Co vás v dějáku nenaučili přehled
Markéta Lukášková
Pamatujete na školní dějepis? Vždycky končil druhou světovou. Jenže právě to, co nás v dějáku nenaučili, ovlivnilo naše životy nejvíc. Jak se komunisté dostali k moci, že propaganda byla i v seriálech, že politika do sportu bohužel vždycky patřila nebo že lidé utíkali ze země v nafukovacím balonu. Nečekejte hromadu dat, ale skutečné příběhy i náladu tehdejší doby. Obojí je důležité znát, protože národ, který nezná svou historii, je odsouzen k tomu ji opakovat.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co vás v dějáku nenaučili. Přihlašte se a napište ho.
Kniha naplnila má očekávání. Podala informace o kterých jsem se v dějepisu neučila. Psaná čtivou formou. Zachyceny náročné situace o kterých by se mělo více mluvit.
Toto je třetí kniha, kterou jsem četla. Autorka neustále překvapuje. Každá z knih je psána jinou formou- jako kdyby psala jiná osoba.....Doporučuji. Jedná se o zajímavé čtení.
Kniha byla čtivá a dokázala zaujmout. Bohužel jsem našla jednu právní chybičku, což vedlo k tomu, že jsem začala pochybovat, zda mohu informacím v knize věřit, ale vyhodnotila jsem, že šlo nejspíš jen o překlep a s takovým přístupem knihu dočetla. Informace o sametové revoluci jsme se ve škole učili trochu odlišně, ale možná byla na vině škola. Závěrečné rozhovory mě nenadchly tak, jak jsem očekávala, což je ale spíše můj problém, neb jsem si dovolila jako čtenář něco očekávat (tedy to, že rozhovory budou stát za to a pamětníci mají velmi přínosné a specifické zážitky z doby, o které pojednává kniha).
Vychází Pohřbené kosti, Musím tě zradit a další knižní novinky (38. týden)
18.09.2022
Kniha Co vás v dějáku nenaučili v seznamech
komunismus dějepis rok 1968-1989
2017 | Losos v kaluži |
2018 | Panda v nesnázích |
2021 | Majonéza k snídani |
2020 | Vlaštovka v bublině |
2019 | InTyMně |
Výborně zpracováné "moderní dějiny", které nám ve škole moc neobjadsnili. Tak tady je to napraveno.
Vtipné, ale zároveň poučné. Opět skvěle napsané od Markéty.