ejcova komentáře u knih
Za mě skvostné oddechové čtení. Nevadily mi zdrobněliny, nevadily mi snídaňky, naopak, kapaly mi sliny, všechno jsem si barvit představovala. Popisy měst a jejich krás ve mě vyvolávaly potřebu, hledat je v mapách a touhu, podívat se do nich osobně a beru to, jako tipy na cíle možných cest. Z pohlednic, adresovaných Martinovi, byla cítit obrovská, nekonečná vroucí láska, souznění, touha a vzajemná důvěra. Klidně budu číst znovu.
Já tam, mezi řádky, s někdy hodně tvrdými komentáři, vnímala otcovu lásku. Po svém, určitě s nejlepšími úmysly, chtěl, aby syn pochopil a používal prachobyčejný selský rozum, který dnes není v módě. Uměl zdůvodnit co dělá a proč to dělá, stál si za svým názorem. Chtěl ze syna, pomocí svérázných výchovných metod, dostat to nejlepší, aby na něj mohl být, jako každý rodič na své dítě, pyšný. Velmi dobře jsem se u knihy bavila, nejen netradičním způsobem výchovy. Chápu i ta neslušná slova. Měly dát ten správný důraz obsahu sdělení. Za mě skvělá kniha.
Jako terapii autorky to beru. Já, jako čtenář, jsem se málem nedotrápila ke konci. Pár chytrých myšlenek jsem našla, ale sorry, podruhé už to nedám.
Velmi čtivá, realistická, oddechová kniha. Někde jsem se nacházela, nad něčím jsem přemýšlela, usmívala se, i slza ukápla. Zhltla jsem ji během víkendu. Super!!!
Zvířata i knihy o nich mám ráda. Tohle bylo nekomplikované čtení, ale na můj vkus příliš rozvláčné. Poloviční množství stránek se zhuštěným dějem by mě potěšilo víc.
Naprosto úžasná kniha, plná lásky, porozumění, vzájemnosti, soudržnosti, důvěry, proher a vzestupů, zoufalství a naděje. Kniha, která umí srovnat v životě hodnoty a rozlišit podstatné od nedůležitého.
Autor s pokorou, lidskostí, pochopením a nadhledem vyjadřuje svůj názor k různým oblastem lidského života, bytí a počínání. Má obrovský přehled a byť je kniha víc než 10 let stará, postřehy pana Zákopčaníka jsou platné i dnes. Velmi pěkná kniha.
Úžasná kniha. Přečetla jsem ji jedním dechem za jeden den. Doporučila bych ji jako povinnou četbu, aby se podobná zvěrstva již nikdy a nikde neopakovala. Smekám před autorkou, paní Evou Mozes Kor.