ecila13 komentáře u knih
Boží. Jedna lepší povídka než druhá.
Průměrný výběr.
Ale co se týče mystery, jsem hodně zmlsaná :-) díky jiným autorům jako Nesbo, Dahl, Poe ...
Čtivé. Ale nepochopil a jsem stížnosti autorky na bulvár. Nemusela Tajnou knihu vydat. Nebo mlžit a neříct, že se jednalo o Havla. Měla by klid - a menší prodaný náklad ...
Dávám dvě hvězdičky za nápad. Knížka se dala číst do půlky - a tam měla (smrtí Kafky) podle mě skončit.
Čtivé. Super nápad - představit filozofii prostřednictvím života hlavní postavy.
Povídek se mi opravdu líbila tak polovina, ale to je u antologií normální. Jsem zmlsaná :-) Knížka je krásně udělaná po grafické stránce.
Zjistila jsem, že takhle funguji :-) Jednu věc odkládám, ale udělám mezi tím deset dalších.
Pár tipů funguje (např. rozložit úkol na menší části). Ale knížka neřeší příčiny odkládání a smysl úkolů. Spočívá smysl života ve splnění většího množství úkolů?
Druhou půlku knížky jsem probrečela. Krásné, silné čtení.
První povídka mě strašně dojala. Krásná, hluboká knížka.
Super detektivka. A dozvěděla jsem se pár nových věcí o 2. sv. válce a neonacismu.
Tísnivá atmosféra od začátku do konce. Podobný pocit ve mně vyvolal Kafkův Proces.
A vzpomněla jsem si na dětství: čistky, cenzura, plánování, zdání války, 'dobrovolné' příspěvky, 'dobrovolné' směny, nedostatek zboží, rozpadlé paneláky, šedé oblečení, rozcvičky, průvody, pach potu až po mastný tác v jídelně a šedorůžovou omáčku.
Líbí se mi jazyk BN. A to je vše.
Knížku jsem dočetla, ale je to krize středního věku, pohrdání muži, stárnutí, osamělost - pořád dokola to samé.
Inteligentní, vtipný, prostě Ivan Kraus.
(Více mě ale baví jeho rodinné historky. Ty jsou dokonalé).