Firma přehled

Firma
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/5586/-5586.jpg 4 536 536

Memphiská právnická firma Bendini, Lambert a Locke se specializuje na daňovou problematiku – je malá, nenápadná, ale velice úspěšná. Svým zaměstnancům nabízí možnost rychle zbohatnout, ale také si je pečlivě vybírá. Na seznamu kandidátů se objeví i mladý, chytrý a ctižádostivý Mitch McDeere. Ten nezaváhá a s novým firemním BMW, novým domem a krásnou manželkou Abby se vydá vstříc hvězdné kariéře. Jednoho dne ho však vyhledá FBI a naznačí mu, že velké firemní zisky neplynou jen z legálních obchodů a všichni právníci, kteří chtěli z firmy odejít, zahynuli za podivných okolností…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Firm, 1991

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Firma. Přihlašte se a napište ho.

Mateo67
17.11.2024 5 z 5

Můj poslední zářez do letošní výzvy a pro mě největší letošní oříšek, a jak už se to stává pravidlem, takto vybraná kniha vždy něčím překvapí. Bez výzvy bych se k ní nedostala, film jsem neviděla a anotace by mě ke čtení také nepřemluvila. A přitom to bylo od 1. stránky chytlavé, akční a hlavně jiné, než knihy, které si běžně vybírám. Dočetla jsem zrovna v době, kdy se začala objevovat témata na rok 2025, takže už teď s chutí a napětím ladím novou formu. A z nostalgie, že letošní výzva dokonána jest, posílám 5 hvězd.

Mandlevest
14.11.2024 5 z 5

Finišuji se čtenářskou výzvou a musím říct, že mě také letos seznámila s tvorbou autora, od kterého jsem dlouho chtěla něco zkusit a odkládala to. Letošní téma číslo 2, kniha nebo autor, o kterém se mluví v seriálu Přátelé, mě nasměrovala k tomuto autorovi neb volba mezi ním a D.Steel byla pro mě jasná:-). Právnický thriller se vším všudy, s nutností se dosti soustředit . Přiznávám, sem tam jsem některý odstavec jen přeletěla očima, ne úplně jsem byla v obraze, přece jen, ne všem právnickým souvislostem jsem rozuměla. Ale...i přesto mě příběh nepustil, byl napínavý a gradoval do posledních stran. Rozmýšlela jsem nad hodnocením, ale nakonec se přiklonila k maximu. Film ani seriál jsem neviděla, ale umím si představit, že to byla napínavá a akční podívaná. Kdo rád knihy z právnického prostředí, určitě doporučím. Výborná knížka, užijete si ji.

Marcela52
09.10.2024 5 z 5

Tento bestseller z devadesátých let jsem si přečetla díky čtenářské výzvě. Byla jsem mile překvapena, že i takový titul z prostředí právnické firmy, která zajišťuje blahobyt svým zaměstnancům za diskrétnost, je nejen čtivý, ale i velmi dobře napsaný. Moc jsem si početla a ke konci četla až do noci, abych se dověděla, zda se podaří mladému právníkovi, který nekalé praktiky a spolupráci s mafií odhalí, uniknout. Mohu tedy doporučit nejen jako dobrou a napínavou četbu, ale také k zamyšlení nad tím, zda jsou opravdu velké peníze nezbytné pro spokojený život.

Kniha Firma v seznamech