Edona Edona komentáře u knih

Synové osudu Synové osudu Darren Shan (p)

Myslím, že jsem očekávala daleko lepší konec, nicméně jsem aspoň byla napnutá jak kšandy. Poslední řádky se u mě neobešly bez slz.

20.09.2014 4 z 5

Pán Stínů Pán Stínů Darren Shan (p)

Sága Darrena Shana se blíží ke konci - nechybí napětí, akce a bohužel ani zlo. Pán Vampýrů je opravdu nelidská zrůda! Jsem hrozně zvědavá, jak to nakonec celé skončí!

20.09.2014 5 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Nezáleží na tom, který díl Harryho Pottera právě čtu, zkrátka a jistě - zamilovala jsem si je všechny.

19.08.2014 5 z 5

Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Musím se přiznat, že téma road tripů mě moc nebaví, a tak jsem ani z tohoto díla nebyla vyloženě nadšená.
Musím však vyzdvihnout úžasné grafické zpracování - fotky, účtenky, výňatky z cestovního deníku a mnoho dalšího.

15.08.2014 3 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Už od prvních stránek se s hrdiny sžijete a všechny rány osudu ponesete s nimi. A že to nebude pěkné, poznáte hodně rychle.
Virginie je skvělá spisovatelka, píše poutavě a její knihy jsou šokující. Je tam zrada, láska, zakázané ovoce, je to zkrátka psycho!

26.07.2014 5 z 5

Jezero prokletí Jezero prokletí Emily Rodda (p)

Napínavé pokračování úžasné fantasy série pro malé děti. Nicméně číst toto znovu jako dospělý, je pro mě spíše utrpení. Jako malá jsem tuto sérii měla v oblibě - dětem doporučuji, zkušeným čtenářům absolutně ne.

29.06.2014 1 z 5

Karmická sinusoida Karmická sinusoida Ester Davidová

V knížce se dozvíme nejenom něco o autorce, ale hlavně nám přiblíží regresivní terapie. Jestli jim ale věřit nebo ne, to si člověk musí ověřit sám. Já nevím, protože jsem na regresi nikdy nebyla.

18.06.2014 3 z 5

Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Oproti prvnímu dílu jsem mile potěšena a překvapena. Nečekala jsem nic famózního, ale o to více mě kniha překvapila. Opravdu napínavá, akční a tajemná. Něco jsem dokázala předpovědět dříve než naše Rose, ale něco zase ne a dost mě to překvapilo. Doporučuji.

10.06.2014 5 z 5

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

A zase tady máme upíry v podání dalšího autora. Já osobně mám upírské knihy ráda, protože každý autor udělá své upíry jedinečnými. A zrovna tak je tomu ve Vampýrské akademii. Ale co se týče stylu psaní autorky, tak ten velice pokulhává. Vůbec mě nevtáhla do děje, je to napsáno jak pro největší ignoranty, strašně jednoduché a nepopisné. A taky se připravte na salvu sprostých slov z deníků šestnáctiletých teenagerů.
Samotný námět je skvělý, příběh promyšlený. Ale jak už jsem psala, tak zpracování pokulhává.

25.05.2014 4 z 5

Zkoušky smrti Zkoušky smrti Darren O'Shaughnessy

Pokračování ságy Darrena Shana je napínavé, dobrodružné a nabité informacemi. Moc mě to bavilo, některé zvraty jsem vůbec nečekala!

15.05.2014 5 z 5

Jezdci časem Jezdci časem Alex Scarrow

Jezdi časem patří mezi knihy, které sice neurazí, ale ani moc nepotěší. Příběh je sice čtivý a v jistém smyslu i zajímavý, ale není to nic světoborného. Dávám hezký průměr, protože ten si tato kniha určitě zaslouží.

13.04.2014 3 z 5

Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Krátký druhý život Bree Tannerové je poměrně čtivá a krátká novela bez kapitol. Taková oddechová četba, která neurazí, ale ani příliš nenadchne. Hlavní hrdinku Bree jsem si nakonec oblíbila, a přestože jsem dopředu znala její osud, přála jsem si ho zvrátit.

28.03.2014 3 z 5

Nikdy, nikdy Nikdy, nikdy Colleen Hoover

Tato kniha má velmi zajímavý námět a tím to končí. Za mě nejslabší kniha CH.

16.09.2024 2 z 5

Witch Komiks 4-6 Witch Komiks 4-6 Elisabetta Gnone

Nostalgie z dětství a srdcovka co mě fakt baví.

08.08.2024 4 z 5

Pod rouškou šikany Pod rouškou šikany Blažena Hlasová

Tuhle knihu máte za chvíli přečtenou. Kniha obnáší příběhy sester, které se setkaly s šikanou. Pravdivost těchto příběhů ověřit nelze, některé mi přišly smyšlené. A hlavně vidíme jen jednu stranu mince. Samozřejmě nechci žádnou z těch situací zlehčovat, sama jsem si zažila svoje... ale doporučit knihu dál úplně nemůžu.

28.06.2024 2 z 5

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Je to asi deset let, co jsem poprvé četla Stmívání a tento návrat z jiného pohledu byl rozhodně nostalgický a zajímavý. Vždycky jsem byla team Edward a jeho pohled mě bavil, ale celkový dojem mi docela zkazil český překlad. Proto je mé hodnocení nižší.

30.03.2024 3 z 5

Solitaire Solitaire Alice Oseman

Přiznám se bez mučení, že jsem se k Solitairu dostala díky Nickovi a Charliemu. Solitaire je autorčina prvotina, kde se poprvé objevují Nick a Charlie. Hlavní hrdinkou je Tori, která tak trochu nenávidí sebe, svět a vlastně úplně všechno. Tahle kniha rozhodně není žádná love story, právě naopak je plná smutku, nenávisti a deprese. V knize se objevuje tajemná společnost Solitaire a i když rozuzlení mě lehce zklamalo, v průběhu jsem byla napnutá a zajímalo mě, co zase Solitaire vymyslí. Rozhodně je to zajímavá kniha, podobnou jsem asi nečetla. Moje hodnocení je trochu ovlivněno tím, že mám ráda svět Srdcerváčů, který Alice Oseman vytvořila a Tori do tohoto světa neodmyslitelně patří.. dávám tedy 4 hvězdičky. Jinak bych dala hvězdičky 3.

07.09.2023 4 z 5