Denisa232623 komentáře u knih
Tahle kniha se mi těžko hodnotí, protože slibovala hodně, ale nepřinesla nic.. Jen jedno velké zklamání.. Mnoho postav, každá má svůj příběh, přeskakování v dějí a žádné napětí. Ve finále vůbec nevím o co šlo a hvězdu dávám jen za čtivost jinak velký špatný..
Hra na vraždu se čte dobře, ikdyž je první půlka slabší tak to odsýpá. Nicméně ani mě nepřišly postavy moc zajímavé ani sympatické. Čekala jsem co z toho vyleze, něco se dalo asi trochu předvídat, ale za mě tedy ten hlavní důvod proč se Alex stalo to co se stalo přijde už trochu moc překombinovaný.
Po hodně dlouhé době česká detektivka do mojí sbírky přečtených knih. Nemůžu si pomoct, ale mě ty zahraniční baví asi více. Nebo možná tam na mě bylo málo krve, napětí a akce. Těžko říct, protože příběh sám o sobě moc pěkný. Ale přesto se naskytlo něco, co mi úplně nesedělo.
No, nevím ani kde začít.. Očekávání byla velká, kniha dlouho odložená. A myslím, že kdybych ji přečetla o něco později, tak se nic nestane. Děj nabízí spoustu možností ke zvratům, ve které jsem také doufala, ale bohužel kde nic, tu nic. Pak už jsem jen věřila v zajímavý konec..
Hvězdičky dávám jen za čtivost, protože to se téhle knize nedá upřít, ale za mě spíš román než thriller..
Jako celek se mi “Někdo blízký” libíla, ale měla jsem pocit že tam něco chybí. Rodiče Daysi jsou od prvního okamžiku nepříjemní a detektiv spoustu věcí vynechává a oproti jiným mu to dost trvá. Nicméně je to jeden z těch lepších thrillerů a kdyby to šlo tak hodnotím 3,5/5*.
Harlan Coben je moje srdcová záležitost, ale tento díl dle mého nebyl tak povedený jako jiné. Co se mi na každé knize líbí, je ta překombinovanost děje protože vás to nutí číst dál a dál a rozplétat mnohdy takové věci, které by jste normálně nespojili. Nicméně bylo tam pár slabých míst a jsou i lepší díly od Cobena.
Tento thriller měl tolik kladných recenzí a byl všude na sociálních sítích tak jsem mu dala přednost před ostatními knihami čekajícími v řadě. Musím říct, že je to jeden z těch lepších příběhů. Kniha je psaná do tří částí přičemž nejvíce mě bavila ta první vyprávěná Amber ačkoliv je to mrcha. Druhá část je psaná Daphne a už na začátku jsem měla tušení jakým směrem se to bude ubírat a taky že se tak stalo takže jsem vlastně nakonec nebyla tak překvapená. A poslední část je směsí Amber a Daphne kdy se dozvíme rozuzlení příběhu, které je zajímavé, ale i trochu předvídatelné. Proto ta hvězda dolů. Kniha se mi velmi líbila, ale na závěr jsem čekala nějaký konec který mě úplně zboří a to se nestalo..
Ale určitě kdo váhá nad přečtením ať po ní sáhne.
Musím říct že na skvrnu jsem slyšela spoustu spíš špatných názorů. Když jsem ji začala číst byla jsem si jistá že ostatní mají pravdu. Začátek se mi moc nelíbil, ale pak to pokračovalo a kniha se mi začala líbit. Přečetla jsem ji ani ne za hodinku a musím říct že mě překvapila. Kdyby některé knihy měly také tak málo stránek vůbec by mi to nevadilo. V knize bylo prostě vše co má být a šlo to i bez dalších 300 stránek zbytečného obkecávání. Konec už byl zase slabší, ale celkově se mi teda příběh docela líbil.
Musím dát za pravdu že místy se děj vleče, ale to jen v druhé části (kniha je rozdělená do 3 částí). Co se týká první a poslední části ty se mi líbily měly spád a dobře se četly.
Je to asi nejslabší díl od B.A.Paris, ale i přesto zůstávám jejím knihám věrná protože mají nápad, zajímavý děj a dobře se čtou. Více takových knih!
Kniha, která vás pohltí a vy přestanete číst až s poslední stránkou.
Krátké přehledné kapitoly, velké písmo a čtivý příběh.
Musím říct že vyšetřovatelé mi chvilkama vadili. Přišlo mi že si až příliš vyměňují názory a pak už již zmiňovaný rychle utnutý konec. Za mě to také mohlo bylo více rozvinuté v jednom úseku na konci.
Nicméně dávám bez váhání 5* a po dlouhé době doporučím, protože určitě stojí za přečtení.
Předchozí díl se mi líbil mnohem více. Laťka byla nastavená vysoko a tahle kniha jí ani nedosahovala. Podle mě to bylo celé překombinované a chvílemi nesmyslné. Hvězdy dávám jen za čtivost.
Knihu jsem četla jako oddechovku mezi těmi všemi detektivkami. A musím říct že svůj účel splnila.
Jsou pasáže které jsou přitažené za vlasy, ale to k tomu asi patří, ve které knize to dnes není?
Za mě je to docela dobré čtení a zase jiný žánr než na který jsem zvyklá z detektivek.
Určitě to nepovažuji za odpad jako někteří. Na to mám jiné favority..
Nevím úplně jak knihu ohodnotit. Už dlouho jsem ji měla nachystanou na čtení a těšila jsem se, ale ve finále jsem byla asi lehce zklamaná.
Kniha mě začala bavit až skoro uprostřed (36 kapitola/ 186 str.)
A až se to rozjelo tak děj byl takový “těžko” uvěřitelný. Ke konci už asi tušíte jaká by mohla být pravda.
Konec je smutný a pěkný, ale celkový dojem mám smíšený..
Docela dlouho trvalo než mě kniha začala bavit. Pak už se četla dobře, ale nestalo se v ní nic závratně zajímavého. Určitě bych to nehodnotila jako světový bestseller.
Hlavně mě odrazovaly Oliviiny vize, nemám ráda tohle “nadpřirozeno”.
Čekala jsem příběh ještě o něco lepší než bylo “Za zavřenými dveřmi” a ono to nepřišlo. Pro mě byla ta část oblbování moc zdlouhavá a v momentě kdy se v knize zmínilo kdy ji “ten někdo” volá a kdy ne, bylo mi jasné kdo to má na svědomí.
Za mě kniha velké zklamání...
Předně bych chtěla říct že souhlasím s komentáři jako jsou: proč jsou v knize kapitoly se zbytečnou Sue? Jak se to vlastně celé stalo? A víme něco více o násilníkovi?
Přesně tyhle otázky si kladu také. Musím ale také říct že za mě byla hroznou postavou Fiona. Třičtvrtě knihy mi přišla jako hrozně nesympatická hysterka až pak se uklidnila..
Ale celkový dojem je dobrý, mě se kniha hodně líbila. Má nějaké nedostatky ale která kniha ne?!
Pro mne silný příběh a určitě by lidé měli číst více knih na tohle téma.
Každý máme jiný vkus a každého baví něco jiného a já jsem se na tuhle knihu těšila a za mě musím říct že je to propadák. Knihy většinou do čtu do konce, ikdyž nejsem nadšená, ale knihu Do vody jsem do četla tak do půl. Věděla jsem že se zde objevuje více postav a je to kniha u které se musím soustředit. Ale to co mě čekalo to bylo hrozné. Nepřehledné, nudné, zbytečné.
Sto lidí, sto chutí ale pro mne po dlouhé době kniha která se nedala číst...
První díl rozhodně nejlepší. Začetla jsem se velmi rychle a celé to zhltla
Kniha mě bavila od první do poslední stránky. Na Cobena si nemůžu stěžovat!!