elcapitano elcapitano komentáře u knih

Odysseové na mořích historie Odysseové na mořích historie Antonín Bartoněk

Četl jsem to současně s Řeckými bájemi a pověstmi během plavby po Řeckých ostrovech, takže celkem intenzivní zážitek.

27.04.2014 4 z 5

Newton – poslední mág starověku Newton – poslední mág starověku Irena Štěpánová

Odborné pojednání o myšlenkových - filosofických, teologických a vědeckých východiscích Isaaca Newtona. Hodnotit si netroufám, jde o odbornou literaturu, kde by jakékoliv hodnocení vedlo nutně k polemice. Se zájmem jsem přečetl.

08.02.2014 5 z 5

Trofej Trofej Christopher John Sansom

Parádní! Napínavé až do překvapivého konce.
Je mi líto, ale tímto mám celou serii přečtenou, takže se bohužel musím s Mathewem rozloučit. Bude mi chybět.

28.01.2014 5 z 5

Americká soda Americká soda Steve Fisher

Zábavná reflexe Čechů očima zde dlouhožijícího Američana. Některé kapitolky i dost tnou do živého. Některé povídky jsem četl už dříve v Reflexu, ale pobaví i na druhé čtení - někdy opravdu až k hlasitému smíchu.

18.01.2014 5 z 5

Zjevení Zjevení Christopher John Sansom

Byl jsem stržen, napnut a nadšen! Doporučuju.

20.12.2013 5 z 5

Nalezená Atlantida Nalezená Atlantida Clive Cussler

Dirk Pitt je skoro jako Indiana Jones a 007 dohromady. Oddechové akční čtení na prázdniny, které chytne a nepustí až do konce. Tedy pokud čtenář dobrovolně přistoupí na to, že čte v zásadě něco jako předlohu pro "akční film", kde je všechno možné a neohrožený hrdina vždy zachrání lidstvo na poslední chvíli ..
Osobně jsem si to moc užil.

20.08.2013 4 z 5

Bez výčitek Bez výčitek Tom Clancy

rychlé, akční, čtivé, ..užil jsem si to!

07.07.2013 5 z 5

Případ Pelikán Případ Pelikán John Grisham

Další Grishamovka z právnického prostředí. Parádní čtení.

10.05.2013 4 z 5

Partner Partner John Grisham

Akční, poutavé, chytré..bavilo mne to. Jedině snad trošku předvídatelné.

26.10.2012 4 z 5

Kompas: Historie nejdůležitějšího navigačního zařízení všech dob Kompas: Historie nejdůležitějšího navigačního zařízení všech dob Alan Gurney

Tak to je opravdu pro jen pro zájemce o historii lodní dopravy. Pokud mezi ně patříte, tak pak je to opravdu dobré.

01.04.2012 4 z 5