Dunbar Dunbar komentáře u knih

Navždy pryč Navždy pryč Blake Pierce

Ak opomeniem neuveriteľné množstvo preklepov v e-booku, tak tento "román" mi príde na úrovni štandardnej Evitkovky - dnes si ozaj každý kto má v r... dieru myslí, že je schopný napísať knihu. Hlavná postava koná pričasto neprofesionálne, a PTSD ktorým trpí toto konanie neospravedlňuje - určite nie pri postave, ktorú autorka obdaruje akože mimoriadnym nadaním a insightom. Časté klišé schémy odpozorované z lacných detektívok tak len potvrdzujú, že autorka nemá ani šajnu o tom, ako pracuje FBI. Darmo má holka veľké predaje - to vôbec neznamená, že píše aspoň trochu dobrú literatúru (viď úspech slovenských evitoviek).

12.05.2021 1 z 5

Černé světlo Černé světlo Peter May

Po úžasnej trilógii z ostrova Lewis, dychberúcom románe z ostrova Entry je séria s Enzom MacLeodom veľkým sklamaním. Po prečítaní troch prvých titulov zo série musím skonštatovať, že sú na jedno kopyto: hlavnou postavou je Enzo - strašný babrák, vraj forenzný expert, ktorý počas prvých troch kníh svoje forenzné dovednosti nepoužije ani raz - namiesto toho mu neustále pomáha jeho dcéra s frajerom a jeho prsatá študentka, ktorá všetky fakty potrebné pre vyšetrovanie jednoducho vygúgli na internete. Enzo má síce autorom prisúdený aký-taký sexappeal (v každej knihe si to rozdá s atraktívnymi ženami), ale nie je schopný si ani nabiť telefón, čo mu v každom titule spôsobuje problémy, keď po ňom ide vrah. Tretí titul "Černé světlo" začal oveľa lepšie než predchodzie dva, ale veľmi rýchlo skĺzol do zaužívaného klišé prvých dvoch dielov. Obávam sa, že na zvyšné diely nemám dosť sebatrýzniacu náladu.

04.01.2018 1 z 5