denniys komentáře u knih
i tento díl uchoval stejnou kvalitu jako díly předchozí..ano, bylo to předvídatelné, přeslazené, trochu naivní, ale i tak dobré..prostě Bratrstvo už ničím nepřekvapí, ale hlavní je, že ani nezklame..
ačkoliv mi dělá problém přiznat na veřejnosti, že čtu erotickou knížku o upírech, musím uznat, že jsem si tuto sérii oblíbila více, než jsem myslela..a zjistila jsem to po dočtení 11.dílu, když jsem nikde nenašla ke stažení další díl..dokonce jsem měla v plánu zajít pro Krále do knihovny..nicméně jsem přečetla 4 jiné skvělé knížky a když jsem pak náhodou Krále našla na uložtu, srdce mi poskočilo radostí..Bratři jsou výtečná oddechovka, všechny díly mají stejnou úroveň a s radostí budu pokračovat v četbě o dalších jejich osudech..za mě prostě ano,je to dobrý
Jednou za dlouhý čas se najde kniha, která mi připomene proč vlastně čtu... A tohle je jedna z takových knih... Čistá, naprostá dokonalost!!! Láska po pár řádcích.. Hra o trůny, Zaklínač, Tetovaný, Sága trhlinové války, Temná věž a nyní i Naslouchač - za mě perly žánru!
Výborná kniha!!!!! takhle jsem se u četby dlouho nepobavila, je to strašně mile a svižně napsané..sarkastické ironické rozhovory hlavních hrdinů jsou skvěle vypointované a skvostné..dalším ohromným plusem je absence lovestory, pokud se někdo chce zasmát u lehčího fantasíčka, nedá se jinak než opravdu hodně doporučit tuto knihu :)
no nevím, kniha je nedozrálá, strašně předvídatelná, chvilkami se snaží kopírovat Metro 2033 a moc to autorce nevěřím, bohužel :( a ten konec?? co to bylo? proč všichni musí oživovat postavy, které zcela bez pochybností v předchozím díle zabili?! to nedokáže vymyslet novou postavu nebo chytlavou zápletku,aniž by takto trapně proběhlo zmrtvýchvstání? a už teď je jasné, že Alex bude záporák dalšího dílu a bude to celé jen o milostném trojúhelníku, aneb další četba pro patnáctileté..škoda, mělo to docela potenciál..
začíná to být lehce únavné čtení, ale pořád mou pozornost udrží..stále stejná kvalita, stejné osudové lovestory, stále přibývají postavy, stále přesně tušíte jak to skončí a stále vás to nutí sáhnout po dalším dílu..
jeden z těch lepších dílů..nicméně okolo Bratrstva je prostě pořád všechno stejné a nemám co napsat dalšího..
Tuto knihu jsem přečetla na jeden zátah a téměř bez dechu..kéž by bylo víc takových scifi..skvělá kniha, skvělý příběh, skvělý Simak..více slov netřeba..jedná se o jedno z nejlepších děl v rámci žánru, co mi kdy prošlo rukama..k tomuto autorovi se prostě musím v budoucnu vrátit!!!
už mě nenapadá, co napsat, abych se neopakovala..autorka ani u 9. dílu neubrala nebo nepřidala na úrovni..prostě pořád ty stejné lovestory z prostředí Bratrstva založené na stejném principu..
pořád ta samá poměrně vysoká úroveň, pořád stejné postavy s podobnými příběhy, pořád stejně osudové lásky, pořád dobré flashbacky do minulosti, pořád ještě bratry neodložím a jdu číst dál..
tak už jsem s bratry přelouskla sedm knih a u každého dílu si říkám, že už na to kašlu a dám si od nich pauzu a ve finále to stejně nedokážu, takže teď otevřu díl osmý..ano, je to přeslazený, ano, je to literatura, kterou bych nejraději nečetla, ale ono mě to bohužel začalo fakt bavit, jakože hodně bavit.. ps: pracuji v baru a čtu mezi chvílemi, kdy nečepuji pivo, chlapi se mě každý den ptaji, co zrovna čtu a tohle vážně přiznat nemůžu, takže lžu, že Metro 2033, což byla poslední normální knížka, než jsem rozečetla tuto sérii a už jim to začíná být divný, páč vědí, že mám v průměru knihu na směnu..chjoo, tahle série ze mě dělá lháře
bavilo mě to, ale je to pořád to samé, jen se střídají jména..těžká červená knihovna..nějak nevím, co dodat dalšího, jelikož všechna slova padla na hodnocení předchozích dílů a nechci psát to samé pořád dokola..
tenhle díl mě bavil, za sebe bych řekla, že se jedná o zatím druhou nejlepší knihu série..ačkoliv mě už pomalu přestává bavit autorčino erotické názvosloví a románky celkově, uvítala bych víc boje a akce místo stále stejných romancí..už jsem měla radost, že došlo k další tragédii a ouha - opět happyend..nee, že bych měla něco proti šťastným koncům, ale co je moc je moc a člověk se všeho přejí..ještě nutno podotknout, že v tomto díle mi byla poměrně sympatická Stvořitelka a uvítala bych díl s jejím příběhem..zkusím ještě jedno pokračování a bude na čase otevřít nějaké pořádné fantasy a od bratrů si odpočinout, jeden by skoro dostal cukrovku ;)
nebylo to špatné čtení, ale pomalu a jistě mě přestávají bavit ty přeslazené románky, jsou jako přes kopírák - věčné rozchody a návraty, poté happyend..nevím, kolik dílů ještě má trpělivost snese..
noo, rozhodně zatím nejlepší díl této série..a nejen proto, že z bratrů mám nejradši Szadista..příběh celkově konečně dostal grády a dokonce došlo i k tragédii, což jsem ocenila, jelikož už to vypadalo, že jsou všichni hrdinové prostě nesmrtelní.. plný počet dát nemůžu, páč ten je pouze pro literární skvosty, což tohle úplně není, ale přesto se mi to líbilo a v mých očích pozvedlo úroveň této série..
fajn, tak tohle bylo lepší než první díl a nebo prostě se mi bratři konečně dostali pod kůži..sympatické je, že dostali prostor i vedlejší postavy, Rhage je zajímavější než Wrath a za dějovou linku se Szadistem jsem opravdu ráda..tak šup na další dí
Buď jsem očekávala přehnaně moc a nebo prostě tato kniha není zase takový zázrak..za mě se jedná o těžký průměr, neříkám, že to není zajímavý příběh, místy poměrně peprný, ale mám opět pocit, že všechno už někde bylo - klasicky krásná křehká hrdinka, z níž se vyloupne silná osoba, po níž touží všichni hrdinové mužského rodu, ale ona si vybere toho nejlepšího - svýho "Edwarda Cullena", klasicky jí jde o život a klasicky dobro a láska zvítězí..konec slibuje, že další díl buď bude super a nebo totální paskvil..takže zhluboka nadechnout a ponořit se do dvojky..jo a musím podotknout, že z bratrů se mi zdá nejzajímavější Szadist, jeho postava by se mohla slibně rozvinout a bývala bych ocenila, kdyby se Beth zamilovala do něho, příběh mohl mít větší koule
Na tuto knihu jsem se moc těšila, očekávala jsem, že bude přesně dle mého gusta a ona vlastně i byla.. postapo svět je zde perfektně vyobrazen a vše krásně šlape, sálá z ní deprese a bezútěšnost.. a konec byl gurmánským zážitkem... jediný kaz, kvůli němuž nemohu hodnotit 5ti hvězdičkami, je pro mě složité rozepisování o politice jednotlivých stanic, chápu, že to k tomu patří, ale mohlo to být aspoň trochu osekané.. tak a uvidíme, co přinesou dalsí díly..
příběh této knihy je otřesný, ale o ten tu nejde, jako "učebnice" je kniha skvěle zpracovaná a díky otázkám k textu mě i bavila
!!!ANO!!! tak tohle je důvod, proč tak ráda čtu.. ten pocit, když otevřete knihu a po přečtení pár řádků víte, že to je ono!! že to je Ta kniha! ta kniha, jejíž obsah nesplyne s jinými, ta, jež si budete pamatovat...miluji scifi, postapo, fantasy a konspirační teorie..tahle kniha snad nejde číst jinak než na jeden zátah plný čtenářské extáze..je to ta 1, na kterou narazíte po přečtení třeba 30ti "normálních" knih..svižný styl psaní, bez nadbytečných slov, totálně autenticky působící příběh, krátké úderné věty vyvolávají emoce, jejichž opakování zvedne i chlupy, o kterých netušíte, že je máte a závěr totální šlupka..nedá se popsat pocit, který po dočtení mám..to je tak příšerně děsivé, tak příšerně klidně reálné nebo prostě snad i možné, já nevim, rozhodně nad tím ještě budu hodně přemýšlet..každý, kdo má rád scifi, by nad touto knihou neměl jediný okamžik váhat..myslím si, že kniha by neměla mít v této databázi zařazení do kategorií pro mládež a young adult jen proto, že hlavní hrdina je ještě puberťák, jinak jde o syrový popis jednoho dne, kdy se lidstvo posunulo dál a někteří ve starém světě zapomněli své Keviny a poté je nám jen sděleno, jak svět funguje po uplynutí nějaké doby...chtěla bych být 0.4 nebo 1.0??? nevím, nechtěla bych o tom vědět, děsilo by mě-kdo je programátor? náš mozek, nejvýkonnější počítač na světě využívající 4% kapacity, možné kolektivní propojení těchto kompjůtrů, obnovení zpomaleného režimu spánku pro využití k čemu? tyo otázky k téhle knize mě opravdu budou pronásledovat..rozhodně se panu Lancasterovi povedlo něco skvostného a já děkuji, že jsem si ty stránky mohla procítit, pač přesně to vám Soumrak civilizace způsobí, tenhle příběh se snad nečte, ten se cítí!!!