Delphín komentáře u knih
Ke knížce jsem se dostal úplnou náhodou a velmi mile mě překvapila. Děj z počátku působí trochu zmateně, jako byste začali sledovat seriál v půlce série. Autorka však svým dobrým stylem psaní postupně vše vysvětlí ale zároveň přidá nové otazníky. Samotné finále jsem očekával velkolepější, ale vzhledem k jinak naprosté spokojenosti po všech stránkách za to hvězdičku srážet nebudu.
Jako malý jsem tuto knihu miloval, nyní jsem se k ní po letech vrátil. Jasně, příběhy urychlené a naivní, ovšem malému čtenáři postačí. A zajímavosti o dobách rytířů na konci každé kapitoly? To ocení čtenář jakéhokoliv věku!
Jako vstup do světa Batmana je komiks ,,Batman: Rok jedna" značka ideál! Spíš než příběh Batmana tu ale sledujeme příběh Jamese Gordona, který poznává svou novou práci, Gotham a postupně si k Batmanovi jakožto k začínajícímu suprákovi hledá cestu.
Končí nám zde oba příběhy, jak Spiderman: Nikdo učený tak X-Men: Lidé zítřka.
Oba díly jsou uzavřeny ve velkém stylu. Ve Spideym se víc vsadilo na humor a jedno velké odhalení, akce tedy v této části musela krapet do ústraní. Ale nestěžuju si, i tentokrát jsem si Spider-Mana dost užil! Chybějící akci v stěnolezovi nám kompenzují nám akcí našlapaní X-Meni. Celý ten příběh s nimi mě moc nebavil, ale hon na Nightcrawlera byl dost dobrý a obecně start nového příběhu se též jeví dost slibně.
Po slušném prologu ve formě třech předchozích knihách tu máme rozjezd dvou řad: Spider-Man a X-Meni. Zatím je znát, že se série zatím opatrně rozjíždí, autoři si nechávají dost otevřená zadní vrátka jako přípravu pro tu opravdovou bombu, která nás teprve čeká. Nechápejte mě ale špatně, v každém případě se jedná o dost kvalitní příběhy, jen Spidey mohl mít dramatičtější souboj se svým prvním protivníkem, X-Meni pro změnu mohli rozjed v kapku pomalejším tempu, něco jako Spider-Man v prvních třech knihách.
Výborné pokračování příběhu One more day! Žádné zdržování, jde se rovnou do akce, které tu je opravdu dostatek. Komiks je boží hlavně díky skvělému scénáři Dana Slotta a jeho parťáků, kteří k této sérii přistoupili opravdu zodpovědně. Spidey tu tasí opravdu dost dobrých hlášek.
Dobrou práci odvádí i tým kreslířů, je tu několik celostránkových panelů, které je prostě radost si prohlížet.
Jediné mínus jsou možná až zbytečně uspěchané konce geniálních zápletek a trochu i otevřený konec čerstvě načatého příběhu.
Celkově to byl ale jeden z nejlepších Spider-Manů v tomto kompletu! Na takových příbězích jsem začínal a tak by prostě měl vypadat správný příběh s pavoukem v hlavní roli. Fakt doufám, že zde vyjde více kousků z této série, na 100% bych do toho šel.
Perfektní retro příběhy se Spideym v hlavní roli. Ať už se pavouk setkává s Vulturem, Black Cat nebo Foolkillerem, všechno se to četlo opravdu výborně za podpory úžasné kreslířské práce Johna Romity Jr. Poslední dva sešity právě s Juggernautem mi ale bohužel moc nesedli...
(SPOILER) Finále této velkolepé série jsem si musel nechat nějakou dobu ležet v hlavě. Čekal jsem asi daleko větší a temnější závěrečný boj se záporákem. Měl jsem prostě pocit, že z toho šlo vytřískat více. Byl tady vcelku velký boj se stíny, který mě ale prostě ničím nenadchnul, nenahodil mě do té děsivé atmosféry. Zároveň se zde umíralo fakt ve velkém, já jsem ale litoval snad jen tří postav, ke zbytku jsem nějak nedostal v průběhu děje žádný důvod jim fandit.
To jsou ale jediné výtky, které k tomuto finále mám. Obecně ten komiks má to co mít má. Dějově je to pořád na vysoké úrovni, máme tu řadu narážek na prvotní díl, které se mi moc líbili. Hill navíc využil toho že už všechny klíče známe a to samé platí i o hlavních postavách, které se tu neukazují jako žádní blbci, naopak, s těmi klíči už umí perfektně zacházet. A když jsem dočetl dojemný prolog, uvědomil jsem si, že celková série Zámek a klíč je umělecké dílo a jsem nesmírně rád, že vyšlo v češtině. Nepatřím mezi lidi, co by zde nadávali na happy end, zde to po tom všem bylo zasloužené a já jsem si to tak v duchu přál. Série neměla kolísavou kvalitu, prvotní díl si nasadil velikou laťku, žádné pokračování o ní ale nezavadilo. Na jednu stranu mě fakt mrzí, že tato série již končí ale zase jak se říká, v nejlepším je třeba přestat a platí to i zde. Bylo přeci jen znát, že veškerou genialitu co Hill do této série mohl vložit, prodal v tomto finále a lepší už by to nebylo.
Tento díl hodnotím 4* obecně celou sérii ale jednoznačných 5* a rád se k ní budu vracet!
,,Je těžký chtít, aby ti fungoval vztah s někým, když nemáš dobrej vztah sám se sebou."
Začátek mě trochu vyděsil. Mluvil bych třeba o střídání stylu kresby v první kapitole, to mi fakt nesedlo, při četbě mě to spíš rušilo. Děj byl navíc občas až moc urychlený, což byla škoda. Od zhruba čtvrtky komiksu ale přišel zlom a stal se z toho další úžasný díl této úžasné série, který svou kvalitou, ač se to zdá nemožné, předčil předchozí díly. O akci tu tentokrát fakt není nouze, ukazují se nám další klíče, ale hlavně jsme svědky zajímavého dialogu, ve které hraje hlavní roli Sam, jenž nám odkryje velkou temnou roušku tajemství a záhad. Z celkové řady otazníků nám už chybí jen pár dílků do úplné skládačky. A úžasný závěr nás navíc nechává úžasně napjaté, byl by hřích nevrhnout se na pokračování.
Dost se mi líbila i práce s postavami, která jde ruku v ruce díl od dílu. Postavy prochází určitými charakterovými obměnami, každá zažívá své bolístky a má svůj úhel pohledu na svět.
Výskyt želváku mě na začátku dost zaskočil, k mému údivu se z toho ale vyklubalo dost fajn kvalitní čtivo. A to se obecně dá říct o celém tomto komiksu
Začátek mě moc nebavil, v příbězích jsem cítil, že Sakai má na víc. A od příchodu Gena to ukázal, a vše zapadlo do starých dobrých kolejí, které jsou úchvatné a neomrzí. Chemie mezi Usagim a Genem se dala do absolutní špičky, dozvědět se Genův origin bylo též skvělé. A když se ti dva znovu setkali s Inem? Famózní zakončení skvělého komiksu!
Další skvělý Usagi. Vrací se nám několik známých postav z předešlých komiksů, což mi udělalo velikou radost. Nejvíce se mi bezesporu líbila poslední kapitola - Kruhy. Zápletka poměrně jednoduchá, a přitom tak čtivý děj plný akce a jednoho Usagiho životního zjištění, které doufám v budoucnu sehraje ještě větší roli. Radost mi udělal výskyt Mariko. Ta chemie mezi Usagim a Mariko mě prostě bere, fakt je to skvělý! Celá kapitola končí dojemně, ale pro budoucí děj to bylo nezbytné, a samotnou kapitolu to udělalo ještě lepší.
Skvělé příběhové linie, proti kterým ale stojí dosti křecovitá scénáristika. Komiks provází dost podivných dialogů, pár postav zde prostě nefunguje, a Spidey natropí tolik nelogických věcí, že jen nevěřícně koukáte, a říkáte si W T F!
Souboj s Kingpinem byla docela tragédie, Mysterio už byl relativně fajn.
Co se ale opravdu povedlo, byl závěr. A i díky němu celému komiksu nakonec dávám 4*
Celý příběh se četl dobře, a to hlavně na začátku. A i když děj svižně plynul, lze najít dost nedostatků. Moc se mi líbilo propojení s českou minulostí, bohužel se autoři ke konci snažili navodit více depresivní atmosféru. Snaha byla, ale opravdu se to nepovedlo. Další velké mínus je, že za celý příběh jste v podstatě nedostali důvod, proč zbytečně naivnímu českému Indiana Jonesovi fandit.
Kresba Petra Kopla byla dobrá. Pár panelů mu sice ujelo, ale sám ukázal, jaký talent on ve skutečnosti má.
Rozhodně nemohu říci, že bych byl z tohoto komiksu nějak zklamán, ale o úžasnou bombu se nejedná. Čistá průměrná jednohubka z české komiksové kuchyně.
Sakai se tady opravdu rozjel. Napsat tak zajímavě příběh o výrobě draků? To nezvládne jen tak někdo.
Tak tenhle díl mi teda sednul! Příběh dost kvalitní, tentokrát každá postava dostala svou fér porci prostoru. Kresba ujde, parádní ale byla u sešitu s Captain Marvel, na to byla radost koukat.
I přes lehce zavádějící název mě tenhle komiks fakt bavil
První polovina byla naprosto super, potom ale začal mít děj hrozně kolísavou kvalitu. Jediné, co se mi na tomhle komiksu vyloženě nelíbilo, bylo panelování. Kreslíři schopní, ale jejich panely byly až moc velký pokus o akci, který mě teda vůbec neseděl. Co mě naopak bavilo byly hlášky, kterých tady bylo řečeno dost kvalitních. Rozdával je hlavně Rocket, který si získal mé sympatie. Jen škoda, že Groot s Draxem zatím nedostávají tolik prostoru. Ale to nevadí, na všechny se prostě dostat nemůže.
Názor na to mám takřka totožný, jako na první díl Strážců - čistý superhrdinský průměr, který potěší, ale zároveň nijak extra neoslní.
Skvělý komiks, doprovázen vcelku dobrou kresbou. V tomto komiksu se dalo vykřesat mnohem více mlátiček, hlavně v samotném závěru. Buďme rádi alespoň za souboj s Venomem, to je takové max co se rubaček v tomto komiksu týče. Millar vsadil spíš na psychologickou/depresivní stránku, což je sice škoda, ale na druhou stranu si s tím opravdu vyhrál, a vytvořil senzační čtení!
Fajn čtení, které posunulo Spider-Manovo dění zase o krok dále. Štvaly mě časté narážky na události v minulosti, u chování Petera sem občas tak jako nevěřícně koukal, občas se totiž choval kapku nesmyslně. Vyzdvihnout musím hlavně poslední sešit, kde nám. M.J. odhalí svoji těžkou minulost.
Tenhle díl je rozhodně super komiksová jednohubka, jenž za přečtení rozhodně stojí. Z děje si na zadnici nesednete, ale i tak se při čtení nudit rozhodně nebudete. 4* si tento komiks rozhodně zaslouží!
Náš ukecaný žoldák došel na konec této řady. A nutno uznat, že by si možná zasloužil důstojnější rozloučení. Kresba byla ok, vcelku přehledná, ale to jak byl pojat DP, jmenovitě styl kresby jeho hlavy, to mě bolelo do očí. Děj mi ze začátku moc nedal. Co jsem si ale opravdu užil, byla závěrečná rubačka na poli v Kansasu, kde se DP doslova vyřádil. Kam ze hrabe jeho masakr z ,,Deadpool #4 DP vs S.H.I.E.L.D." Pokud si ale tenhle komiks budete kupovat kvůli smrti Deadpoola, budete zklamáni. Jeho myšlenkové pochody při umírání jsou sepsány moc dobře, obecně celá ta jeho smrt není vůbec špatný nápad, ale působí to odflákle, nebo spíš zbytečně narychlo udělané.Škoda...
S čím si scénáristé mohli zároveň více vyhrát je chemie mezi DP a jeho dcerkou. Obecně si myslím že se z té jeho dcery dalo vytřískat daleko více, než zde bylo podáno. Ale je třeba uznat, že v psychologickém vývoji Deadpoola sehrála opravdu významnou roli. Shrnuto - není to vůbec špatný komiks, rád se k němu kdykoliv vrátím, ale tahle osmidílná série si zasloužila důstojnější konec s opravdu velkým finále, kterého jsme se dle mého názoru zde nedočkali.