Elulilinka1 Elulilinka1 komentáře u knih

Směr Červený Újezd Směr Červený Újezd Anna Blažíčková

Hezky napsaná kniha, spíše pro kluky.

12.05.2017 5 z 5

Příběhy nešťastný lásky Příběhy nešťastný lásky Rachel Renée Russell

Zaláskovaná knížka pro holky, která naprosto vtáhne do děje. Pět červených hvězdiček.

07.05.2017 5 z 5

Uzdravený poník Uzdravený poník Sarah Hawkins

Co sem napsat ??? Snad jen, to, že pro milovníky PŘÍBĚHŮ SE ŠŤASTNÝM KONCEM je toto suprová kniha.

05.05.2017 5 z 5

Hádanka ukrytého pokladu Hádanka ukrytého pokladu Enid Blyton

Těžko říct, která z knih, které jsem zatím přečetla je nejlepší, ale tato kniha je určitě jedna z nich. Každý čtenář milující dobrodružství by si ji měl přečíst.

04.05.2017 5 z 5

Nebezpečný útěk Nebezpečný útěk Dagmar Hoßfeld

Já bych také chtěla další díl. Byl senzační. Uspokojí čtenáře - příběhů o koních, dívčích románů a těch, co prahnou po dobrodružství a šťastném konci.

03.05.2017 5 z 5

Dějiny naší rodiny Dějiny naší rodiny Jan Ryska

Souhlasím, vtipné, jednoduché, pestrý děj a zábava. Konečně jiná kniha, než jakou mám v mé knihovničce.

01.05.2017 5 z 5

Andulka pod barevným kopcem Andulka pod barevným kopcem Dagmar Lhotová

Hezká kniha pro děti 4. třídy s velkými písmeny a veselým příběhem.

30.04.2017 5 z 5

Lenka a dva kluci Lenka a dva kluci Václav Čtvrtek (p)

Hezká knížka, ve druhé třídě snad má nejoblíbenější. Četla jsem ji několikrát.

27.04.2017 5 z 5

Garpíškoviny aneb Bibi a čtyři kočky Garpíškoviny aneb Bibi a čtyři kočky Barbara Nesvadbová

Velice čtivá knížka plná ilustrací. Vtipně psaná a takové já mám ráda. Příběhy domácích mazlíčků jsou vždy legrační a čtenářům všech věkových kategorií vykouzlí úsměv na rtech.
Dávám pět hvězdiček!

25.04.2017 5 z 5

Děvčátko z divočiny Děvčátko z divočiny Věra Řeháčková

I přes otevřený konec jsem knihu velice zhltla a určitě si přečtu její pokračování s názvem TAJEMNO KOLEM DĚVČÁTKA Z DIVOČINY.

23.04.2017 5 z 5

WWW.trápení WWW.trápení Jacqueline Wilson

Kniha byla hezky psaná a moc se mi líbilo, že každý zprvu závažný problém se později vyřešil. Ilustrace a děj se velice povedly.

23.04.2017 5 z 5

Přežít Přežít Jacqueline Wilson

Kniha je pro mladší čtenáře, ale i tak se dá číst. J. Wilsonová jinak píše moc hezky.

22.04.2017 5 z 5

Cukrová vata Cukrová vata Jacqueline Wilson

Moc hezká knížka . Jacqueline je vynikající spisovatelka a její knížky jsou fenomenální a strašně citlivě psané. Na její styl písma jsem si tak zvykla, že když čtu jinou knihu než od ní přijde mi ......... nó, prostě jiná.

21.04.2017 5 z 5

Edison Edison Vítězslav Nezval

Jako takhle - kdybych si občas nedohledala význam slov nebo nemrkla na internet, asi bych se v tom z větší části ztrácela. Ale nakonec jsem si k tomu tak nějak cestu našla. Zajímavé slovní obraty. Vlastně mě to docela bavilo.

02.02.2023 4 z 5

Císař Nihon-džinu Císař Nihon-džinu John Flanagan

Další díl Hraničářova učně, další díl nabitý napětím, dobrodružstvím a skvělou atmosférou. Miluju!

30.12.2022 5 z 5

Poslední Vánoce v Paříži Poslední Vánoce v Paříži Hazel Gaynor

Knížku jsem četla v rámci čtenářské výzvy 2021, přesto bych po ní i bez výzvy nespíš dříve či později sáhla. Ale že bych s ní byla úplně spokojená, to říci nemohu.

Ačkoli jsem si myslela, že mě bude čtení "dopisové korespondence" hrozně bavit, chvílemi jsem měla chuť knížku odložit a už se k ní nevrátit. Takže za mě malé zklamání, ale koho baví tento typ knížky a milé postavy k tomu, určitě jí dejte šanci ;D.

02.01.2022 3 z 5

Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

Tak tohle? Je mi z toho smutno, autorka se zřejmě snažila navázat na úspěch série Selekce, ale tohle se podle mě opravdu nepovedlo. Řekla bych, že děj v této knize by úplně v klidu vystačil minimálně na rozsah knih Selekce, Elita, První - tak moc bylo ve Zaslíbené zvratů. A ten konec? Radši to ani nebudu komentovat...

Nechci nikoho úplně odrazovat od čtení, určitě se najdou i tací, kteří knihu přijmou s otevřenou náručí a bude se jim líbit. Já osobně si sice přečtu i Zrazenou, ale toužebně budu čekat na další knihu Kiery (v originále zatím červenec 2022), kterou si doufám spraví reputaci.

02.01.2022 2 z 5

Halt v nebezpečí Halt v nebezpečí John Flanagan

Suverénně jeden z nejlepších dílů! Hezky rozepsané, přitom vůbec ne vleklé. Napětí a přátelé tváří v tvář nebezpečí. U čtení jsem se hodně bavila, byla napjatá i smutná.

02.01.2022 5 z 5

Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Mně se kniha líbila. Byla miloučká, oddechová, zábavně napsaná a chaty jí dodávaly na zajímavosti. Trošku mi přijde, že ačkoli má kniha na zadní straně přebalu doslova napsané "feel-good romance ze střední" někteří čtenáři od ní čekají kdo ví co. Pokud vám feel-good romance ze střední s milostnou zápletkou nesedí, tak to prostě nečtěte, ne? A na stylu psaní mi osobně nepřišlo nic trapného. Ano, knížka je psána tak, aby si ji mohly přečíst i holčičky ve věku třeba 12 let.

Já knihu hodnotím velmi kladně, nakonec jsem jí udělila 4,5 hvězdiček - půl bodíku bohužel musím strhnout za velmi nekomfortní vazbu. Ale jinak pro všechny příznivce feel-good romanťáren DOPORUČUJI!

02.01.2022 5 z 5

Tajemství pohřešovaného muže Tajemství pohřešovaného muže Enid Blyton

Konečně se mi povedlo přijít aspoň na jednu zápletku úplně sama! To se mi snad ještě nikdy nestalo :DD. I tak - vůbec nevím, kam na ty nápady Enid Blyton chodila...

01.12.2021 5 z 5