evajs.evajsek evajs.evajsek komentáře u knih

Sestry Sestry Kamila Hladká

Milé čtení. Pohlazení po duši. Příběhy žen, které se zasvětily bohu. Kniha ve mě pořád rezonuje. Každý příběh mě nutí k přemýšlení nad věcmi mezi nebem a zemí, nad tím uvědomit si okamžik, který prožíváme a hlavně na vztahy mezi lidmi. Nad tím, kam se posunula a posunuje naše společnost, která je konzumně zaměřena. Obdivuji tyto ženy, za jejich skromnost, za pomoc bližním a za to, že se dokázaly svěřit se svým příběhem a osvětlily běžný život řeholnic a jejich poslání.

27.07.2021 5 z 5

Pech Pech Klára Aycox

Na vydání této knihy jsem se docela těšila. Nakladatelství Host téměř vždy zaručuje kvalitní četbu. V knize se prolíná vyšetřování kriminálních činů, do kterých jsou zapleteni i členové rodin vyšetřovatelů. Podezřelými jsou i samotní vyšetřovatelé. Docela pěkně vystavěné zápletky. Zajímavý pohled do života lidí z různých společenských vrstev. Ze začátku jsem se ztrácela v množství postav, které se v příběhu objevovaly, ale pak se vše začalo spojovat. Kniha je prvotinou spisovatelky Kláry Aycox - držím paní spisovatelce palce a těším se na její další literární počin.

01.03.2021 5 z 5

Lanovka nad Landekem Lanovka nad Landekem Petr Čichoň

Moje prvotina od pana Čichoně. Vybral si velmi ožehavé téma - historické Německo - Polsko - České národnostní a územní problémy, prolínající se současným Slezskem (českým i polským) do současnosti. Dýchala na mě ponurá nálada. Téma určitě dobré. Ale je s ním potřeba více pracovat, rozvést trošku podrobněji a začlenit do děje. Mě jako rodilé Slezance jsou historické události známé. Pokud si o nich povídám se známými z Čech, koukají na mě s otevřenu pusou, nemají ponětí o "Prajzké" a Hlučínsku, Bohumínsku, Těšínsku..... Toto nás ve škole, bohužel, neučili. Každopádně děkuji za čtenářský zážitek a zkusím Slezský román.

07.01.2021 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Richard Sklář

"Bo" opět nezklamala! Napsáno svižně, děj měl spád... a musím souhlasit bylo to "fajne čteni"

23.10.2019 5 z 5

Zrádce Zrádce Jonathan De Shalit

Na knihu se špionážní tématikou jsem se těšila. Bohužel jsem nedočetla. Na můj vkus příliš pomalé rozvleklé vyprávění. Vůbec se nedá srovnat např. s knihou V. Jareše Všichni proti všem.

16.05.2021 1 z 5

Devět částí touhy Devět částí touhy Geraldine Brooks

Při čtení této knihy vstoupíte do světa zdánlivě krutých tradic...kniha není psána stylem honby za senzací, ale ukazuje jak úmyslný omylný výklad islámských svatých textů může být a je. Vyprávění, dokument očima ženy, která je schovaná za čádorem - tradičním oblečením muslimských žen. Čte se jedním dechem.

06.07.2012 3 z 5

Ikona Ikona Frederick Forsyth

Záživná četba, poutavě napsáno i přeloženo

10.06.2012 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Radka Třeštíková opět nezklamala. Líbilo se mi, že v každé kapitole nějakým způsobem představila postavu další hrdinky , o které se v následujícím vyprávění rozvine v samostatný příběh. Pěkné čtení.

05.01.2019 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

přesně tak, jako dítě jsem touto knihou byla strašena. Jako dospělá si uvědomuji výpověď básníkovu --- také se mi líbí její filmové zpracování. Bolek Polívka jako Polednice je úžasný.

10.06.2012 5 z 5

Krysta Krysta Petr Sagitarius

Souhlas s komentářem níže. Kvalitní česká - moravskoslezská detektivní série. Specifické vykreslení prostředí i postav. Jsem zvědavá na další pokračování.

23.05.2024 5 z 5

Sedmnáctka Sedmnáctka Jitka Ludvíková

Příjemné čtení, pěkně zamotaný děj. Edici České detektivky mám ráda. Vybírám většinou podle recenzí čtenářů.

11.04.2022 5 z 5

Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku Jiří Hájíček

Příjemné čtení. Výběr z tvorby Jiřího Hajíčka - některé povídky odkazují na další knihy tohoto spisovatele.

19.10.2020 4 z 5

Pád do tmy Pád do tmy Klára Janečková

Moje první setkání se spisovatelkou Janečkovou. Nelehké téma, silný příběh žen - dívek, které spojuje "on" se dobře četl. Téma je dobře zpracováno pro běžného čtenáře. Děj stále doznívá. Určitě stojí za přečtení.

03.09.2020 5 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Další povedená kniha Radky Třeštíkové. Pěkně vykreslená atmosféra místních zvyklostí a života lidí na malém městě, jejich pocitů, trápení a nedosažitelných snů. Kniha se velmi dobře čte, příběh Vám běží před očima.

05.01.2019 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Jak už jsem psala u Malého pražského erotiku - pro mě pohodové čtení. Má to spád, dobré hlášky.

01.09.2017 5 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Přečetla jsem zatím dvě knihy tohoto autora. Byla jsem příjemně překvapena. Pohodové čtení na třeba na dovolenou. Čtivé, úsměvné - příběh se mi odehrával před očima. Dokázala bych si představit i filmové nebo seriálové zpracování.

01.09.2017 5 z 5

Raz nestačí Raz nestačí Jacqueline Susann

Dojímavý příběh mladé holky, která je dcerou filmového producenta, playboe a hazardního hráče. Ikdyž žije v bohatství, je krásná, i tak je její život protkán nešťastnými událostmi a zklamáním v lásce. Odtud je už blízko k narkomanii. Její osud se prolíná s životními peripetiemi více postav ze života showbusinesu a společenské smetánky. Stojí za přečtení.

03.03.2013 5 z 5

Klíč k Rebece Klíč k Rebece Ken Follett

super čtivá kniha, děj má spád, žádná zbytečná vata okolo... jak píše dalimoni nechybí dramatické okamžiky, napětí a samozřejmě láska

05.08.2012 5 z 5

Encyklopedie dějin USA Encyklopedie dějin USA Thomas L. Purvis

Více než 3400 hesel - biografických, historických a výkladových. Abecedně řazeno.

23.07.2012 5 z 5

Ikona / Bílá puma / Advokát chudých / Zápisník jedné lásky Ikona / Bílá puma / Advokát chudých / Zápisník jedné lásky John Grisham

Knihu netřeba vychvalovat, Ikona, Advokát chudých, Bílá puma, Zápisník jedné lásky - různé žánry světového čtení, ideální na dovolenou

23.07.2012 5 z 5