Denny456 komentáře u knih
Autor je kamarád a poezii moc nečtu. Sbírku jsem četl postupně několik dní. Vždy pár básniček. MYslím, že je to čtivé a některé básně fakt zajímavé.
Četl jsem všechny zápisky pana ředitele a mám to prostě rád. Krátké texty převzaté z novin a skvělé fotky.
V podstatě dvě knihy. První část se mi četla dobře a bavila mě. Je to popis událostí, které známe z autorova pohledu, který mě není úplně cizí. Druhá část je budoucnost. Zde mi kniha už přijde výrazně rozvláčnější, s poměrně hustým množstvím postav, které nejsou úplně přehledné. Zhruba v půlce druhé části jsem se začal těšit až to všechno skončí. Takže za první půlku 4,5 hvězdy, za druhou 2,5.
Upřímně řečeno v knize jsem se občas ztrácel a bohužel dost často nudou. Téma mě přišlo výborné a asi jsem příliš čekal. Zpracování bohužel není nic moc. Ano popisuje se zde problematika válečných, ale i obecně lidských nenávistí, ale bohužel ne zrovna, tak aby vás uchvátily. Ty tři hvězdy jsou spíše za téma. Jinak tak něco kolem 2,5.
Mám rád Slovensko, mám rád památky Unesco a mám rád nesložité průvodce. Knížka je akorát na cestu a kratší a nenáročnější texty jsou i v pohodě na čtení pro školáky.