ewisek22 komentáře u knih
Po zhlédnutí filmu jsem se rozhodla, že si i přes mé kruté zhodnocení prvního dílu, přečtu i dva zbývající díly...Jen a pouze kvůli té "šílené" EXsub, která to tam aspoň trochu rozvířila, dávám jednu hvězdičku. Opět jsem se utvrdila, že hlavní hrdinka v knize je fakt ubožačka. Při jejím neustálém utvrzování chudáčka Christiana v tom, že opravdu nikdy v životě neodejde, mi způsobovalo neustálé protáčení panenek a chuť na ni zařvat ať už tedy táhne pryč:) Ale nejvíc mně vytáčelo slovo DOJEBANÝ...hádám, že jediná tady dojebaná je samotná autorka, která stvořila tento úžasný skvost!:)))
Sběratel kůží je kniha, která odkazuje minimálně na dva další sériové vrahy, které stíhal Lincoln Rhyme, a to podle mého nejlepšího Sběratele kostí a Hodináře. Kniha je napsaná velice čtivě, chvílemi jsem měla co dělat, abych stíhala všechna napadení a vraždy, kterými Jeffery rozhodně nešetřil:)) Vraha jsem předvídala, ale za ten velice překvapivý konec, jak už to Jeffery dovede, má za mě Sběratel kůží plný počet:)
Děkuju Jo...na konci jsi mi vzal pár minut života...po přečtení knih jsem jen seděla s otevřenou pusou a WTF?????????????????!! Jasných pět hvězdiček dávám:))
Doufám, že tohle byla pouze vyjímka mezi jinak skvělými knihami od Nesba. Do čtení jsem se musela nutit a Thajsko mi absolutně nesedlo...chci zpátky milované a nevlídné Oslo:))
Dávám 4 hvězdičky, protože knihy s Lincolnem R. si ani nic jiného než 4 nebo 5 hvězdiček ode mně nezaslouží:)) Námět nebyl vůbec špatný, i když je pravda, že hluchá místa tam opravdu jsou.
V tuhle chvíli mi zbývá zhruba ještě 30 stránek do konce, ale myslím, že mé pocity ani hodnocení knihy to už nezmění. Ve srovnání s Dublin Street slabé 3 hvězdičky dávám. Líbilo se mi, že některé postavy znám už z předešlé knihy. Ale zrovna Johanna mně nikdy nebavila a v této knize jsem jí na chuť také nepřišla. Velice doufám, že spisovatelka svou reputaci v dalším románě napraví:)
Ufff, tak už jsem si zase "ospravedlnila" mou oblibu pouze v zahraničních autorech. Po velké reklamě a veskrze pozitivních recenzích na knihu, jsem i já dala šanci české autorce. BIG MISTAKE. Moc a moc jsem se přemáhala s tím, abych knihu vůbec dočetla. Nejvíce mi drásalo nervy vyšetřování a čtení ve spisech. Jednu hvězdičku dávám jen proto, že ten kraj znám a povídačky o bohyních jsem také slyšela:)
Ihned po přečtení knihy jsem ji ohodnotila 5 hvězdičkami. S odstupem několika měsíců a hlavně po přečtení úúúžasných Ostrých předmětů od stejné spisovatelky, měním hodnocení na 4 hvězdičky. A to proto, že to nebyla zrovna kniha, která by mně nutila zhltnout ji na jeden zátah:) Co říct o dvou hlavních postavách?? Opravdu nevím, který je větší "zloun":)) Líbilo se mi, jak ta hra na hledání valentýnky do sebe krásně zapadala...to bylo vymyšleno naprosto brilantně...až jsem místy četla s otevřenou pusou:) A rozhodně půjdu na filmové zpracování.
Pro mě zatím nejméně záživná kniha od spisovatelky. I když i 3 hvězdičky z 5 je dost:) Nemohla jsem Libby přijít na chuť a ta její nechuť k jakékoliv práci a válení se mně vyloženě iritovaly. Mnohem sympatičtější mi byl její bratr Ben a kapitoly věnované jemu. A kapitoly o matce bych snad úplně přeskočila:) A nejvíce nechutné mi přišlo to obětování krav satanovi či kterému vzývanému objektu. Ať si klidně pozabíjí autorka v knize i 20 lidí, ale zvířata už jsou moc i na mně...A za to a vesměs i za téměř všechny nesympatické postavy (kromě Bena), dávám 3 hvězdičky. Jo a satanství??? Na čem si autorka ujížděla, když to psala, to fakt nevím:))
Knihu jsem si vzala se sebou na dovču, kdybych se náhodou nudila...A dopadlo to tak, že místo popíjení drinků večer na baru, jsem seděla na pokoji s knihou a četla...a to jsem velice společenský typ:) Knihu jsem přečetla jedním dechem během tří dnů. Podle mě zatím nejlepší kniha z těch tří, co jsem od spisovatelky četla. Hlavní postava Camille mi byla velice sympatická, matka byla magor a nevlastní dceruška takový malý psycháček a vlastně celé to maloměstečko bylo ponuré a vůbec se nedivím hlavní hrdince, že propadla sebepoškozování...A závěr knihy mně naprosto rozsekal:))
Po druhém přečtení knihy musím dát "pouze" 4 hvězdičky vzhledem k tomu, že už dopředu jsem věděla, jak to dopadne a přišlo mi to místy strašně přeslazené...:)
Jakože klobouk dolů Samantho Youngová, protože napsat prvotinu, ze které se stane hned bestseller, to chce hodně talentu:) Knihu jsem objevila v jednom nejmenovaném internetovém knihkupectví a po přečtení pár stránek a o pár minut později, jsem ji již měla zakoupenou v košíku:) Co se týče erotických románů jsem po přečtení 50 odstínů trochu chytřejší, co se týče výběru. Tahle kniha mě zaujala hned a stačily k tomu pouhé čtyři stránky:) Hlavní hrdinka Joss je mi nesmírně sympatická, není to žádná husička, ale úplně normální inteligentní holka, která si v životě prošla pár tragickými událostmi. A Braden?? To je novodobý moderní princ, který je chytrý, věrný, bohatý, vtipný a sexy...takové stálé klišé a přitom idol většiny žen:) Dohromady to ale nesmírně funguje...není nouze o smích, spoustu dobře napsaných sexuálních scén a dokonce mi ukáplo i pár slziček:) Kniha se mi stala závislostí, kterou jsem držela v ruce v každé volné chvíli a lituji jen toho, že už jsem dospěla ke konci...Jednoznačně plný počet dávám a těším se na další knihu a doufám, že ji spisovatelka udrží současný standart psaní:))
Jelikož jsem se ani po třiceti stránkách nedokázala do knihy začíst a ničím mě neupoutala, musela jít stranou. Ale mohla jsem s tím trochu počítat, protože knihy z válečného období mi nic neříkají. Dávám jednu hvězdičku jenom z toho důvodu, že Deaver umí psát knihy, které jsou zasazené nejen do současnosti, ale i do minulosti.
Nevím...nechápu...všemi doporučovaná knížka od Deavera a podle mě patří k těm horším, co Deaver vytvořil. Nemohla jsem agentovi Cortemu přijít na chuť. A ten "fikaný a nedostihnutelný" zloduch Loving si také zasloužil lepší a pomalejší konec...:) Dávám za tři, byl to průměr.
Tato kniha mně fakt bavila...Jackie v knize \"zabila\" koho mohla:)) Dávám pět hvězdiček, páč jako oddychovka u mně rozhodně zabodovala:))
První jsem viděla film a hned jsem věděla, že tu celou sérii musím mít...:) Film byl skvělý, ale ta knižní podoba byla naprosto luxusní. Dávám pět hvězdiček, protože něco tak úžasného (kromě Hry o trůny) jsem už dlouho nečetla. Líbilo se mi, jak knihu popsal Stephen King: "HUNGER GAMES je znepokojivá, strhující kniha plná napětí. Nemohl jsem se od ní odtrhnout" . Takže v tomhle s ním naprosto souhlasím a vzal mi slova z úst...:))) A ta obálka je naprosto AMAZING:))
Taky můj nejoblíbenější díl série:)) Zsadista miluju a mám jednu otázku??? Kde se dá sehnat takové úúúžasné "plemeno"????:))))))))))))
Tak u druhého dílu už mi nechybělo vůbec nic:)) Dávám plný počet a stávám se závislou na sérii Bratrstvo černé dýky:))
Nebylo to špatné, ale k dokonalosti mi něco chybělo...Dávám čtyři hvězdičky za "bratry" Wrathe a za Butche, kteří byli luxusní:)) Bety bych nejraději vymazala...šíleně mně nudily a nejradši bych je vždycky přeskočila:)) Ale zase proti někomu bratrstvo bojovat musí...
Nooo, tak teda všechna čest, ať to napsal, kdo to napsal...:) Autor má buď velice bujnou fantazii anebo hooodně zkušeností:)) A ten slovník byl fenomenální...To by si měly přečíst všechny ty "uctívačky" odpadu, jménem Padesát odstínů šedi:)