Dejnau Dejnau komentáře u knih

Papíroví duchové Papíroví duchové Julia Heaberlin

Jsem tak trochu ráda, že jsem tuhle knihu měla jen vypůjčenou. Bylo to pro mě poměrně zklamání a chvílemi dlouuuhá nuda. Několikrát jsem ji odložila, nečetla a pak se k ní vrátila, že ji teda jako dočtu.. Není to odpad, ale ani můj šálek čaje..

03.06.2023 3 z 5

Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Díky mé fantazii jsem se chvílemi cítila být na místě obětí sériového vraha.. Perfektně napsaná kniha, kterou si určitě ještě jednou ráda přečtu.

26.04.2023 5 z 5

Zločin v přímém přenosu Zločin v přímém přenosu Jan Vašek

České detektivní povídky, které jsou založeny na skutečných událostech mě moc nezaujaly.

25.04.2023 3 z 5

Zatraceně slavná Zatraceně slavná Joan Collins

Další má kniha z knihobudky co nezklamala. Kitty je naivní, úspěšná žena, která potkala krásného muže.. Ale i zde platí, že krása je pomíjivá..

04.04.2023 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Vtipný příběh čtyř kamarádů od úžasného Patrika Hartla, kteří se chtějí ujistit zda žijí tak, jak chtěli, když byli plnoletí.

23.02.2023 5 z 5

Zítra bude po všem / Shodou okolností / Vražda krále Tuta / Flétny a spitfiry Zítra bude po všem / Shodou okolností / Vražda krále Tuta / Flétny a spitfiry Alexander McCall Smith

1# Samotář, voják a tulák. To je Jack Reacher, který píše o rozdílných místech a lidech. Do poslední chvíle jsem netušila jak vše dopadne. Nezbývá než prohlásit..
,,Panečku, to byla parádní jízda.”

2# Carrie si svou matkou moc nerozuměla a postupně zjišťuje, že ji nejspíš možná vůbec neznala. Příběh, který vymyslel sám život.

3# Chlapecký král Tut a jeho záhadný život. Starověký Egypt mě okamžitě pohltil vším co jsem doposud nevěděla.

4# Suffolk je místo kam se Leva odstěhuje z Londýna. Seznámí se s místními lidmi a chlapci z letecké základny. I zde platí pravidlo, že hudba je lék na vše.

05.02.2023 4 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Tenhle dlouhý pochod mi dal zabrat..
Všechny emoce (kromě vykonání potřeby:)), myšlenky i bolestivé kroky k cíly jsem prožívala s nimi jako kdybych běžela vedle nich. Jsem na konci a živá.

03.01.2023 5 z 5

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Ze začátku jsem byla zmatená z jmen, postav a prostředí. Moc jsem tomuhle čtení nedávala šanci než jsem se rozečetla. Příběh, který pohltí a nepustí. Jen mě mrzí, že J…… vše procházelo a někteří umřeli zbytečně.

27.10.2022 5 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Zde platí, že méně (stránek) je někdy více..
Knihu bych si sama nejspíš nevybrala. Zapůjčila mi ji slečna v letadle a rozhodně nelituji. Skvěle napsána.

27.09.2022 4 z 5

V osm ne, miláčku V osm ne, miláčku Sherryl Woods

Příběh dvou lidí ze stejné branže, který se příjemně četl.

27.09.2022 3 z 5

Opravdový muž Opravdový muž Sharon Kendrick

Příjemný příběh od začátku do konce. Nick je poblázněný gentleman a Abby hledá sebe samotnou.. Závěr byl jedno velké gesto.

25.09.2022 3 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Knihu jsem měla vypůjčenou, ale jelikož jsem také ,,sběratel”, tak určitě zakoupím a přečtu někdy zase znovu. Nemyslím si, že je to nereálné. Dnešní doba je jiná, zvláštní a někdy zvrácená. Za mě od začátku do konce super:)

10.08.2022 5 z 5

Billy Summers Billy Summers Stephen King

Billy.. To je srdcař, milý soused, kolega z kanclu, zachránce spravedlnosti, atd. Zuřivě jsem četla jednu stránku za druhou. Bohužel pak přišlo válečné povídání, které mě nutilo jej prostě nečíst a přeskakovat. U konce knihy jsem stále doufala, že se Billy ukáže s vysvětlením u sousedů v Midwoodu nebo jak si kvete Dafne s Walterem:) Za mě by klidně stačilo 300 stran, a proto hvězda dolů.. Velmi chválím zmínku na hotel O. v Coloradu.

10.08.2022 4 z 5

Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Na klíně mi leží můj Ragdollák a já stará cíťa brečím jak želva..
Nádherná kniha!

11.06.2022 5 z 5

Cujo Cujo Stephen King

Cujo.. milý a hodný pejsek, který byl ve špatnou chvíli na špatném místě.
Čtení mi rušila nudná práce Vika a Rogera. Každopádně jsem nečekala až tak smutný konec.

07.06.2022 4 z 5

Májové lásky: Grace a zákon / Lightfoot a Lovingová / Přízrak ze tmy Májové lásky: Grace a zákon / Lightfoot a Lovingová / Přízrak ze tmy Cait London

První příběh o osiřelém synovci, Grace a právníkovi byl celkem utahaný. Druhý příběh byl pro mě nezajímavý, i když šlo o panenky a starou milou dámu. Třetí příběh mě zaujal nejvíce. Byl moc hezky napsán a do poslední chvíle jsem netušila jak dopadne.

26.05.2022 3 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Jojo Moyesová je pro mě spisovatelka, kterou jsem znala pouze z regálu. Knihu jsem dostala pro radost a přečetla ji za pár hodin. Splnila účel na 100%! Jak dějem, přístupem přátel v těžkých chvílích, tak dobrosrdečností všech (kromě tchána..)!!

19.03.2022 5 z 5

Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Gilmorky prostě můžu.. O to víc mě mrzí, že kniha je slátanina myšlenek za pochodu.. Nemám ráda tenhle výraz co se týče knih, ale nemůžu jinak..

16.03.2022 1 z 5

Panenka Panenka Ed McBain

Švitorka mě velmi překvapila, jelikož autora jsem znala pouze z doslechu. Detektivka jak má být.

08.03.2022 5 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Tahle kniha mě nadchla o něco méně než Není úniku. Konec knihy mi přišel celkem sci-fi.. Nesmrtelný Hello Kitty co vzplane byl na mě už trochu moc v kombinaci s ohnivou show co vytvořil James..

16.02.2022 4 z 5