Alfa a omega přehled

Alfa a omega
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286320/bmid_alfa-a-omega-4Ea-286320.jpg 5 289 289

Zámek a klíč série

< 6. díl

Stíny ještě nikdy nebyly tak temné a smrt ještě nikdy tak blízko. Otočte klíčem a otevřete poslední dveře – je čas se rozloučit. Nenechte si ujít poslední dvě části Omega a Alfa série bestselerů Zámek a klíč, přinášející Vám v jednom svazku ohromující a působivý závěr! Trvalo celé dva životy a stálo nespočet obětí, než Lucas „Finta“ Caravaggio konečně dosáhl svého cíle – najít klíč, který otevírá černé dveře. Finta se v podobě malého Bódi Zámka vrací k černým dveřím v hlubinách zatopených jeskyní pod Klíčovem a chystá se vypustit zlo, které se za nimi skrývá. Tyler, Kinsey, Scot, Nina, Rufus i všichni ostatní, kteří po celý čas stáli proti Fintovi, zaujali svá místa a finále tragédie může začít. Souboj lásky a nenávisti se odehraje hluboko v jeskyních pod Klíčovem, na prahu místa, kde bylo ono zlo celé generace drženo pod zámkem!... celý text

Horory Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum

Alpha & Omega, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alfa a omega. Přihlašte se a napište ho.

ludek.n
13.12.2023 4 z 5

Blíží se maturitní večírek, a zatímco se jedni těší na oslavu ukončení školní docházky, jiní spřádají své ohavné plány. Jsou tu poslední neotevřené dveře a za nimi to nejohavnější zlo pod sluncem. Lucas „Finta“ Caravaggio, který si pro poslední dějství vypůjčil tělo malého Bódy Zámka, se chystá vypustit démony zpoza Černých dveří do světa lidí. Jestliže se Joe Hill v první kapitole ještě trochu drží zpátky a noří se do hlubin teenagerských duší, minimálně od té následující už vyrývá v zemi hlubokou brázdu a neochvějně se vydává vstříc cíli. Veselé pošťuchování skončilo, školním legráckám odzvonilo, a na ťukací vtipy si už snad také nikdo ani nevzpomene. Nastupuje tvrdá, syrová a nesmlouvavá hrůza, děs a běsnění. Nejstrašlivější přitom nejsou pekelné nestvůry z hlubin stínů, ale mladí lidé posedlí démony. Jejich sarkastický škleb nahání větší strach, než všechny mocnosti temnot se svými zuby a drápy. Nicméně, čím více tlačí Hill na pilu a vkládá do úst šestiletého Bódy kaskády vulgarismů, tím odtrženější jsem od postupujícího děje. Jako bych na všechnu tu bizarní ohavnost nahlížel z výšky, ale neúčastnil se jí, protože mi nedává smysl. Naopak, co mi dává velký smysl je kresba Gabriela Rodrigueze. Jeho styl se mi prostě hodně líbí, ať už mi nabídne klidné, či pohybem vyplněné, akční panely. Úžasné jsou pak také jeho grafické vychytávky, které prostě nadchnou a je úplně jedno zda, se krčí v rohu nebo vyplňují celou stránku. Myslím, že Alfa a Omega je to nejdůstojnější zakončení série, jaké si lze vůbec představit. Já byl rozhodně spokojený.

Kopta
02.10.2023 5 z 5

Zlatý hřeb nezklamal. Jasně, už je to jenom dojezdovka něčeho, co má zřetelně nalinkovaný průběh, ale provedení bylo super. Sice už občas trochu překombinované a podobně, ale nakonec bylo vidět, že autor ví, co dělá a má svůj svět v malíčku. Tohle se Hillovi opravdu povedlo. I na dojemné finále, které pohnulo více než by se dalo čekat.

pazdy15
20.02.2023 5 z 5

Znamenitá série uskutečněná bezvadným autorem a mistrem kreslířem. To byla jízda, zámek a klíč jako série bude mít své místo na knihovně ještě dlouho - a zaslouženě.

Kniha Alfa a omega v seznamech