denoush komentáře u knih
Velice zajímavá kniha, ze začátku mi přišla trochu nudná, ale jakmile do sebe začalo všechno zapadat, tak jsem se do knihy dost začetl.
Za mě velice povedené převyprávění. Vždycky jsem, co se bitvy týče, fandil Tróje, a tak bylo fajn vidět to z jiného pohledu. Dozvěděl jsem se spoustu věcí, které jsem ani nevěděl. Chvílemi jsem měl, ale problém se ke knize vracet, protože mi přišlo, že se tam mnoho neděje, ale jakmile odplul Patroklos s Achilleem do Tróje, tak jsem knihu nedal z ruky.
Skvělý díl. Trochu jsem se bál, že kniha bude pokračovat, tam kde skončila a že to bude samá slaďárna. Nakonec jsem byl příjemně potěšen a překvapen, když jsem už u první kapitoly zjistil, že se děj odehrává pořád ve hře. Je to taková retrospektivní sbírka příběhů, ve kterých Kirito nějakým způsobem figuruje. Tyto příběhy jsou zajímavé, napínavé a vtipné.
Tento žánr už jsem předtím četl a myslel jsem si, že už mě nic nemůže překvapit, ale uvěznit hráče ve hře a způsobit, že jejich smrt ve hře bude i jejich smrtí v reálném životě, to bylo něco. Kniha se mi dobře četla a ztrácel jsem u ní pojem o čase. Kromě akce tam byla i ta trocha romantiky, co podle mě v takových knihách nesmí chybět. Rozhodně doporučuji.
Knížka zajímavá a děj celkem dobrý, ale asi by to chtělo ukázat trochu víc té nenávisti mezi klany, protože na mě oba klany působili dost přátelsky a nebyl jsem schopný pochopit odpor, který k sobě měli. Samozřejmě fakt, že spolu válčili svědčí o nenávisti, ale z jednoho boje v knize popsaného jsem si nedokázal takový názor utvořit. Překlepy byly celkem opravné a chvílemi jsem si je chtěl začít podrthávat. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak to zase tak špatné nebylo.
Skvělá kniha a moc dobře se četla. Ze začátku mě trochu mátlo, jak se přeskakovalo mezi různými postavami, ale moc se mi líbilo jak se jejich příběhy následně protnuly.