Evkae36 Evkae36 komentáře u knih

Dobře se dívej Dobře se dívej James Carol

Námět dobrý, ale nějak nemůžu překonat ty Winterovy superschopnosti. Přijde mi, jak kdyby spisovatel neměl dost fantazie na to, aby příběh rozvedl a rozesel stopy, po kterých se normální vyšetřovatelé pouští. Možná se chtěl vydat jiným směrem než spousta tradičních krimi spisovatelů, ale myslím, že osvědčená klasika nic nezkazí.

17.01.2021 3 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Moje první kniha od Kinga.
Děj předvídatelný, ale dobře se to četlo.
po přečtení knihy jsem samozřejmě shlédla filmy, jak starý tak nový, přičemž ten starý mi přijde mnohem lepší, nevím proč v nové verzi bylo nutné od poloviny filmu děj změnit.

16.01.2021 4 z 5

Oběť Oběť James Carol

Pvní kniha od tohoto spisovatele, která se mi dostala do ruky.
Musím říct, že mě zaujala, ale v druhé polovině knihy už mi začalo vadit, jak Winter vlastně všechno vydedukuje, z maličkostí prostě poskládá, jak se to celé odehrálo. Tak proč se vlastně honí za nějakými důkazy? To musí být nuda i pro něj, když vlastně všechno ví, a je to trochu i nuda pro čtenáře.
Co mě potěšilo, že i když je to třetí kniha ze série, autor neomílá dokola Winterovu minulost, zmiňuje ji víceméně jen okrajově, nebo když je to nutné.
Ze začátku mi to připomnělo Chrise Cartera, ten má taky hodně chytrého vyšetřovatele ve svých sériích, ale Carter je výrazně lepší.

16.01.2021 4 z 5

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Knížka má krásnou vnitřní sílu, donutí vás k zastavení a zamyšlení. Nemá cenu psát více, ať si ji určitě přečte ten, kdo chce zrelaxovat svou mysl a třeba začít s meditacemi, nebo podobnými praktikami, je to příjemný začátek uvědomění si. A samozřejmě doporučuji přečíst i zbylé 3 pokračování

12.01.2021 5 z 5

Náhradní řešení Náhradní řešení Val McDermid

Tahle kniha mi tedy nesedla. Možná chyba, že to byla úplně první kniha, kterou jsem od této spisovatelky četla, ale prostě se mi nelíbila. A asi také proto, mě ten konec zas až tak nešokoval. Spousta postav s blbými jmény, zbytečná dlouhá souvětí s trapnými přirovnáními, omílání jedné věci pořád dokola, zbytečné popisy některých zbytečných událostí, chvílemi mi přišlo, jako bych už četla úplně jinou knihu....samotný příběh a zápletka se v tomhle binci prostě úplně vytratili. Škoda, mám tu ještě jednu knihu od této spisovatelky, ale pochybuju, že bude jiná.

11.01.2021 1 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

(SPOILER) Knihu jsem přečetla za 7 hodin, to prostě nešlo odložit. Kdo četl Dětské zoubky tak tohle bylo o něco lepší, ale ten otevřený konec mě dost zklamal a co vlastně bylo dál s Janie jsme se nedozvěděli...Zajímalo mě, jakou má ve finále poruchu, z čeho to vzniklo...fakt škoda

30.12.2020 4 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Knihu jsem nemohla odložit!

27.12.2020 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

čte se dobře a rychle, ale ten závěr mi přišel trochu zvláštní

18.11.2020 4 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Propracovanost nemá chybu, už dlouho mě žádná kniha tak nechytla jako od tohoto sisovatele

18.11.2020 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

po dlouhé době detektivka která mě opravdu hodně zaujala. hodně dobře propracovaný příběh

11.11.2020 5 z 5