elisabetth elisabetth komentáře u knih

Zakletá Ella Zakletá Ella Gail Carson Levine

Milá pohádka. Není to nijak agresivní, není to ani moc hloupé. Humor je vlídný a nenásilný, každopádně se smíchy u toho válet nebudete.
Naštěstí je to dost odlišné od filmu, takže jsem aspoň neměla tušení, jak se hlavní hrdinové dostanou k samozřejmému dobrému konci.
Kniha do MHD jako stvořená.

03.09.2014 3 z 5

Ukolébavka Ukolébavka Sarah Dessen

2,5/5

Ze začátku jsem se hodně začetla - měla jsem takový rozečítací den a žádná knížka mi nebyla moc dobrá, Ukolébavka mě zaujala.
Remy mi byla sympatická, nevidím totiž na cynismu nic špatného. A vzhledem k tomu, jak vyrůstala, spíše s kým, tak je její názor na vztahy a lásku pochopitelný.
Čtení mě bavilo, ale ten konec. Chjo, myslím, že hlavním problémem byl fakt, že jsem si udělala týden pauzu ve čtení - nechtěla jsem se s knížkou tahat domů na Vánoce. Konec mi přišel rozvleklý. A i neuvěřitelný. A bylo zcela jasné, jak to celé skončí - to víte už od začátku. Jen jsem těm činům nevěřila, škoda.
Každopádně to byla prima kniha. Možná by si ty tři hvězdičky zasloužila, ale jsem zlá (a teď už i ospalá).

03.09.2014 2 z 5

Syn Stínu Syn Stínu Jon Sprunk

Myslela jsem si, že mě to nebude bavit, že to jen rozečtu a nedočtu,jak je u mě zvykem. Ale začetla jsem se a docela rychle jsem to přečetla.
Jak to u takových příběhů bývá, hlavnímu hrdinovi zabili rodinu, když byl ještě malý klučík. To ho samozřejmě ovlivnilo a stal se z něho nájemný vrah. Je to takový ten kladný hrdina, který není dobrák od kosti. Nemluvě o tom, že o své rodině moc neví. A vlastně toho neví ani moc o sobě, takže je to trochu i příběh o tom, jak hrdina hledá své pravé já.
Josi měla být rozmazlená holka, ale moc rozmazleně se nechovala, byla obyčejná, statečná hrdinka, kterou najdeme v nejednom příběhu.
Bylo zde hodně akce, napětí, nějaké ty popisy prostředí - abychom si pořádně představili, jak vypadá stoka. Docela mi chyběl humor. Sem tam se nějaký ten vtip objevil, ale mně to nestačilo. Vím, ne každý píše humorné knihy.

03.09.2014 3 z 5

Alchymie věčnosti Alchymie věčnosti Avery Williams (p)

Nudná, naprosto neuvěřitelná kniha. Mnohem více mi přijde uvěřitelný fakt, že jsou na světě lidé, kteří žijí večně a střídají těla než to, že by se 600letá ženská zamilovala do 16letého mladíka a celkově se kamarádila s puberťáky.

01.11.2013 1 z 5

Zamilované duše Zamilované duše Stacey Kade

Podle mě lepší než první díl. Dělo se zde mnohe víc.
Pro někoho je Alona zralá na profackování, mně se její egoismus líbí. Jasně, někdy to možná přehání, ale přijde mi to v pohodě. Prostě namyšlený duch, který nemá co na práci. Kromě peskování jiných duchů, že jo. Její kapitoly byly zábavné a docela i napínavé.
Willovy se mi také líbily, ale přišly mi trochu zbytečné. Jasně, vše se spojí dějově dohromady, ale stejně na mě tak působí.
Musím říct, že mě hodně zajímá, jak autorka tuto sérii ukončí.

01.11.2013 3 z 5

Trýzeň Trýzeň Cat Clarke

Moje první kniha od Cat Clarke. Na její knihy jsem četla chválu, takže když jsem uviděla v knihovně Trýzeň, neváhala jsem a půjčila si ji. Kniha to není dlouhá, nemá ani tři sta stran, ale přišlo mi to trochu roztahané. Moc se toho nestalo - krom té tragédie, která byla popsána na pár stranách. Je to příběh především o emocích, myšlenkách a o pocitu viny. Samotná psychologie postavy hlavní hrdinky byla docela dobrá. Ale moc mě to nebavilo číst, i když to mělo dobrý nápad (i když si myslím, že o té tragédii měly slečny mluvit hned, aby to nemělo pak horší důsledky) a nebylo to napsáno nijak nečtivě.
Snažila jsem se to jen dočíst kvůli tomu, že je Cat Clarke spojována se zajímavými a otevřenými konci. Chtěla jsem tedy vědět, jaký ten konec bude v této knize. Měla jsem pár nápadů. A celkem jsem se trefila, jen jsem čekala, že to skončí o chvilinku později.

01.11.2013 2 z 5

Tma a prázdnota Tma a prázdnota Carrie Ryan

V předchozích částech jsem měla problém s tím, že mě nebavil začátek, ale konec jsem doslova hltala. Začátek Tmy a prázdnoty mě bavil hodně. Začetla jsem se docela brzo, když pominu to, že jsem na to neměla moc náladu, ale poslední část mě moc nebavila. Přišlo mi to trochu zdlouhavé a zbytečně natahované - může to být tím, že jsem tu knížku chtěla už co nejdřív dočíst, protože jsem ji musela vrátit do knihovny.
Hlavní hrdinka Anna byla ale ze všech tří hlavních hrdinek pro mě nejlepší a nejnormálnější. A nebyla tak ufňukaná. Kromě toho, že fňukala, že není pěkná, ale mít jizvy na jedné půlce těla, to by fňukala každá první. To, že je Anna schopná se o sebe postarat sama, jsem jí věřila. Mary a Gábi moc ne, ale Anna byla v tomto ohledu asi nejlépe napsaná.
Jinak jsem moc nepochopila, proč se nesnažili nějaká ta mrtvá města s hromadou nečistých vypálit. Vypadalo to tak, že na ně ten oheň platí stejně jako na živé. Chápu, že to nemohli udělat u Temného města, když potřebovali zásoby, ale u jiných? Jen je tam prostě nechali a to mi přijde fakt nesmyslné. Pokud jsem to ale špatně pochopila a oheň je nečistým úplně ukradený, tak se autorce omlouvám.
Tma a prázdnota byla čtivá a napínavá kniha. Bavila mě hodně. Podle mě ale je na stejné úrovni jako předchozí části. Proto ty tři hvězdičky.

Samozřejmě si nemohu nechat jednu poznámku jen pro sebe: Bude další díl?

01.11.2013 3 z 5