DickBach DickBach komentáře u knih

Posedlost Posedlost Jonathan Kellerman

Čtu a čtu, ale tak nějak nevím co, nevím proč a místy ani o čem.... Je mi líto, ale nemohu sdílet pochvalné komenty od ostatních. Na můj vkus příliš rozvláčné a příliš neuvěřitelné, jaksi vyumělkované. Občas jsem se i ztrácela v postavách zejména bídáků....

03.10.2016 2 z 5

Hra na mlčení Hra na mlčení Greg Iles

Za život už jsem přelouskala stohy knih, spousta z nich se snažila spojit všechna Hollywoodská klišé dohromady a nefungovalo to. Umělé, načechrané, nudné. Překvapuje mně, že po tomhle díle ještě filmaři hladově neskočili. Je to kniha složená z klišé, ale funguje velice dobře. Přelouskáte ji za pár hodin a nemůžete se odtrhnout, protože příběh končí tam kde začal, tak můžete otočit první list ještě jednou.... Je to skvělé dílo, dlouho jsem nečetla lepší, nicméně souhlasím s tím, že některé pasáže byly zbytečně rozvleklé a příliš popisné.

15.09.2016 5 z 5

Kosti Kosti Jonathan Kellerman

Tahle kniha mně nebavila ani docela málo. První půlka jakž takž ušla, ale dočítání bylo "nucené". Ani jsem nebyla zvědavá kdo je vrahem, vlastně jsem ani nebyla zvědavá jestli vůbec umřeli... :o( Chvilkama jsem se i ztrácela v postavách. Připadalo mi, že spisovatel "z rukávu" vyhrabal dceru z pátého kolena o které se možná na začátku zmínil, ale nebyl si úplně jistý, zda ji v pozdějším ději bude potřebovat. Kellerman píše dobře, ale tohle je nějaký omyl. Bohužel.

12.09.2016 1 z 5

Dlouho jsme se neviděli Dlouho jsme se neviděli Ed McBain

Zvláštní kniha. Dobrá zápletka, hezky vykreslené postavy, ale...
Některé nepodstatné jsou rozebírány příliš detailně. Postup vyšetřování je občas také poněkud zdlouhavý, tam kde by bylo možno věc rešit telefonem, jindy zas naopak. Pár věcí jsem bohužel nepochopila, například mi uniklo jakou brilantní dedukcí Carella skočil ze sna do bojové operace, nebo ta stará paní byla také trochu mimo... NIcméně četlo se to velmi dobře, příjemná oddychovka.
PS: Líbí se mi jak je v recenzi uvedeno detektiv Steve Carella, když v knize několikrát "důrazně čteme" Stephen s pé a há... :o) :o) :o)

02.09.2016 3 z 5

9 draků 9 draků Michael Connelly

Nebylo to špatné, ale na můj vkus trochu moc sci-fi ve smyslu, že se mi maličko ztrácí reálnost příběhu. Na to jak má LAPD napnutej rozpočet mi připadá nemožné, aby okamžitě skočili na všechno co Harry vymyslí.
Nicméně příběh samotný opět poutavý, spád, spousta vystřelených nábojů, v pár místech jsem zalapala po dechu. Bylo to dobré, ale ne vynikající.

22.08.2016 4 z 5

Vyhlídka Vyhlídka Michael Connelly

No já nevím... Jako by Connellymu hořelo pero, nebo co. Bylo to velmi rychlé, velmi akční a takové... strohé.
Případ samotný byl OK, se zajímavou zápletkou. Velmi mně překvapil ten zvrat, ale zároveň i trošku zklamal, chybělo mi vysvětlení jak na to přišel, chyběla mi indicie, která Harryho přesvědčila, že je to jinak.
Být já Iggy, tak Harryho nakopu do zadku s plnou parádou a bez pardonu. Jsem velmi zvědavá jak to dopadne v dalším díle.

08.08.2016 3 z 5

Park ozvěn Park ozvěn Michael Connelly

Bylo to velmi dobré, propracované, napínavé, ale bohužel dost předvídatelné. Celou dobu jsem měla pocit, že jsem to už četla a přitom vím, že nikoli. I tak ale plný počet, protože to zas byl starý lišák Harry. :o)

08.08.2016 5 z 5

Hannibal Hannibal Thomas Harris

Jak hodnotit? Kniha byla dobrá, fascinující. Konečně po nesmělých okéncích hlavní bránou přímo do "duše ďábla". Postavy jsou propracované, vyprofilované.
Bylo to ale taky moc dlouhé. V některých pasážích jsem se ztrácela a netušila k čemu je autor tak zdlouhavě píše. Některé pasáže byly příliš hnusné, příliš detailní - viz prasátkové, a závěr mně zklamal. Myslím, že je velmi nepravděpodobný. Myslím, že Hannibal potřebuje a chce víc, než jen zdrogovanou loutku.

08.08.2016 3 z 5

Temné proudy Temné proudy Michael Connelly

Velmi dobré, rychlé a dějové. Líbilo se.

01.08.2016 5 z 5

Osud člověka Osud člověka Michail Alexandrovič Šolochov

Četla jsem ji jako děcko. Pamatuju si, že mně zaujala, že se mi hrozně líbila, avšak o ději jsem dnes nevěděla nic. Nedávno jsem ji náhodně objevila na půdě a žasla jak mně zasáhla. Tak útlá knížečka, spíš povídka, než kniha a přitom tak silný, dojemný a velký příběh. Děkuji.

21.07.2016 5 z 5

Výherkyně Výherkyně David Baldacci

Bylo to svižné, rychlé, dějové, velmi čtivé.
Ale... "přeslazené". Na můj vkus strašně moc správných náhod v pravou chvíli. Tak trošku jako bondovka, kdy hrdina visí na přetrhávajícím se laně nad ohromnou propastí. Nikde nikdo, kdo by mu pomohl.... vy s napětím čekáte jak to dopadne. Tají se vám dech, ježí se vlasy na zátylku, natahujete ruku, aby jste svého miláčka zachytli za klopy nažehleného sáčka... Když tu náhle začne hořet. Plameny olizují podrážky naleštěných lakýrek... a ejhle, není támhleto náhodou hasičské auto s perfektní plošinou, co vás sundá dolů?
Dobré, ale nikoli výborné.
No, takže tak....

15.06.2016 3 z 5

Temná půle Temná půle Stephen King

Nesnažte se mi vykládat, že tohle napsal Stephen. To vyšlo z Berolky samotného George Starka!!! Luxusní kousek.
Vyjímečně jsem se pustila rovnou do audioknihy (bez předchozího tištěného textu) a musím říci, že to byla skvělá volba. Hlas pana Hyhlíka mně státem Maine provedl tak dokonale, že mi bude běhat mráz po zádech ještě pár dní.
Myslím, že po tomhle kousku budu velice obezřetně pozorovat každého opeřence, a nicotné, prakticky neviditelné vrabčáky obzvlášť pečlivě. Děkuji.

08.06.2016 5 z 5

Slepičí polévka pro pracující mámu Slepičí polévka pro pracující mámu Jack Canfield

Název knihy naprosto přesně koresponduje s obsahem. Je to skutečně oddychová slepičí polévka. Není třeba absolutně o ničem přemýšlet, natož očekávat.
Kdysi jsem některou polévku četla a pamatuju si, že mně docela bavila. Měla humor, vtipné hlášky... Tahle byla jenom a doslova oslavou práce mámy. Jsem taky máma - pracující máma - dvou cácorek, takže by mi kniha měla lichotit a "povznášet". Osobně mně spíše ... já nevím... "ubíjela". Nebo jestli jsou americké maminky tak neschopné? Že všechno dělají "s jazykem na vestě" a sotva zvládají, respektive bez pomoci babiček, kamarádek a sester nezvládají nic. Bože chraň, kdyby náhodou některá z nich měla chlapa, co si dětí alespoň občas všimne....

06.06.2016 1 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane F. (p)

Myslím, že až za mnou přijde dcera, že chce na diskotéku, tak ji nikam nepustím dokud si tuto knížku podrobně neprostuduje.
Pro mně velmi silný zážitek. Jen mně maličko zamrzel konec. Nečekala jsem happy end - ten by mně vyloženě naštval, protože by naprosto zkazil jakoukoli autentičnost. Mrzelo mně, že byla jakoby useknutá. Pro mně najednou velký skok v čase. Určitě si přečtu "druhý díl".
O dva dny později:
Po "bouřlivých ovacích", recenzích a cenách, které získal, jsem se koukla i na film. Jsem jím vyloženě zklamaná. S knihou má společný pouze název, nic víc. V knize je pěkně "vidět" destrukce sebeúcty, ničení člověka, upadání do temnoty. To ve filmu úplně chybělo. Zbagatelizuji-li svůj názor pouze na jedinou postavu, tak vezmu-li Babs, v knize je to dvanácti letá holčina s dlouhými plavými vlasy, něžným, dětským obličejem = dítě. Ve filmu ji vidím jako protřelou prostitutku s obličejem dvacítky. Jediné plus oproti knize vidím v začátku filmu, kdy herečka Christianu předvedla ve světle že se bojí vzít první prášky, že sama ze sebou "zápasí" to v knize nebylo takhle výstižně vidět. V knize je do sebe prostě házela po hrstech.

23.05.2016 5 z 5

Černá skříňka Černá skříňka Michael Connelly

Velice dobrá kniha. Akce, napětí, zvraty, spád. Perfektně vypracované postavy.... Malinko mně zamrzel konec, respektive "berlička" jakou Connelly použil, aby Harryho vysekal z "neřešitelné" situace, ale to už je vyloženě šťourání a hnidopišení. Opravdu stojí za zhltnutí.

01.05.2016 5 z 5

Klinika Klinika Jonathan Kellerman

Protože vrahem není zahradník, tak to nebylo špatné. Nečekejte však kdovíjak napínavé čtení s dramatickou a nervydrásající zápletkou.
Velmi vytýkám zmínku, že se jedná o odložený, nevyřešený případ, který Milo a Alex rozlousknou cobydup. Sákryš, kdyby byli takoví borci, tak je přeci velení strká ke žhavým případům, aby jim markantně stouplo procento a tudíž i prestiž v očích starosty..... No né?

22.04.2016 3 z 5

Ještě jednou: Milá maminko! Ještě jednou: Milá maminko! Richard Crha

Velmi milé, vtipné, svižné. Děkuji.

20.04.2016 5 z 5

Dárce Dárce Ken McClure (p)

Velmi napínavé a čtivé. Ken si možná mohl odpustit romantickou pasáž, nicméně chápu, že bylo potřeba hrdinu nějak posunout.... Na mně ta ta romantika trošku moc umělá, nevhodná. Jinak děj nepředvídatelný a strhující.

20.04.2016 3 z 5

Ďábel a slečna Chantal Ďábel a slečna Chantal Paulo Coelho

Nebylo to zlé, ale od Coelha očekávám něco trošičku jiného.

20.04.2016 4 z 5

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Plně a zcela souhlasím s IvetB.

20.04.2016 4 z 5