Elulilinka1 Elulilinka1 komentáře u knih

Hovory s T. G. Masarykem Hovory s T. G. Masarykem Karel Čapek

Až po přečtení Hovorů jsem začala vnímat všechny ty historické osobnosti jako opravdové lidi. Ne jen jako jména a data někde v sešitě či učebnici. Na tuto knihu rozhodně nezapomenu a určitě se k ní vrátím❤️
Se vší úctou a pokorou DĚKUJI✨

08.04.2021 5 z 5

Náhradní princ Náhradní princ Lenka Lanczová

Hned po Zlodějce snů nejlepší lanczovka. Vřele doporučuji, nebudete se nudit.❤️

08.04.2021 5 z 5

Kouzelné přání Kouzelné přání Chris Colfer

Kniha se mi velmi velmi velmi líbila a už mám tedy v ruce další díl série. Styl psaní mi sedl, děj ubíhal pěkně svižně, nezaznamenala jsem žádně nudné obkecávání. Navíc byl děj dobře promyšlený, nenašla jsem něco co by mi nesedlo. Ano, bylo to místy trochu předvídavější, ale na druhou stranu si myslím, že menší děti určitě potěší, když třeba něco ,,rozlousknou" i samy. Bylo tam hodně akce, nečekané zvraty a tak dále... Hlavní postavy mi byly velmi sympatické, Alex byla hodně chytrá a Conner do toho vnášel tu správnou špetku humoru. Obdiv autorovi že dokázal vytvořit tak neskutečně (alespoň podle mého názoru) kvalitní dětskou knížku! Děkuji

29.12.2019 5 z 5

Pohádky se zvířátky (8 pohádek) Pohádky se zvířátky (8 pohádek) Vladimír Sutějev

Tuto knihu jsem jako malá milovala...

06.06.2018 5 z 5

Mach a Šebestová Mach a Šebestová Miloš Macourek

Povedená kniha, místy je i veršovaná - což se mi na ní velice líbí. Super děj a tuhle knihu zbožňuju jako Večerníček. Miloš Macourek je super spisovatel.

12.05.2017 5 z 5

Heidi na cestách Heidi na cestách Marie-José Maury

Moje jedna z nejoblíbenějších knih, která mě příjemně překvapila a doplnila nové poznatky ze všech koutů světa. Rozhodně doporučuji ke čtení.

04.05.2017 5 z 5

Mít svoje vlastní zvířátko Mít svoje vlastní zvířátko Zuzana Nováková (p)

Kniha popisuje velice poutavý příběh a je moc zábavná. Budu se nejspíš opakovat, ale ilustrace H. Zmatlíkové jsou naprosto fantastické . Většinou se je snažím obkreslovat do památníků. Knihu o všemožných zvířátkách a jejich vztahu k dětem hezky doplňují .

28.04.2017 5 z 5

Chumelení Chumelení Jiří Kahoun

Tuto velice povedenou knihu od J. Kahouna jsem dostala na Vánoce a musím říct, že to byl můj nejlepší dárek toho roku. Hned na 1. Svátek vánoční jsem ji přečetla a velice pohodově mě naladila.

27.04.2017 5 z 5

Deník mimoňky 1-5 (box) Deník mimoňky 1-5 (box) Rachel Renée Russell

Rachel Renée Russellová mě velice příjemně potěšila sérií Deníků MIMOŇKY, které jsou mimochodem úplně božský a na můj vkus strašně povedený. Přečetla jsem zatím prvních pět dílů, ale rozhodně si nenechám ujít další její knihy. I na počet stránek se čtou bleskově díky nádherným ilustracím a psaní formou deníčku. Všem holkám vřele doporučuji!

25.04.2017 5 z 5

Co vás v dějáku nenaučili Co vás v dějáku nenaučili Markéta Lukášková

"Nejsem historička ani pedagožka. Jsem vypravěčka a glosátorka. Snažím se o popularizaci těžké disciplíny, jakou dějiny bezpochyby jsou." - A přesně to se Markét skvěle podařilo! Kdo zná díky podcastu "Příběh, který se opravdu stal" (ze kterého kniha vychází) formu jejího mluveného projevu, nebude překvapen a skvěle mu to sedne. V různých částech dokonce vystopujete, z jakých epizod podcastu vycházela, což mi přišlo naprosto super. Ale samozřejmě knížka nabízí mnohem víc a trošku uhlazenější formou.
Jednotlivé kapitoly a témata v nich byly geniálně seskládané a celkově utvořily docela přesný obrázek o dané době. Autorka zabrousila do všech možných zákoutí života za socialismu a mně se to fakt moc líbilo.
Jediné, co bych tak možná vytkla je vazba, která mi přišla dost "těžkopádná" a knížku jsem raději otvírala maximálně pod úhlem 90 stupňů, ať se mi úplně nezničí, když už ji mám tak hezky podepsanou!
Dost lidí tady taky komentuje délku závěrečných rozhovorů. Osobně mi přišly naprosto přiměřeně dlouhé a pokud vás zajímají třeba delší a mnohem konkrétnější - rozhodně si jich můžete spoustu dohledat na internetu. Ale co je ještě lepší - ptejte se svého okolí! Skládejte si své vlastní příběhy, které se opravdu staly.

06.01.2023 5 z 5

Divná planeta Divná planeta Nathan W. Pyle

Hm... nějak mi to nesedlo. Občas jsem se zasmála, ale to bylo tak všechno. Na odreagování ale dobrý.

28.02.2022 3 z 5

Co se stane na Twitteru... Co se stane na Twitteru... Emma Lord

Tuhle knihu jsem brala do ruk s vidinou takového odpočinkovějšího dívčího románu. A jsem ráda, že se mi mé přání splnilo. Možná jsem čekala trochu víc romantiky a trochu méně zápletek, které děj zvláštně zašmodrchaly. Také mi přišlo, že děj je místy docela natažený, tak o 80 stránek míň by knížce nebylo na škodu...

Suma sumárum: nebylo to vůbec špatné, ale na pět hvězdiček to prostě nemá. Já dámám 3.5/5⭐.

28.01.2022 4 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Mně prostě vadí, když nějaké knížce nerozumím! A Máj jsem nepochopila tak z 1/3, což mě neuvěřitelně štve - ale na druhou stranu, nejsem v tom sama :D. Uvidím, jestli až si to přečtu za dva roky před maturitou, to bude lepší...

04.01.2022 3 z 5

Hugo a jeho velký objev Hugo a jeho velký objev Brian Selznick

Možná jsem čekala více obsáhlejší knihu, co se týče příběhu jako takového. Na druhou stranu ale musím uznat, že ty všudypřítomné ilustrace dodávaly knize takovou zvláštní, ovšem skvělou a tajemnou atmosféru.

02.01.2022 4 z 5

Hořící most Hořící most John Flanagan

Skvělý, skvělý, skvělý! Byla jsem napnutá jak kšandy :DD

18.10.2021 5 z 5

Čaroděj na severu Čaroděj na severu John Flanagan

Jeee další díl opět nezklamal. Sice jsem si zezačátku myslela, že tentokrát to asi nebude nic extra, ale naštěstí jsem se mýlila a opět jsem velmi nadšená a natěšená na další díl. Bohužel ho nemám po ruce :(((

10.04.2021 5 z 5

Pohádková babička Pohádková babička Eduard Petiška

Velmi krásná knížka pro mladší děti :).

30.07.2018 5 z 5

Lovci vlků Lovci vlků James Oliver Curwood

První díl triogie, který mě donutil si přečíst i další dvě knihy...

29.06.2018 5 z 5

Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě John Grogan

Skvělá kniha s dějem, který neomrzí ani po 344 stránkách. Velmi poutavý příběh a myslím, že patří k NEJ špičce co jsem kdy četla.

25.02.2018 5 z 5

Tajemství ztracené kočky Tajemství ztracené kočky Enid Blyton

Velmi zajímavá kniha. Vždy mě překvapuje autorčina fantazie, protože její knihy jsou opravdu kouzelné:)

30.10.2017 5 z 5