Dianne Dianne komentáře u knih

V zajetí divočiny V zajetí divočiny Ulf Kvensler

Velice napínavé thrillerové dobrodružství.

Příběh mi přišel uvěřitelný, některé zvraty jsem nečekala. Bavilo mě postupné odkrývání příběhu, i minulosti. Vykreslení postav, situací a dialogů bylo za mě perfektní.

Ke čtení jsem si do sluchátek pouštěla zvuky zimy v horách a s postavami jsem putování, strach i vyhrocené situace vážně prožívala. Přistihla jsem se, že v některých částech z hor jsem skoro nedýchala.

Mě konec nezklamal. Knihu mohu doporučit.

04.09.2024 5 z 5

Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Nádherná knížka plná zajímavých případů a zážitků pro ty, kteří chtějí nahlédnout do reality povolání veterinářky.

Napsáno velice čtivě. Autorka - hlavní hrdinka knihy mi byla velice sympatická a těšilo mě, že jsem měla možnost nahlédnout i do její mysli a pocitů.

Knihu nešlo odložit, přečetla jsem ji za dva dny.

Řadím mezi mé oblíbené knihy a určitě doporučuji.

13.08.2024 5 z 5

Skutečné zločiny na Ostravsku Skutečné zločiny na Ostravsku Ivana Žáková

Kniha má krásnou obálku, hezky členěné a oddělené případy a také oceňuji fotky u případů.

Jinak forma, jakou je kniha napsaná mi vůbec nesedla. Jak píše @knihomolkajanca - případy vypadají jako bulvární články z novin.

Ve většině případů chybí datumy spáchání zločinů, v jednom případu se dozvíte rok a že to byla neděle a na další stránce už je uvedené i celé datum.

Nebyly uvedené přesné názvy psychických poruch obětí a pachatelů. Kriminalistické a soudní výrazy nebyly vysvětleny. Ve čtení mě rušilo opravdu hodně hovorových výrazů a do očí bijící opakující se slovo “chrčel/a.

Psáno tak, že nahlédneme do myšlení, chování a pocitů obětí i pachatelů, ale jak k informacím autorka přišla se nedozvíte - zda to byly její domněnky pro čtivost příběhu nebo tyto detaily uvedl někdo z rodiny, přátel, či pachatel..Navíc pokud oběť zemřela, moc nechápu, jak může autorka vědět na co těsně před zavražděním myslela a jak se cítila. Působilo to na mě chvílemi jako domyšlený příběh nebo příběh z doslechu.

Závěry s výší trestu byly urychlené, ocenila bych i informace o tom, jak se chovají/chovali usvědčení pachatelé ve vězení, kdy byli/budou propuštěni.

Celkově mě kniha zklamala, propracovanější případy uslyším na yt za cenu reklam, do další autorčiny knihy určitě nepůjdu.

12.08.2024 2 z 5

Sociopat Sociopat D. B. Peck (p)

(SPOILER) Kniha byla čtivá, ale nemohu dát více než 3*. Je mi to líto, na knihu jsem se těšila, hodnocení má vysoké, ale nemohu jinak.

Obě hlavní postavy mi byly velice nesympatické, chápu, že to nejspíše byl záměr autorky, ale i většina vedlejších postav bez nějakých pozitivních charakterových vlastností?

Už v první části knihy mi bylo jasné, jak to s Eminým životem doopravdy bylo, čekala a doufala jsem, že se mýlím a autorka mě jen tahá za nos, bohužel jsem se nemýlila. Chování detektiva ke konci mi dávalo menší smysl než to Emino.

Některé události v knize nebyly vysvětleny a objasněny, což mě také zklamalo. Našla jsem dva překlepy. Do další knihy autorky s největší pravděpodobností nepůjdu.

01.07.2024 3 z 5