essidaven komentáře u knih
Téma příběhu bylo mé oblíbené, mám ráda prolínání současnosti s minulostí ve stylu knih Barbary Erskine. Ovšem tento příběh mi přišel takový nedotažený a bez šťávy. Hlavní hrdinka mi nepřirostla k srdci ani v jedné časové rovině. Jedna hvězda za námět a druhá za pěknou obálku.
No kniha byla jedna velká beznaděj a deprese:-) Ale byla velmi čtivá a i když se mi nelíbilo, jak se hlavní hrdinka chová, tak jsem stále musela číst dále až do samotného závěru, takže asi na ní něco bude:-)
Musím přiznat, že jsem čekala nějak víc. Téma mě velmi zaujalo a lákalo ke čtení, ale knížka mě moc nechytila. Příběh pěkný, ale nějak jsem s postavami necítila, v podstatě mi bylo jedno, jak kniha dopadne.
Tak upřímně...velké zklamání. Zápletka na mě působila jako špatný vtip, byla velmi chabá a dost kostrbatě natahovaná na dvě divadelní hry. Nemohla jsem uvěřit, že toto opravdu pochází z hlavy samotné Rowlingové, já měla spíše pocit, že čtu slátaninu nějakého velkého fanouška na blogu Fanfiction ze světa Harryho Pottera. Dokonce mi přišlo, že některé dialogy popíraly ráz a charakter postav z původní série HP. Také jsem měla pocit, že některé postavy tam byly "do počtu" jen proto, aby se s nimi věrní fanoušci mohli opět setkat, ale v ději to příliš neklapalo (Snape, Dolores,...). Draco také mimo svůj původní charakter a teorie o tom, že jeho syn není jeho synem byla směšná. Vzpomínám si na starý rozhovor s JKR, když se jí novináři ptali, zda má Voldemort děti. Její odpověď byla: „Ne. Voldemort jako otec, to není hezká představa, že?“ A pak nám naservíruje tuto špatnou parodii?
Včera jsem knížku koupila a dnes odpoledne dočetla. Opravdu jedním dechem, je to velmi čtivé a velmi pěkně napsané. Jen doufám, že bude ještě nějaké zakončení příběhu obou sester. Tato část byla pouze o Hermíně a spíše dobrodružná, na mě málo romantiky.