Drunknlanding Drunknlanding komentáře u knih

Arthas: Zrod krále Lichů Arthas: Zrod krále Lichů Christie Golden

Kamarád mi tuto knihu půjčil na podzim 2012, ale při čtení poslední kapitoly mi spadla v Německu do řeky, musel jsem potom koupit novou, abych si to dočetl a následně ji vrátil onomu kamarádovi.
Čtivá kniha, stejně jako většina dalších knih z prostředí Warcraftu.

23.03.2021 4 z 5

Mysl v jeskyni: Vědomí a původ umění Mysl v jeskyni: Vědomí a původ umění David Lewis-Williams

Kniha nabízí originální pohled na původ a smysl pravěkých jeskynních maleb. Je psána formou, která zaujme i lajka, ale hodí se i třeba pro studenty archeologie, antropologie, religionistiky apod.

23.03.2021 5 z 5

Hold Katalánsku Hold Katalánsku George Orwell (p)

První kniha, kterou jsem od tohoto autora četl, bylo mi tehdy teprve 13 a už tehdy mi to přišlo velmi čtivé.
Zpětně vidím, jak Orwellovo působení ve Španělské občanské válce mělo formující vliv na jeho další názory, především na odmítnutí autoritářské levice.
Doporučuji, přečíst si i něco od jeho kamaráda Arthura Koestlera, který se taky zapletl do Španělské občanské války a ovlivnil i Orwella.

23.03.2021 5 z 5

Invalidní sourozenci Invalidní sourozenci Egon Bondy (p)

Nadčasové poselství největšího národního klasika!
Vlastně tam předpověděl ideu "nepodmíněného příjmu" jakožto nenásilné řešení problému nezaměstnatelnosti intelektuálů a dalších lidí, kteří by v pracovním procesu nadělali víc škody než užitku.

20.03.2021 5 z 5