dav2man dav2man komentáře u knih

Soumrak dne Soumrak dne Kazuo Ishiguro

Výborná a velmi zajímavé zpracována kniha. Bavila mě o to více, že jsem viděl celou skvělou sérii Panství Downton a tedy mohl jsem si udělat jakousi představu jak to na panství vypadalo, co majordomus dělal atd. Za mě se to autorovi velmi moc povedlo a je to nádherná sonda do duše a myšlení workoholika toužícího po uznání a dosažení vysněné důstojnosti, který tomuto ideálu obětuje celý svůj život a nakonec zjistí že se hnal za pouhou iluzí. Rozhodně stojí za přečtení, autor má unikátní styl psaní a dokáže vše vykreslit ve velmi detailním a až snovém světle. Jsem rád že jsem si knihu mohl přečíst.

23.02.2019 5 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Frederik prostě umí. Mám rád všechny jeho knihy a tahle rozhodně nezklamala. Má neuvěřitelně dobrý styl psaní, je to takové krasosmutnění a moc se mi líbilo, jak babička nachystala pro Elsu to dobrodružství, aby sama pochopila souvislosti a vztahy s jednotlivými lidmi v okolí. Babička byla prostě borka a fakt ji obdivuji. Za mě top kniha, ale to jsou bohužel nebo spíš bohudík všechny autorovy knížky.

21.02.2019 5 z 5

Pokud přijde zítřek Pokud přijde zítřek Sidney Sheldon

Ze začátku jsem si říkal že to je strašně naivní, zjednodušené, chtěl jsem to vzdát, ale postupně jsem tomu začal přicházet na chuť, na konci jsem se vyloženě bavil a očekával jakou další potrhlost a nečekanou zápletku je ještě autor schopen vymyslet. Hlavní hrdinka je takový JamesBond v sukni, člověk musí pochopit že je to taková legracka a pak zpětně zjistí, že to nebylo špatné

19.02.2019 3 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Líbil se mi moc nápad psaní některých částí knihy z pohledu SMRTI. Jak odněkud z blízké vzdálenosti popisuje pocity a myšlenky lidí se kterými se setkává a těmi kdo jsou v okolí. Opravdu zajímavý nápad, kniha napsaná velmi zručně, příběh je vystavěn velmi realisticky a přesto si uchovává určitou snovost a hořkosladkou chuť. Ale za mě moc fajn kniha a oceňuji autora, že konec neudělal jako sladký happy-end. Skvělé hlavní postavy, které si prostě čtenář musí zamilovat.

14.02.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Opravdu neuvěřitelně strhující příběh co se čte doslova jedním dechem. Moje 3 kniha za sebou pojednávající o WW2nd (předchozí knihy byly Zlodějka knih a Spolek krásné literatury a bramborového koláče) a zase úplně z jiného úhlu a v jiných souvislostech. Úžasné napsané a tak brutálně reálné až se z toho člověku ježí chlupy. Ale rozhodně stojí za přečtení.

13.02.2019 5 z 5