Případ Pelikán přehled

Případ Pelikán
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47770/mid_pripad-pelikan-EPK-47770.jpg 4 313 313

Ve Washingtonu jsou v průběhu jedné noci zavražděni hned dva soudci Nejvyššího soudu. Mladou, atraktivní a vysoce inteligentní studentku práv Darby Shawovou případ zaujme a s nebývalou vervou se pustí do jeho objasňování. Prostuduje doklady o nepřeberném množství případů, které projednával nebo by v budoucnosti mohl projednávat Nejvyšší soud. Sepíše zprávu, která se dostane až na místa nejvyšší, kromě jiného do Bílého domu. Díky této své zpočátku nevinné domněnce se Darby ocitá v nebezpečí života a několikrát unikne smrti jen o vlásek. Vypravěčský um Johna Grishama vynesl tuto knihu okamžitě na jedno z předních míst bestsellerových žebříčků. Napínavý příběh Darby Shawové se v roce 1993 dočkal neméně úspěšného zfilmování (v hlavní roli s Julií Robertsovou).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub

The Pelican Brief, 1992

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ Pelikán. Přihlašte se a napište ho.

Jenda18
06.11.2024 5 z 5

Svižná příhoda z právního a ekologického prostředí. Pořád se něco děje, příběh plyne velmi rychle a působí celkem uvěřitelně, i když množství různých navzájem se pronásledujících protagonistů je trochu překombinované. Oproti jiným Grishamům zde je spíš akce, než nekonečné rozebírání pravnich aspektů příběhu. A taky si vždycky představuji Julii Roberts:)

baterka.gs
25.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Příběh super napínavý, ale už jsem od Grishama četla lepší.
Pravda je, že jsem čekala vzhledem k impozantnímu náběhu daleko širší zapojení Bílého domu v celém příběhu. Takto mi to vlastně přišlo jako mnoho povyku pro dalšího podnikatelského zmetka, který si chtěl koupit soudy. Asi ten závěr byl už moc natáhnutý a překombinovaný, hlavně s hledáním toho právníka to bylo takové zdlouhavé. I přesto všechno, jsem Pelikána ale zhltla docela rychle a určitě jsem nastartovaná na jeho další knihu.

Luigi1
25.10.2023 4 z 5

Začátek dobrý ale pak se to zbytečně protahuje

Kniha Případ Pelikán v seznamech