Případ Pelikán přehled
John Grisham
Ve Washingtonu jsou v průběhu jedné noci zavražděni hned dva soudci Nejvyššího soudu. Mladou, atraktivní a vysoce inteligentní studentku práv Darby Shawovou případ zaujme a s nebývalou vervou se pustí do jeho objasňování. Prostuduje doklady o nepřeberném množství případů, které projednával nebo by v budoucnosti mohl projednávat Nejvyšší soud. Sepíše zprávu, která se dostane až na místa nejvyšší, kromě jiného do Bílého domu. Díky této své zpočátku nevinné domněnce se Darby ocitá v nebezpečí života a několikrát unikne smrti jen o vlásek. Vypravěčský um Johna Grishama vynesl tuto knihu okamžitě na jedno z předních míst bestsellerových žebříčků. Napínavý příběh Darby Shawové se v roce 1993 dočkal neméně úspěšného zfilmování (v hlavní roli s Julií Robertsovou).... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2010 , Knižní klubOriginální název:
The Pelican Brief, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ Pelikán. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Příběh super napínavý, ale už jsem od Grishama četla lepší.
Pravda je, že jsem čekala vzhledem k impozantnímu náběhu daleko širší zapojení Bílého domu v celém příběhu. Takto mi to vlastně přišlo jako mnoho povyku pro dalšího podnikatelského zmetka, který si chtěl koupit soudy. Asi ten závěr byl už moc natáhnutý a překombinovaný, hlavně s hledáním toho právníka to bylo takové zdlouhavé. I přesto všechno, jsem Pelikána ale zhltla docela rychle a určitě jsem nastartovaná na jeho další knihu.
Kniha Případ Pelikán v seznamech
vraždy zfilmováno americká literatura thrillery soudci, soudkyně soudy politické thrillery právníci kriminální thrillery právnické prostředí
2012 | Amatéři |
2000 | Firma |
1997 | Vyvolávač deště |
2018 | Obchodník |
1998 | Advokát chudých |
Svižná příhoda z právního a ekologického prostředí. Pořád se něco děje, příběh plyne velmi rychle a působí celkem uvěřitelně, i když množství různých navzájem se pronásledujících protagonistů je trochu překombinované. Oproti jiným Grishamům zde je spíš akce, než nekonečné rozebírání pravnich aspektů příběhu. A taky si vždycky představuji Julii Roberts:)