devildeny devildeny komentáře u knih

Hrdina Hrdina Samantha Young

Tu třetí hvězdu dávám za poslední čtvrtinu knihy, kdy konečně přišla alespoň nějaká akce. Bohužel už mě unavují témata šéf-sekretářka, takže toto prostředí mě v knize moc nezaujalo. Ostatní autorčiny knihy mě bavily podstatně více.

28.08.2018 3 z 5

Ukradené modlitby Ukradené modlitby Jennifer Clement

Je pravda, že mi trochu vadilo, že v knize vůbec nebyla označena přímá řeč. Jinak mě příběh vážně bavil a šokoval. Vždy obdivuji, když se někdo nebojí ukázat na zásadní problémy ve společnosti, a že jich v Mexiku tedy je. Bylo mi těch dívek upřímně líto.

12.07.2018 4 z 5

Trainspotting Trainspotting Irvine Welsh

Vopravdu hódně syrový. Cením si toho, že Welsh čerpá z vlastních zkušeností a uvěřila jsem mu, že i taková společnost tam existuje. Až na ten pokus přeložit skotský slang, jsou ty hlášky prostě nezapomenutelné. Největší význam pro mě má povídka „Hledání vnitřního člověka“, která mě nejvíce nutila k zamyšlení. Myslím si, že napsání této knihy mělo smysl, protože odpudlivost některých povídek by mohla alespoň někomu zabránit vstoupit do začarovaného kruhu závislosti.

15.03.2018 4 z 5

Tohle bude bolet Tohle bude bolet Nikki Sixx (p)

Je vidět, že to má Nikki, oproti době v Heroinových denících, v hlavně mnohem víc srovnané. V této knize dokazuje, že je všestranný umělec, což ukazují jeho originální fotografie. Kniha měla být pravděpodobně motivační, ale bohužel mě moc neobohatila. Možná je to tím podáním, neustálým přeskakováním z jedné úvahy na druhou a bohužel ani historky z turné mi nepřipadaly ničím výjimečné, spíše jsem se nudila. Možná je to také tím, že jsem mu to už na začátku neuvěřila, protože neustále předhazuje, že krásnu vnímá jinak, než většina lidí, že co jinému připadá ošklivé nebo odlišné, vnímá on jako krásné, a přitom si za současnou manželku vybral ženu, která představuje právě tu nápadnou "reklamní" krásu, kterou v knize odsuzuje, ale samozřejmě je to jen můj názor. Zajímaly mě informace o Nikkiho vztahu s Kat Von D, kterých se mi v knize dostalo opravdu dostatečně :)

28.02.2018 3 z 5

Ruská konkubína Ruská konkubína Kate Furnivall

Silný příběh ze zajímavého prostředí.

21.11.2017 5 z 5

Sladká pomsta Sladká pomsta Nora Roberts

Tuto knihu jsem poprvé četla před cca 10 lety a poté jsem ji dlouhou dobu považovala za mou nejoblíbenější. Proto jsem se k ní po letech vrátila. Dnes už bych ji za nejoblíbenější asi nepovažovala, ale určitě ji mohu zařadit mezi ty lepší, které jsem četla. Kniha má poměrně dost stránek, nyní v druhém vydání, ještě o 70 navíc, ale příběh tak krásně plyne, že než se nadějete, je konec. Text knihy je psán velmi spisovnou češtinou a musím se přiznat, že s několika výrazy jsem se ještě nikdy nesetkala, avšak k prostředí v jakém se děj odehrával, se tento styl psaní hodil. Na to, v jakém roce byla kniha napsána, je děj pokrokový a stejně dobře by se mohl odehrávat i v současné době.

02.10.2017 5 z 5

Kdo chce víc Kdo chce víc Nora Roberts

Kniha mě bavila jen ze začátku. Zajímavá zápletka, která mohla mít rychlejší spád. Několik desítek stránek se tam nic zásadního neděje. Bohužel jsem nedočetla, což se mi u Nory stalo poprvé.

12.09.2017 2 z 5

Jumaroro Jumaroro Sylva Lauerová

Originální dobrodružný a napínavý příběh s překvapivým sci-fi koncem. Autorka má osobitý styl psaní, ale po chvíli jsem si zvykla a vůbec jsem se u této knihy nenudila. Kdo má rád tajemno a přírodu, nechť neváhá tuto knihu přečíst.

30.08.2017 4 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Líbí se mi ten přirozený styl psaní této autorky, který ani v této knize nezklamal. Bylo zde plno zajímavých zápletek. Konec už byl takový předvídatelný, ten mě bavil méně.

28.08.2017 4 z 5