emem1 emem1 komentáře u knih

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Pro Cula09 - neváhejte a knihu si přečtěte - film je kupodivu vydařený, ale kniha vám poskytne ještě širší prostor. Dala jsem ji přečíst své dceři, a ta se na mě posléze málem ani nechtěla podívat - probrečela to naplno.
Jinak jsem moc ráda, že jsem překonala počáteční nechuť k tomuto tématu, většinou je to pojaté těžce manipulativně, ale je zde vše nadávkované tak akorát. Prostě dobré.

21.08.2016

Trestankyně: Příběh Růženy Vackové Trestankyně: Příběh Růženy Vackové Milena Štráfeldová

Velká pecka, smekám před paní Štráfeldovou a děkuji za zprostředkování zážitku, budu dlouho v myšlenkách přebírat informace a znovu žasnout, jak jsem mohla v klidu vyrůst a nevědět.....
V okamžiku, kdy vyšla z vězení a pochopila, že život lidí se mezitím ubíral dál a dál a že o nějakém poučení nebo změně nemůže být ani řeč, mi bylo strašlivě smutno. Protože pro ni samotnou to muselo být obrovské zklamání.
Ale dalo by se rozebírat a rozebírat.... je potřeba přečíst a doporučit dál.

17.09.2016 4 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Skvělé, jedna z nejlepších krimi. Mnohovrstevnatý a dobře propracovaný příběh, který vám nedovolí se příliš vzdalovat od čtení, a jakékoliv rozptýlení /manžel, vaření, příroda..../ je v tu chvíli nepřijatelné. Velké nadšení.

21.08.2016 5 z 5

Berlínská past Berlínská past Richard Birkefeld

Rozhodně ne jenom detektivka!
Asi nejpřínosnější se mi zdají německé reálie. Prostředí, lidi, nálada, celá atmosféra. Muselo to být pro celý národ složité období, ta kocovina po vystřízlivění ze snu o velikosti německého národa. A kniha to vystihuje přesně a všechny postavy nakonec vytvoří skvělou mozaiku.

26.08.2016 4 z 5

Bellagrand Bellagrand Paullina Simons

S touto knihou jsem se opravdu minula. Asi je to tím, že jsem nemohla uvěřit hlavní hrdince, láska a vášeň může být zajisté silná, ale co je moc, to je příliš. Nedovedu si představit /a to beru v úvahu dobu, ve které se děj odehrává/, že je možné tolerovat tolik lží a zradu prakticky stále.
Politický rámec a zvědavost byly to jediné, co mě dovedlo až ke konci.

21.08.2016

Karel Weinlich - pokus o životopis Karel Weinlich - pokus o životopis Lucie Weissová

Čtivé, reálné, upřímné....autorka doplňuje charakteristiku té které doby, popisuje jednotlivé události a pan Weinlich se velice zdařile pokouší popsat svůj život. Dobře se čte, žasne, souhlasí i nesouhlasí....cením si upřímnosti a současně obdivuji sebedůvěru, se kterou svěřuje své velmi osobní prožitky a názory.

21.08.2016 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Prostě doporučuji všem, kdo se zajímají o válečné dění, navíc podané způsobem, který vás nutí číst a číst a.......jen žasnout, kolik toho ještě nevíme.

19.08.2017 5 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Moje první setkání s tímto spisovatelem a hned skvělé překvapení. Nádherně stupňované napětí, dobré vykreslení hlavních postav a vynikající atmosféra. Musím se víc seznámit s J.Hirtmanem, a proto jdu hledat první díl.

12.11.2016 5 z 5

Profesor sněhem zavátý Profesor sněhem zavátý Dan Rhodes

Asi přišla v ten správný okamžik - v tramvaji se po mě koukali, proč a čemu se směji, ale to se prostě nedalo. Dokonale nadávkovaný humor, suše anglický...určitě si od tohoto autora budu chtít přečíst něco dalšího.
A tuto knížku už mám koupenou a dám si ji pod stromeček. Už teď se těším, až si ji znovu přečtu

21.08.2016 5 z 5

Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Pokud přijmeme myšlenku, že knížky čteme pro potěšení, ale taky pro myšlenku a poučení, zde je naprosto všechno. A navíc se podařil i film.

24.08.2016 5 z 5