dobras dobras komentáře u knih

Přistání Přistání Marion Zimmer Bradley

Sice čtivé, ale dost naivní představy o vesmíru.

23.06.2017 4 z 5

Superzáhady a zázraky Superzáhady a zázraky Frank P. Jones

Dobré čtení při čekání u lékaře. Souhlasím s tím, že se to nedá vysvětlit a že je to nejen v posledním případě lež.
Dobras

19.06.2017 4 z 5

Kobova garáž Kobova garáž Zdeněk Zapletal

Kdo prožil listopad 1989 na toho vzpomínky dýchnou velkou silou.
Vzpomněl jsem si, že mám potvrzenou "propustku ze zaměstnání" a na ní důvod nepřítomnosti: stávka -je to asi rarita.

18.04.2017

Teorie relativity a jiné eseje Teorie relativity a jiné eseje Albert Einstein

Myslel jsem si, že ten slavný vzorec konečně pochopím - spletl jsem se.

23.03.2017

Cesta proti času Cesta proti času Ian Watson

Můj zájem o Tunguzský meteorit byl neuspokojen zvláštním dějem. Příjemné překvapení slibované na zadní straně přebalu se nekonalo.

21.02.2017 2 z 5

Pád nebes Pád nebes Reinhold Messner

Souhlasím, že text je kostrbatý, ale použil bych přívlastek mírně. Určitě je v knize napětí, které k horolezectví patří. Byl to hezký vánoční dárek

03.01.2017 5 z 5

Na vlnách odvahy a dobrodružství Na vlnách odvahy a dobrodružství Otakar Batlička

Vrátil jsem se ke knize po 25 letech a opět jsem se nenudil. Posloužila jako výborný společník
v čekárnách doktorů, kde teď bohužel trávím dost času. Doporučuji jsou to krátké napínavé příběhy . Souhlasím s vyjádřením, že je to takový český Jack London.

21.11.2016 5 z 5

Léčit a přežít Léčit a přežít Michal Giboda

Jako deník vynikající se spoustou odborných výrazů. Dobré pro poznání jak to vypadalo na misi v době vládnutí jedné strany, která určovala kdo kam smí a koho kam pustí. To dnešní mladá generace moc nevnímá, volný pohyb bere jako samozřejmost. Těch třináct měsíců v Kambodži jsem při čtení prožil s autorem.

27.10.2016 5 z 5