nic mezi neexistuje), a poměrně přesně lze tipovat, kdo se dožije konce knihy.
Pro mě jedna z těch lepších Rollinsovo knih, ale žádný zázrak nebo překvapení nečekejte. Na léto k vodě nebo dlouho cestu ale svůj účel splní - pobaví a ukrátí čas.

02.09.2015 3 z 5